×

Astrolojide Dört Element ve Özellikleri

Astrolojide Dört Element ve Özellikleri

Astrolojinin altında yatan felsefi kavramlara göre, burçm fiziksel fenomenler ve nesneler, farklı oranlarda birleştirilmiş dört unsuru temsil eder. Bu elementler Ateş, Toprak, Hava ve Sudur.

ATEŞ

Ateş elementi, dünyadaki tüm fiziksel olayların arkasındaki itici güçtür. Sonuçta, herhangi bir eylem enerji gerektirir.

1. Anahtar özellikler : enerji, aktivite, coşku, fikir.

2. Anahtar nitelikler : sıcaklık ve kuruluk.

3. Ateş burçları : Koç, Aslan, Yay.

Bir kişi, yıldız falında özellikle yangın işaretleri belirginse, Ateş unsurunun parlak bir temsilcisi olabilir. Bir Ateş insanı proaktif ve kuvvetlidir, sadece enerji yayarlar. Hareket ve güç özgürlüğü için çabalarlar. Gayretle doludurlar ve yalnızca gerçekten ciddi engeller ve uzun başarısızlık dönemleri iyimserliklerini ortadan kaldırabilir. Bir Ateş insanı her zaman enerjisini ve fikirlerini başkalarıyla paylaşmaktan mutluluk duyar.

Sıcak ve baharatlı yiyecekleri sevebilirler ve sıklıkla akut iltihaplı hastalıklarla hastalanırlar. Duygusal düzeyde, bu insanlar tutkulu ve sıcak kanlıdır. Onlar sizi sıcak tutabilecek ama aynı zamanda yakabilecek türden insanlardır.

Her zaman eylemin merkezindedirler. Fikirleri ve enerjileri, onların veya etrafındakilerin pasif kalmasına asla izin vermez.

Bununla birlikte, Ateş elementinin bir yıldız falında güçlü bir temsili yoksa, bu fikir veya motivasyon eksikliği anlamına gelir. Bu tür insanların faaliyeti genellikle başkalarının sunduğu fikir ve motivasyonlara bağlıdır.

TOPRAK

Toprak elementi, dünyanın etidir. Her yerdedir ve toprak, taş ya da yoğunluğu ve ağırlığı olan herhangi bir şey şeklinde temsil edilebilir. Daha geniş anlamda, maddenin katı haliyle temsil edilebilir. İlginçtir ki, ateşin bile içinde belli bir yoğunluk ve ağırlığa sahip akkor gaz vardır. Bu, Ateş elementinin bile Toprak enerjisinin bir payına sahip olduğu anlamına gelir.

1. Anahtar özellikler : gerçeklik, pratiklik, tasarruf, önemlilik.
2. Anahtar nitelikler : soğukluk ve kuruluk.
3. Toprak burçları : Boğa, Başak, Oğlak.

Toprak elementinden güçlü bir şekilde etkilenen bir kişi pratik, tasarruflu ve gerçekçidir. Sadece bir başkasının sözlerini değil, kendi deneyimlerini kullanarak bir şeyler öğrenmeyi tercih ederler. Ayakları üzerinde sağlam dururlar ve çok çalışkandırlar.

Toprak burçları fiziksel rahatlık ve finansal güvenlikte büyük ihtiyaç duymaktadır.

Toprak elementinin etkisi zayıfladığında, insanlar daha az pratik olma eğilimindedir. Her yerde harika insanlar olabilirler, ancak eylemlerinin gerçek sonuçlarını fark etmek zor. Ayrıca materyalist bir ortamda kendilerini son derece rahatsız hissederler. Çoğu zaman, bir şeylerin ne kadara mal olduğunu bilmiyorlar ve elleriyle bir şeyler yapmakta çok iyi değiller.

HAVA

Bir anlamda, Hava elementinin dünyadaki rolü, insan vücudundaki sinir veya kan dolaşım sisteminin rolüne çok benzer. Hava her şeyi birbirine bağlar, iletişim kurar, bilgiyi paylaşır, enerjiyi. Her türlü gaz halindeki madde Hava elementini temsil eder.

1. Anahtar özellikler : dolaşım, bağlantı, iletişim, bilgi.
2. Anahtar nitelikler : sıcaklık ve nem.
3. Hava burçları : İkizler, Terazi, Kova.

Hava unsurunun güçlü etkisi altındaki insanlar kolay hareket eden, girişken, meraklı ve hızlı düşünen insanlardır. Bilginin gerçek değerini anlarlar ve onu nasıl yöneteceklerini bilirler. Bilgi onlar için çok önemlidir. Yıldız falındaki Hava unsuru ne kadar güçlüyse, bilgiye o kadar çok susamış olurlar. Ve bu susuzluğu kitapların, gazetelerin, internetin, TV şovlarının ve diğer tüm kaynakların yardımıyla giderirler. Ancak, sadece bilgiyi biriktirmezler, aynı zamanda paylaşmayı da severler. Yaklaşılabilir ve açık fikirlidirler, duygusal ayrıntılarla uğraşmamayı tercih ederler ve tarafsız kalmaya çalışırlar.

Tüm Hava işaretleri, hareket özgürlüğü ve seyahat ve kendini ifade etme özgürlüğü için çaba gösterir.

Hava’nın çok güçlü olmaması durumunda, kişi mesafeyi korumaya çalışır ve başkalarıyla iletişimde o kadar da iyi değildir. Bu insanlar bilgi ve bilginin rolünü küçümseme eğilimindedir ve genellikle dünyada neler olup bittiğiyle çok fazla ilgilenmezler. Çok akıllı olsalar ve kapsamlı deneyime sahip olsalar bile, göstermiyor. Sonuçta, onlar en iyi konuşmacılar değiller.

SU

Su elementi muhtemelen en gizemli olanıdır. Su, çoğu zaman gözlerimizden saklanmasa da her yerdedir. İnsan vücudunun% 90 sudan oluştuğunu kim düşünebilirdi? Su, eşsiz bir sıvıdır. Katı materyali emebilir, gazı ve ısıyı emebilir ve bu nedenle birleştirici, bütünleştirici bir faktör olarak işlev görür. Suyun dışında tüm sıvılar Su elementini temsil eder.

1. Anahtar özellikler : duygular, sırlar, birleşme, sentez.
2. Anahtar nitelikler : soğuk ve nem.
3. Su burçları : Yengeç, Akrep, Balık.

Su insanlarının zengin, derin bir iç yaşamı vardır. Düşünceli, romantik ve duygusaldırlar. Canlı bir hayal gücüne ve güçlü bir sezgiye sahipler. Gizemli olan her şeyle ilgileniyorlar ve tüm olaylarda gizli bir gündem hissediyorlar. Bu insanlar güçlü bir görsel düşünceye sahiptirler ve akıllarındaki fikirleri kelimelerle ifade etmek her zaman kolay değildir. Öte yandan, en karmaşık kavramları ayrıntılı ve canlı renklerle resmedebilirler. Yetişkin Su insanları bile masallara, efsanelere ve dedektif hikayelerine bayılır.

Su elementinden güçlü bir şekilde etkilenen tüm insanlar duygusal rahatlık ve korumaya ihtiyaç duyarlar.

Su elementi etkisi zayıf olan insanlar biraz hayal gücü eksikliği yaşarlar. Kuru kategoriler ve terimlerle konuşuyorlar. Sonuç olarak, yaptıkları her şey insan ruhunun derinliklerine değmez. Sentezleme yetenekleri de oldukça zayıftır; ağaçlar için odun görmemekten bahsedin. Bu insanlar çok sezgisel veya duygusal değiller.

Yorum gönder