×

Maya Maskesi Nedir ? Nasıl Yapılır ? Faydaları Nelerdir ?

Maya Maskesi Nedir ? Nasıl Yapılır ? Faydaları Nelerdir ?

Kadınlarda olduğu kadar erkeklerde de bakım her zaman büyük önem taşımaktadır. Kişisel bakımın her türlüsü önemli iken özellikle cilt bakımı daha özen gösterilmesi gereken bakımlardandır. Cilt, gün içerisinde sürekli olarak bazı dış etkenlere maruz kalmakta ve bu durum neticesinde çeşitli hasarlar almaktadır. Örneğin çok fazla güneşte kalmak, terlemek veya soğukta durmak cildi olumsuz etkilemektedir.

Ciltte bulunan sorunları gidermek için birçok ürün bulunsa da bu ürünlerin içerisinde kimyasal olduğu için genelde tercih edilmemektedir. İnsanlar tarafından daha çok organik ve ev yapımı maskeler talep görmektedir. Son zamanlarda popüler olan maya maskesi nasıl yapılır? Maya maskesinin faydaları ve detayları yazımızda sizleri beklemektedir.

Maya Maskesi Nedir?

Mutfakların vazgeçilmez ürünlerinden biri olan Maya, içerisinde barındırdığı özellikler neticesinde büyük bir cilt bakım ürünü de olmaktadır. Maya maskesi ne işe yarar sorusunun en net ve kısa cevabı ise şudur: Yaş maya ile yapılan maya maskesi tamamen cildi nemlendirmek, yağ oranını kontrol altına almak ve bu sayede ciltte bulunan akne, siyah nokta gibi sorunları ortadan kaldırmak için kullanılmaktadır. Ayrıca yaş maya maskesi sadece cilt için değil saçlar için de tercih edilmektedir.

Yaş maya maskesi nasıl yapılır sorusu birçok kişi tarafından merak edilmektedir. Yaş maya maskesi sadece birkaç dakika hazırlanır ve çok hızlı bir şekilde cilde veya saça sürülür. Maya maskesi için birkaç alternatif hazırlanış bulunmaktadır. Sade maya maskesi yapılabilir iken süt ve yoğurt ile de maya maskesi hazırlamak mümkündür.

Maya Maskesi Nasıl Yapılır?

Cildinizin yağlı olması demek nemlendiricilere ihtiyaç duymaması anlamına gelmiyor. Ciltte bulunan fazla yağ miktarı, bazı dengesizlikler yüzünden oluşabilir. Bu yüzden yaş maya maskesi nasıl yapılır adımlarını dikkatlice okumak ve en sağlıklı bir şekilde cildin yenilenmesine katkıda bulunmak gereklidir.

Sütle Yapılan Yaş Maya Maskesi

Maya maskesini duydunuz lakin sütle yapılan yaş maya maskesine pek denk gelmemiş olabilirsiniz. Yaş maya süt maskesi ne işe yarar diye araştırma yapan kişilerin karşılaştığı cevap sütün içerisinde bulunan vitamin ve minerallerdir. Bu tarifte su yerine süt kullanılarak etki biraz da olsa artırılmaktadır.

· Bir çorba kaşığı yaş maya

· Bir çorba kaşığı süt

Bu iki malzemeyi, cam kâse içerisinde karıştırarak cildinize yedirmeniz gerekmektedir. Yaptığınız maske kuruduğunda ılık su ile yıkayınız.

Yoğurtlu Maya Maskesi Yapılışı

Bu maske tarifinde ise su veya süt yerine yoğurt kullanılmaktadır. Yoğurt tıpkı vücuda oldukça faydalı olduğu gibi cilde de ferahlık verecektir.

· Bir tatlı kaşığı yaş maya

· Bir tatlı kaşığı ev yoğurdu

Bu maskesi cildin her yerine uygulamanız gerekmez. Sadece siyah nokta veya akne bulunan bölgelere masaj yaparak uygulamanız yeterlidir. Maske kuruduktan sonra ılık su ile temizleyiniz.

Standart Sade Maya Tarifi

Yoğurt veya süt yerine su ile yapılan yaş maya maskesidir. Standart olarak birçok kişi en kolay ve pratik şekilde bu tarifi uygulamaktadır.

· İki yemek kaşığı yaş maya

· Bir yemek kaşığı ılık su

Maskeyi masaj yaparak özellikle sivilcelerin yoğun olduğu bölgeye sürün. Kuruduktan sonra ılık suyla temizleyin.

Yaş Maya Maskesi Hakkında

Maya maskesi ne sıklıkla yapılmalı gibi sorular oldukça fazla gelmektedir. Bunun hakkında net bir cevap bulunmamaktadır. Daha doğrusu maya maskesi süresini belirleyecek olan sizin cildinizdir. Bir kez uyguladıktan sonra eğer olumsuz bir tepkime almadı iseniz genellikle haftada 1 kez yapılması uygun görülmektedir. Cildiniz ile alakalı kronik veya standart bir rahatsızlığınız var ise uzman hekime danışarak maskeyi uygulamanız önerilmektedir.

Yorum gönder