×

Sağlıklı Kilo Vermek İçin Bitki Çayları

Sağlıklı Kilo Vermek İçin Bitki Çayları

Sağlıklı kilo vermek ülkemizde birçok kişinin ortak sorunlarından birisidir. Bu konuda kendisini fazla zorlayarak sağlıksız bir şekilde kilo veren birçok kişi bulunuyor. Kilo vermek bu kişilerin bilinçli olabilmesi için diyetisyenden yardım alması gerekmektedir. Özellikle Obezite sorunu nedeniyle insanlar aşırı kilolarıyla ne yapacağını bilemiyor. Ayrıca aşırı kiloların neden olduğu durumlardan birisi fiziksel görünümdür. Kişiler kendilerini aynada gördükleri anda psikolojik olarak kötü duruma düşebiliyor.

Bitki Çaylarıyla Kilo Vermek

Gerek zihinsel sağlık gerekse fiziksel sağlık bu anlamda tehlikeye girebiliyor. Bu konuda bir uzman kontrolüyle birlikte kişilerin diyetisyen kontrolünde spor yapması gerekmektedir. Hareketsiz kalınmaması gerekir ve bu konuda zayıflamaya yardımcı olan çaylar içilebilir. Sağlıklı kilo vermeyi teşvik eden bitki çayları gün içerisinde içildiğinde zayıflamanıza yardımcı olabilir. Kilo verdiren bitki çayları ile devam edelim.

Yeşil Çay

Zayıflamaya yardımcı olan bitki çayları arasında yeşil çay yer alır. Bu konuda içerisinde yer alan antioksidan sayesinde metabolizma hızlanır ve kilo verilir. Metabolizmanın hızlanmasına neden olan bu çay aynı zamanda yağ yakma işlemlerini hızlandırır. Bu konuda yapılan gözlemlere göre düzenli olarak yeşil çay içildiğinde kilo verme durumu daha hızlanmıştır. Özellikle aşırı kilosu olan kişiler yeşil çaya yönelebilir.

Beyaz Çay

Kilo vermeye yardımcı olan çaylar arasında yer alır. Özellikle Dr. Mehmet ÖZ tarafından sıklıkla önerilen bitki çaylarından birisidir. Düzenli olarak beyaz çay tüketildiği zaman vücutta yağların depolanmasına engel olur. Hamilelerin beyaz çay içmesi sakıncalıdır. Bu konuda tüketim yapılmadan önce diyetisyene danışılmalıdır.

Maydanoz Çayı

Maydanozun zayıflatıcı özelliği bulunur. Sindirimin kolaylaşmasını sağlar ve bu nedenle Maydanoz çayı önerilir. Maydanoz çayı sayesinde kişiler vücudunda su tutmaz. Özellikle hamile olan ve emziren annelerin bu çaydan kaçınması gerekir. Maydanoz çayının tüketimini yapabilmek için öncelikle suyu kaynatın ve içerisine ince kıyılmış maydanoz eklemesi yapın. Bunun ardından demlenen suyu süzerek tüketebilirsiniz. Maydanoz çayını demlerken demleme süresinin uzun olmamasına dikkat ediniz. Çayın tadını acı olarak almak istemiyorsanız süreyi iyi ayarlayın. Çayın tadını daha iyi bir hale getirmek istiyorsanız üzerine limon sıkabilirsiniz. Veya bal eklemesi yaparak tatlı hale gelmesini sağlayabilirsiniz.

Yorum gönder