×

Mutfak Tezgahı Tavsiyeleri Nelerdir? Mutfak Tezgahı Nasıl Olmalı?

Mutfak Tezgahı Tavsiyeleri Nelerdir? Mutfak Tezgahı Nasıl Olmalı?

Mutfak tezgahı tavsiyeleri nelerdir? İyi tezgah nasıl olmalı? Evimizde en sık kullandığımız materyallerden olan tezgahlara göz atalım.

Günümüz mutfak tasarımlarında temelde iki unsur bulunmakta. Bu unsurlar da dolap ve tezgah olarak özetlenebilir. Unutmayın ki mutfaklar direkt olarak dolap ve tezgah temelli kurulurlar. Yani mutfağınızın parke rengi, duvar rengi, varsa sandalye ya da masa rengi de bu temeller üzerine oturtulur. Seçeceğiniz bütün ürünleri tezgahınıza ve mutfak dolaplarınıza uyumlu olarak seçmelisiniz. Dolayısıyla tezgah seçiminizi doğru bir şekilde yapmalısınız. Zira yanlış bir tezgah tercihi yaptığınız takdirde işin sonunu geri götürülemez noktaya çekebilirsiniz.

Mutfak Tezgahı Tavsiyeleri

  • Dayanıklı Tür
  • Maliyet ve Performans Dengesi
  • İşlevsellik

Tezgah alırken yapmanız gereken ilk seçim tür olmalıdır. Ahşap, laminant, çelik, cam, mermer, granit ve benzeri derken birçok tezgah türü bulunmakta. Elbette ki her bir tezgahın kendisine göre avantajı ve dezavantajı bulunuyor. Fakat bu unsurların son derece sınırlı olduğunu belirtelim. Zira her tezgah kullanım özünde aynı kapıya çıkmaktadır. Eğer tezgahınızı hor kullanırsanız aşınması son derece kolay olur. Temiz kullanırsanız da uzun süreler boyunca size hizmet etmeye devam eder. Bu bağlamda tür seçimi yaparken daha çok dayanıklılığa önem verin. Aynı zamanda bu durumu maliyet ve performans ile de dengelemeyi unutmayın. İşlevsel tezgahlar almanız ve bunları düşük bütçelerle kapatmanız her zaman yararınıza olacaktır.

İyi Tezgah Nasıl Olmalı?

  • Renk Uyumu
  • Genişlik
  • Kalınlık

Mutfak tezgahlarında genişlik ve kalınlık olmazsa olmazlardandır. Zira tezgahınız ne kadar kalın olursa o kadar dayanıklı ve ne kadar geniş olursa o kadar kullanışlı olur. Tezgahınızın size doğru olan genişliğinin yüksek olmasına dikkat edin. Mutfak tezgahı tavsiyeleri arasından geniş tezgahlar her zaman tercihimizdir. İyi tezgah nasıl olmalı sorusuna ise belirlediğiniz renk geçişine uygun bir tezgah seçerek cevap bulabilirsiniz. Zira unutmayın ki mutfağınızın temelini dolaplarınız ve tezgahınız oluşturacak. Dolayısıyla dolaplarınızla uyumlu bir renk seçimi yapmak yararınıza olacaktır.

Yorum gönder