×

Mini Bar Dekorasyon Fikirleri Nelerdir?

Mini Bar Dekorasyon Fikirleri Nelerdir?

Mini bar dekorasyon fikirleri için arayış içerisindeyseniz bu yazımız tam size göre. Gelin mini bar dekorasyonu nasıl yapılır göz atalım.

Gündelik hayatınızda iş stresini ve günün yorgunluğundan bir nebze de kurtulmak istiyorsanız evinizin bir odasına güzel bir mini bar tasarlayabilirsiniz. Evinizde dinlenme saatlerinizi daha verimli bir hale getirmek istiyorsanız çeşitli alternatifler de mümkündür. Mini barlar eviniz içerisinde boş bir alana tasarladığınız bölgelerle beraber kendisini ön plana çıkarıyor. Şimdi sizlerle birlikte bu güzel alanı nasıl oluşturabileceğimiz hakkında fikir sahibi olalım.

Mini Bar Dekorasyon Fikirleri 

Kitap okuma odası, spor odası, oyun odası veya mini bar gibi alanlar oluşturarak günün veya haftanın stresini buralarda çok rahatlatıcı bir şekilde atabilirsiniz. Şimdi sizlere mini bar dekorasyonları hakkında detaylı bir bilgi verip hayalinizdeki tasarımlara ilham kaynağı olacağız. Evinizde mini bar tasarlamak istiyorsanız aşağıda vereceğimiz adımları eksiksiz bir şekilde yerine getirmeye çalışın.

Nelere dikkat etmeliyiz?

Böyle bir dekorasyon fikrine sahipseniz dikkat etmeniz gereken birkaç husus bulunmakta. Eğlence veya rahatlamak için tasarlanan dekorasyon modellerini özenerek tasarlamak en önemli unsurlardandır. Kuracağınız barın büyüklüğünü özelliğini ve dekorasyonunu bütçenize göre ayarlamanız gerekmektedir. Barı dekora edeceğiniz alanın mimarı özelliklerine de dikkat etmeniz gerekecek. Mimari dekorasyona uygun bir bar tasarlarsanız bu dizayn uyum bütünlülüğü sağlayacaktır ve uyum sıkıntısı oluşmayacaktır. 

Mini Bar Dekorasyon Fikirleri: Alanı Belirlemek

Alkol içmeyi gerçekten çok seviyorsanız ve içerken huzur arıyorsanız mini bar hazırlamak çok da zahmetli bir iş olmamakta. Akşamları hafif müzik eşliğinde bir iki kadeh içkiye ihtiyaç duyuyorsanız bu ortamı hazırlamanızı sizlere tavsiye ediyoruz!

Bar alanı belirlemek için iyi bir yer seçmeniz gerekebilir. Eğer kapalı bir balkona sahipseniz mini barınızı buraya dekore edebilirsiniz. Çoğu zaman yatak odası tercih edilse bile sizlere kapalı balkonunuza kurmanızı tavsiye ediyoruz. Kurduğunuz alanda güç kaynağının olmasına dikkat ederseniz sizler için çok iyi olacaktır. Bu yüzden bar dekorasyonu hazırlarken köşenizi güç kaynağına yakın tercih edin. 

Masa ve Mobilya Seçimi 

Mini bar dekorasyon fikirleri içerisinde mobilya seçimi oluşturduğunuz diğer alanlardan farklı olursa sizler için daha iyi olabilir. İyi bir şekilde mobilya ve tezgah seçimi gerçekleştirirseniz kuracak olduğunuz bar alanında uyum bütünlüğünü sağlayabilirsiniz. 2021 yılı bar dekorasyon fikirlerinde ahşaptan oluşan tezgah modelleri oldukça tercih ediliyor. Sizler de ahşap bir tezgah seçerek bar dekorasyonunuza estetik bir görüş kazandırabilirsiniz. 

Masa ve mobilya seçimi yaptıktan sonra oturma alanı oluşturmanız bu dekorasyonda şart. Son dönemlerde kırmızı bar koltukları oldukça tercih ediliyor. Koltuklar arasında 50 cm mesafe bırakarak bu alanı oluşturabilirsiniz.

Işıklandırma

Mini bar dekorasyon fikirleri içerisinde ışıklandırma sistemi çok önemli bir unsurdur. Barınızı tasarlarken ışığı oldukça az tasarlarsanız ortam daha da güzel bir hal alacaktır. Şimdi sizlerle birlikte nelere dikkat etmeliyiz dikkatli bir şekilde inceleyelim.

Tasarlamış olduğunuz bar dekorasyonunda mobilya seçimindeki gibi odanın diğer bölümlerinden ayıran bir ışıklandırma oluşturmanız gerekecek. Bunun için spot ışıklar, led ışıklar, tavan ışıklandırması gibi ışıklandırma sistemlerini tercih edebilirsiniz. Bar üstündeki tavanda spot ışıklarını tercih ederseniz ortaya hoş görüntüler çıkacaktır. 

Mini Bar Dekorasyon Fikirleri: Duvar Dekorasyonu

Evinizdeki diğer alanlardan farkı oluşturmak için duvar dekorasyonu tasarımlarına oldukça özen göstermelisiniz. Duvar dekorasyonlarınızı diğer alanlardan farklı tutarsanız evinizdeki sıradan köşelerden ayrı bir ortam oluşturursunuz.

Sizlere tavsiyemiz eski tarz duvar kağıtlarından duvar dekorasyonu olacaktır. Burada önemli olan unsur odanın genel tasarımına aşırı zıt düşmemeniz.

Aksesuar Seçimi

Artık son dokunuşları yapmanın vakti geldi. Hazırlamış olduğunuz bar dekorasyonunda ufak dokunuşlar yaparak bu alanın hazırlamasını bitirebiliriz. Mini bar dekorasyon fikirleri arasında aksesuar çok önemli. Öncelikle bu işe içki raflarıyla başlayabilirsiniz. Hazırlamış olduğunuz duvar dekorasyonlarının üstüne duvar rengiyle uyumlu raflar koymanız olacaktır. Duvarı fazla kalabalık göstermeyen ve içkilerinizi güvende tutabileceğiniz rafları seçerek bu işe başlayabilirsiniz. 

İçkiniz ve kadehlerinizle beraber raflarınızı doldurarak oluşturduğunuz alana şık bir görüntü tasarlayabilirsiniz. İçki stoğunuz ne kadar bol olursa oluşan görüntü o kadar güzel olacaktır. Ahşap aksesuarlar seçimi loş ışıkla birlikte ortama müthiş hava sağlayacaktır. 

Tezgahınızın üzerine bardak altlıkları da yerleştirerek tezgahınız üstünde aksesuar alternatifleri oluşturabilirsiniz. Mini bar dekorasyon fikirleri yazımızın son tavsiyesi kesinlikle birbirleriyle uyumlu şişeleri ve bardakları tercih etmeniz olacak. Unutmayın ki bar dekorasyonlarının geneli içki materyallerinin ahengiyle oluşturulmaktadır.

Yorum gönder