×

Minimal Yatak Odası Tasarımları Nelerdir?

Minimal Yatak Odası Tasarımları Nelerdir?

Minimal yatak odası tasarımları ile siz de yatağınızı en iyi şekilde dekore edebilirsiniz. Yatak odası dekorasyonu nasıl olur görelim.

Son zamanların yükselen akımı minimalizm dekorasyon bazında gerçekten büyük avantajlar sağlıyor. Zira minimal tasarımlar ile hem daha az masrafa girmeniz, hem daha hoş bir tasarım yakalamanız ve hem de kendinize daha fazla alan yaratmanız mümkün. Çünkü minimal tasarımların temel amacı şıklığı ve estetiği işlevsellik ile bir araya getirmektir. Hazırlayacağınız bütün minimal tasarımları da bu bağlamda dizayn etmeniz şart. O halde gelin yatak odası dekorasyonu için minimal dokunuşları nasıl yapacağınızı sizlere anlatalım.

Minimal Yatak Odası Tasarımları

Her şeyden önce odanızda fazla eşya bulundurmamanız temel amacınız olmalı. Fazla dekoratif eşya minimal tasarımların en büyük düşmanıdır. Aynı zamanda halihazırda seçtiğiniz işlevsel eşyaların da minimal dizayn da olması gerekmekte. Fazla tasarımlı olan, dekoratif desenleri yoğun olan ve şaşalı gözüken eşyalar minimalizme uzaktırlar. Dolayısıyla bu eşyaları seçmektense mümkünse renk ve ton doygunluğu az olan, düz ve keskin hatlara sahip minimal eşyaları seçmeniz gerekmekte. Yatağınızı, halınızı, komodininizi, gardırobunuzu ve odanıza koyacağınız her eşyayı bu hususa göre seçmeyi unutmayın.

Yatak Odası Dekorasyonu ve Minimal Renk Seçimi

Minimal tasarımlarda renk seçimi büyük önem arz etmekte. Çünkü renk seçimi genellikle yatak odanızın bıraktığı izlenimin yarısından fazlasını oluşturmakta. Eğer düzgün ve kaliteli renklerle minimal bir tasarım oluşturursanız ortaya son derece hoş bir dekorasyon çıkartmanız mümkün. Fakat yanlış renk seçiminde bulunursanız hem minimal bir tasarım yapamaz ve hem de hoş bir görüntü elde edemezsiniz.

Oda Tasarımında Renk Detayları

Renk seçimlerini olabildiğince düz ve sade yapın. Aynı zamanda kullanacağınız renkler de beşin üzerine çıkmasın. Böylece hem sadeliği yakalamış olursunuz ve hem de renk karışıklığından kurtulmuş olursunuz. Eğer renk karışıklığından kurtulursanız minimal yatak odası tasarımları hususunda önemli bir adımı da geride bırakmışsınız demektir. 

Yorum gönder