×

Parke Seçimi Yaparken Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir?

Parke Seçimi Yaparken Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir?

Şüphesiz ki parkeler bir evin en önemli temeli. Zira evin genel görünümünü ve dekorasyonunu parkelerle duvar boyaları oluşturmaktadır. Geriye kalan bütün işçilik aslında bunların üzerine inşa edilir. Eğer parkeleriniz kalitesiz ve dekorasyon açısından elverişsize güzel bir görüntü elde edemezsiniz. Bunun sonucunda da bütün işe baştan başlayarak parkeleri yeniden seçmeniz ve döşetmeniz gerekebilir. Bu bağlamda parke seçimini son derece dikkatli ve özenli yapmalısınız. Eğer hem kaliteli, hem hoş gözüken, hem de işlevsel parkeler seçmezseniz ne yazık ki uzun süreli kullanımda pişman olan siz olursunuz. Peki parke seçimi yaparken dikkat edilmesi gerekenler nelerdir? Parke seçimi nasıl olmalı? Bütün bu soruların yanıtlarını arıyoruz.

Parke Seçimi Yaparken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Dekorasyonda her zaman alacağınız parkenin kalitesine önem vermenizi öneririz. Zira bir evde en çok dış etkenle temas eden yapı parkelerdir. Parkeler yeri geldiğinde suyla, yeri geldiğinde asitli içeceklerle ve yeri geldiğinde envaiçeşit bakteriyle içli dışlı olacak. Bu bağlamda parke seçiminizde kaliteyi önde tutmalısınız. Aynı zamanda parke seçimi her zaman ciddi bir özgürlük sunar. Çünkü ev dekorasyonlarının başlangıcı genellikle parkelerle yapılır. İster koyu bir parke tercihi yaparak eşyalarınızı buna göre şekillendirebilir, isterseniz de açık renkli bir parke tercihi yaparak farklı alternatiflere yönelebilirsiniz. Kalite standartları yüksek olan bir parke seçtiyseniz o halde işin dekoratif tüyolarına geçebiliriz.

Eşyalarınızla Uyumlu Bir Parke Seçin

Parke seçimi yaparken dikkat edilmesi gerekenler listesinde ilk husus eşya uyumluluğu. Siz de parke seçimi nasıl olmalıdır diye merak ediyorsanız mutlaka eşyalarınızla uyumlu ürünlere yönelmelisiniz. Eğer mobilyalarınızla, masalarınızla, TV ünitenizle ve benzeri ürünlerle uyumsuz olan bir parke tercih ederseniz ortaya dekoratif olarak hoş bir görüntü çıkmayacaktır. Bu durum uzun vadede canınızı fazlaca sıkabilir. Ancak sıfırdan ev dekorasyonu oluşturuyorsanız hiçbir sorun olmaz, çünkü parkelerinize uyumlu eşyalar satın alabilirsiniz.

Halihazırda eşyanız varsa ve bu eşyaları yeni parkenizle kullanacaksanız o halde parke seçimini dikkatli yapmalısınız. 2023 trendlerinde koyu renkli parkeler son derece moda. Özellikle ceviz ağacı rengindeki parkelerin açık renkli ürünlerle güzel bir kombin oluşturduğunu biliyoruz. Genel geçer bir kural olarak açık kahverengi parkeleri de tercih edebilirsiniz. Çünkü açık kahverengi parkeler her eşyayla uyum içerisinde olmayı başarırlar.

Duvar Boyanıza Dikkat Edin

Öncelikle şunu belirtmeliyiz ki çok az istisna dışında duvar boyası renginizle aynı bir parke almamalısınız. Eğer duvar boyanızla aynı renkte bir parke tercih ederseniz odanız tek renkte görünecektir. Bu durum hiçbir dekorasyonda tercih edilen bir özellik değil. Tavsiyelerimiz arasında her zaman duvar boyasıyla uyumlu modeller seçmek var. Parke seçimi nasıl olmalıdır hususunda duvar boyanızla zıt ya da geçiş renkli bir parke alın. Böylece çok daha hoş görüntüler elde edebilirsiniz.

Parke Seçimi Nasıl Olmalıdır: Desenli Parkeler

Son zamanlarda desenli parkelerin sıklıkla kullanıldığını görmekteyiz. Yerine göre desenli parkeler son derece hoş görüntüler çıkartabilmekte. Ancak desenli parkelerin uygun bir dizaynla birleştirilmediği vakit pek hoş durmadığını belirtelim. Dolayısıyla desenli parke alacaksanız çok dikkatli olmalısınız. Eğer elinizde hangi ürünü alacağınıza dair son derece detaylı bir plan varsa desenli parke tercih edebilirsiniz. Böylece parke desenlerinin uyum sorunu çıkartmayacağı bir ürün satın almış olursunuz. Fakat evinizin tasarımını dinamik bir yapıda tutmak istiyorsanız her zaman düz parkelere yönelmenizi öneriyoruz.

Parke Seçimi Yaparken Dikkat Edilmesi Gerekenler: Parke Kalınlığı

Parke seçimi nasıl olmalıdır tavsiyelerimizin bir diğeri de parke kalınlığı. Kalın parkelerin her zaman çok daha kaliteli ve kullanışlı olacağını belirtelim. Zira kalın parkeler uzun seneler boyunca tabana sağlam bir şekilde yapışarak sabit kalma özelliğine sahiptirler. İnce parkelerse kolay kırılır, nemden kolay zarar görür ve sıcağı yeterince hapsedemez. Bu bağlamda ev kullanımına uygun olarak en kalın ve kaliteli parkeleri almanızı önermekteyiz. Parke seçimi nasıl olmalıdır sorusunun en önemli cevaplarından bir tanesi de kalın parkeler.

Yorum gönder