×

Oturma Odası Dekorasyonu Nasıl Olmalıdır? Oturma Odası Tasarımı Fikirleri

Oturma Odası Dekorasyonu Nasıl Olmalıdır? Oturma Odası Tasarımı Fikirleri

Oturma odası dekorasyonu nasıl olmalıdır? Bu yazımızda sizlere çok az evde bulunan ancak büyük öneme sahip olan oturma odalarını anlatacağız.

Günümüzde artık çok az evde oturma odası bulunuyor. Bir zamanlar neredeyse her evde bulunan bu tip odalar artık yerlerini farklı işlevlere bırakmış durumdalar. Zira ev sahipleri misafirlerini direkt olarak salonlarında ağırlamayı tercih etmekteler. Halihazırda salon tasarımı ile ilgili birçok içeriğimiz de mevcut. Eğer siz de salonunuzda misafir ağırlamak istiyorsanız ilgili yazılarımıza göz atabilirsiniz.

Ancak salonu kullanmak yerine misafirleriniz için oturma odası tasarlamak niyetindeyseniz doğru yerdesiniz. O halde gelin oturma odası dekorasyonu nasıl olmalıdır birlikte göz atalım.

Oturma Odası Dekorasyonu Nasıl Olmalıdır?

Öncelikle, salonun aksine, oturma odası tasarlarken ilk amacınız rahatlık olmamalı. Çünkü misafirleriniz hiçbir zaman oturma odanızda yatıya kalmayacaklardır. Amacı misafir ağırlamak olan bir odanın öncelikli hedefi dekoratif olmaktır. Bu bağlamda dekorasyon açısından göze hoş gelen bir oda tasarlarken, rahatlık ve işlevsellik konusunda feragat edebilirsiniz.

Odanızın renk uyumuna çok önem verin. Özellikle duvar renkleri, koltuk takımı renkleri ve parkeler büyük önem arz etmekte. Mümkünse ana bir tema ve renk belirledikten sonra oda tasarımınızı gerçekleştirin. Bu sayede aklınızdaki tasarımı çok daha rahat bir şekilde yansıtmış olacaksınız. Aynı zamanda oturma odası tasarımlarında muhakkak dekoratif öğelere de yer vermenizi öneriyoruz. Çünkü misafirlerinizin dikkatini çeken en önemli unsurlar şüphesiz ki dekoratif öğeler olacaktır.

Oturma Odası Tasarımı

Bu tip bir odayı tasarlarken dikkat etmeniz gereken bir diğer temel husus koltuk konumlandırması olacak. Unutmayın ki misafirlerinizin arasındaki uyum çok önemlidir. Bu bağlamda oturma odası koltuklarınızı mümkün olduğunca birbirlerine yakın konumlandırmaya çalışın. Böylece davetlileriniz ve sizin aranızdaki sohbet çok daha koyulaşacaktır. Aynı zamanda oturma odanızda kendi yerinizi de merkeze almayı, bu yeri daha önce belirlemeyi ihmal etmeyin. Servis yapmak adına da mini masa ve benzeri aksesuarlar temin edebilirsiniz. Oturma odası dekorasyonu nasıl olmalıdır sorusu kabaca bu şekilde cevaplanabilir. Daha fazlası için bizi takipte kalmaya devam etmeyi unutmayın.

Yorum gönder