×

Modanın Hayatımıza Etkisi

Modanın Hayatımıza Etkisi

Moda kavramı herkes tarafından faklı farlı alınabilir. Kelime anlamı olarak, toplumun tüketim trendlerini belirleyen tüketim anlayışıdır. Özellikle giyim kuşam, aksesuar, makyaj , mobilya gibi alanlarda belirgin bir şekilde değişim göstererek hayata yansır. Moda hayatın rengi ahengidir. Zamanın değişen şartlarına göre çeşitli moda akımları ortaya çıkar. Renkler, biçimler ve görünüşler değişir. Tüm dünyayı etkisi altına alan sürekli esen rüzgârlar gibidir. Bir rüzgâr eser ve tüm dünya bu rüzgara kapılır. 

Modayı takip eden ya da etmeyen herkes bu rüzgârdan etkilenir. Sadece dönemin giyim tercihleri olarak tanımlanamaz. Çünkü zamanın ruhunu ve tarzını yansıtır. Günümüzden geriye doğru gittiğimizde insanların ve mekânların görünümünün nasıl farklılıklar gösterdiğini görürüz.Aslında moda bir çok alandaki değişen ve yükselen tercihlerin göstergesidir. Bir toplumun tüketim trendlerinin genel ifadesi, belirli bir zaman içinde etkin olan toplumsal beğenidir.

Moda’nın Hayatımıza Etkisi

Her birimiz bilmeden bir şeylere aniden ilgi duyarız. Takip etsek de etmesek de artık eski eşyalarımızı beğenmez olduğumuzu fark edip yeni şeylere yöneliriz. Saçımızı değiştirmek, makyajımızı farklı yapmak, ya da daha büyük çantalar kullanmak isteğimizin altında bir arayış yatar. Arayışımızı da aslında hayalet gibi aramızda dolaşan moda eğilimleri belirler.

Hayatımız her daim modanın etkisi altındadır. Çünkü her birimiz beğenilmek ve takdir edilmek isteriz. Bunun yanında kemendimize ait bir stil yaratmak toplum içinde güvenimizi arttırır. Beğeni elbette değişkendir. Her bireyin kendi beğenisi kendi tarzını yaratır. Moda beğenilerimize yeni seçenekler sunar. Hayatımızı sandığımızdan çok fazla etkiler.

Modanın etkisi sadece tek tek kişilere değildir. Tüm toplumu etkiler. Bununla birlikte yaşam biçimlerini etkiler. Moda sektörü geniş bir sektördür. Moda haftaları, etkinlikleri düzenlenir. Tüketim alışkanlarımızı bir şekilde bu olgu belirler. Sadece görünüm değil eylemleri de etkileyen bir kavramdır. Bir yere gitmek bir dönem çok modayken bir dönem başka bir yerde olmak ve vakit geçirmek modanın etkisidir.

Peki Ya Sizin Hayatınız Ne Renk?

Modayla işim olmaz mı diyorsunuz? Ama şöyle bir bakmadan da edemiyorsunuz değil mi? Modayı takip etmeseniz de sizin de bir renginiz, hayat içinde bir görsel bir duruş haliniz var. Siz de kendi renkleriniz görünümünüze yansıtıyorsunuz. Saç kesiminizden giydiğiniz ayakkabıya, kullandığınız telefona kadar her şey size ait bir modanın göstergesi.

Stilinizi nasıl şekillendirmeli ve trendlerden nasıl faydalanmalısınız?

Öncelikle moda kopyalanacak bir şey değildir. Bu şekilde kopyalamaya kalktığınızda özenti ve kötü bir hal alır. Bu yüzden en çok dikkat etmeniz gereken kopyalama yapmamak olmalı. Bir şeyi gerçekten sevmeniz benimsemeniz önemlidir. Böylece size hem yakışacak hem de trend olacaktır. Herkesin ayrı ayrı beden ölçüleri olduğu gibi ayrı ayrı ruhları da vardır. Bunu keşfetmeniz siz hem stil hem tarz sahibi yapar.

Rengini Bul Ve Kendine Güven

Herkesin ama herkesin özel bir dünyası vardır. Sadece bunu keşfetmek gerekir. Moda da bu keşiflerle oluşur. Kendi keşiflerinizi modanın keşifleriyle birleştirmelisiniz. Görünümünüz ve kullandığınız şeyler, gittiğiniz yerler, nasıl eğlendiğiniz hepsi modanın parçalarıdır. Secdece saçınız ayakkabınız değil hayat içinde tercihleriniz de renginizi belirler.

Kendiniz iyi hissetmek ve toplum içinde kendi renginizle bir tarz yaratmak için keşfedin ve birleştirin.

Yorum gönder