×

Tütsü Nedir? Nasıl Yakılır?

Tütsü Nedir? Nasıl Yakılır?

Tarih boyunca gerek dini törenlerde, gerekse insanların evlerinde, iş yerlerinde daha ruhani, daha odaklanmaya yardımcı bir hava yaratmak amacıyla tütsüler kullanılmıştır. Tütsüler, yaydıkları güzel kokular sayesinde, insanlar için her zaman cezbedici bir yapıya sahiptirler.

Tütsüler, yıllar boyunca insanlar tarafından kullanılmış ve hala kullanılmaktadır. Tütsü yapımı zahmetli bir iş olsa da, tütsü fiyatları ortalama 20 adet için 30 – 100 lira arasında değişkenlik göstermektedir. Üstelik bu ucuz fiyata göre, tütsülerin kalitesi gayet iyidir.

Dünyada en iyi tütsüleri Hindistan üretmektedir. Tüm dünyaya satılan Hindistan tütsüleri, ülkemizde de kolayca bulunabilmektedir.

Tütsü yakmak için yalnızca bir çakmak veya kibrit yeterlidir. Elbette tütsünüzü yakmak için, öncelikle onu tütsü kayığı adı verilen, küllerin toplandığı ve yanan tütsünün sabit tutulduğu alete sabitlemeniz gereklidir. Tütsü kayıkları, çoğunlukla tahtadan yapılmaktadır ve uç tarafında, tütsünün takılabilmesi için bir delik bulunmaktadır.

Nasıl tütsü yakılır sorusunun cevabını öğrenmek için aşağıdaki maddeleri okumanız yeterli olacaktır.

Tütsünüzü yerleştirin

Tütsünüzü yakmak için, tütsü kayığına yerleştirmeniz gereklidir. Böylelikle, evde yangın çıkma riskini azaltabilir, aynı zamanda tütsünüzden dökülecek olan küllerin dağılmasını engelleyerek, kolayca temizleyebilirsiniz. Bunun için, tütsünüzün tahta ucunu, tütsü kayığının ucunda bulunan deliğe yerleştirmeniz gereklidir. Bunu yaptıktan sonra, tütsünüzün düşmeyeceğine emin olun ve kayıkla birlikte, çocukların ulaşamayacağı bir yere yerleştirin.

Tütsünüzü yakın

Tütsünüzü ucu alev alacak şekilde yakın. Alev aldıktan hemen sonra üfleyerek, tütsünün ucunun kor halinde yanmasını sağlayın.

Tütsünüzü yakmayı başardınız. Şimdi keyfini çıkarın.

Yorum gönder