×

Organik Süt Nasıl Anlaşılır?

Organik Süt Nasıl Anlaşılır?

Organik Süt Nasıl Anlaşılır; Sütün organik olup olmadığını anlamak için ilk olarak kokusu, rengini inceleyebilirsiniz. Yağı alınmamış organik süt buzdolabında bekletildiğinde içerisinde bulunan yağlar üst kısımda birikir ve organik sütün üst kısmında daha parlak beyaz bir tabaka oluşur. fakat bu yöntem genellikle yetersiz kalır. Sütün içine su, nişasta ve bir çok kimyasal katıldığı gözlemlenmiştir. bu maddelerin bir kısmını evde test ederek anlayabiliriz fakat bazı maddeleri tespit etmek için laboratuvar ortamına ihtiyaç duyulabilmektedir.

Süte Neden Nişasta Ve Su Katılır?

Sütü daha yağlı kıvamda göstermek için un ve nişasta katılıyor. Su ise, daha çok litre daha çok para mantığı ile katılıyor. peki sütü test etmenin yolları yok mu? elbette bunun bir kaç yolu var. Süte katılan maddeye göre yöntemlerde değişiyor. gelin organik süt nasıl anlaşılır öğrenelim.

Süte Su Katıldığı Nasıl Anlaşılır?

Süte su katıldığını anlamak için bu 2 yöntemi deneyebilirsiniz.

  1. Yöntem: Bir yorgan iğnesini iyice temizleyip sütün içine sokun. Sonra, iğneyi yatay durumda tutup ucuna bakın. Eğer iğnenin ucunda süt damlası kalmışsa içine su katılmamış demektir, iğnenin ucunda süt yoksa içine su katılmıştır.
  2. Yöntem: Pürüzsüz bir yüzeye birkaç damla süt damlattığınızda organik süt daha yavaş bir şekilde yüzeyden kayarken organik olmayan süt hızlıca kayar ve ayrıca organik olmayan süt yüzeyde herhangi bir iz bırakmaz.

Süte Nişasta Katıldığı Nasıl Anlaşılır?

Sütünüze nişasta katılıp katılmadığını anlamak, su katılıp katılmadığını anlamaktan daha zor.

Sütünüze nişasta karıştırılıp karıştırılmadığını anlamak için bir yemek kaşığı kadar organik sütünüzden örnek alarak eczaneden alacağınız iyot damlasını kullanarak evinizde sütünüze nişasta karıştırılıp karıştırılmadığını test etmeniz mümkün. Bir yemek kaşığı süt, iki tatlı kaşığı kadar su ile kaynatılır. Kaynatılan karışım oda sıcaklığında soğumaya bırakılır. Soğuduktan sonra içerisine 4-5 damla iyot eklenir. İyot eklendikten sonra rengi değişmezse organik süttür ve nişasta karıştırılmamıştır. Fakat renk maviye dönerse süte nişasta karıştırılmıştır.

Yorum gönder