×

Lastikli Çarşaf Nedir? Lastikli Çarşaf mı Düz Çarşaf mı Seçilmelidir?

Lastikli Çarşaf Nedir? Lastikli Çarşaf mı Düz Çarşaf mı Seçilmelidir?

Ev tekstili ürünleri arasında birçok kişi tarafından özenle seçilen çarşaflar birbirinden farklı modellerle karşımıza çıkıyor. Bu sebeple herhangi bir alışverişe çıktığınızda çarşafı lastikli mi almanız gerektiğini yoksa düz çarşaf mı almanız gerektiğini bilemeyebilirsiniz. Bu içeriğimizde sizlere her iki çarşaf modeli arasındaki farklardan bahsederek daha sağlıklı karar vermenizi sağlayacağız.

Lastikli Çarşaf Nedir?

Yatak örtüsü niteliğinde kullanılan lastikli çarşaf modelleri günümüzde hanımların en fazla tercih ettiği modeller arasında yer alıyor. Bu tür çarşafların düz çarşaflarla arasında büyük farklılıklar bulunuyor. Her kısmında lastikler bulunduğu için yatağa rahatlıkla geçirilir ve kolay kolay yatağın kenarlarından çıkmaz. Bu sayede yatağınızın çarşafındaki derli toplu görüntüyü hiçbir şekilde kaybetmezsiniz.

  • Yatağa kolay geçirilir.
  • Bozulmaz, sabit kalır.
  • Kirlenince kolay yıkanır.
  • Uyurken asla rahatsız etmez.

Bu üç avantajı zaten göz önünde bulundurulduğunda hanımların en sevdiği çarşaf modelleri arasında yer aldığını söyleyebiliriz.

Lastikli Çarşaf ve Düz Çarşaf Arasındaki Farklılıklar Nelerdir?

Her ne kadar iki çarşaf türü de günümüzde fazlasıyla tercih ediliyor olsa da hanımları ikna etmek açısında her iki model arasındaki farklılıkları sunmak gerekebilir.

  • Düz çarşaflar hiçbir şekilde yatağa sabitlenmediğinden dolayı eğer ki uyurken çok fazla hareket eden biriyseniz altınızdaki çarşaf kayabilir. Bu sebeple lastikli çarşaflar diğerlerine göre daha kolay sabitlendiği için tercihler bu yönde kullanılır.
  • Her güzel gecenin kötü bir sabahı vardır. Hareketlerinizden dolayı altınızdan kayan çarşafları toplamak sabahları sizin için adeta bir işkence haline gelebilir.
  • Sürekli takılı olduğu yerden çıkan, hareket eden çarşaflar olası bir şekilde kirlenecektir. Bu bakımdan sabit çarşaflar temizlik konusunda da diğerlerine göre daha avantajlı olacaktır.
  • Lastikli çarşafı yatağa sabitlemek daha kolaydır. Buna düz çarşaflardan yana baktığımızda bir tarafını düzelttiğinizde diğer tarafı kayacağı için sizin için akıl almaz zor bir süreç olacaktır.
  • Lastikli çarşaflar her köşesinden gerildiği için yatakta mükemmel kusursuz bir görünüme sahip olacaktır.

Her farkı değerlendirmeye aldığımızda lastikli çarşafların ev içerisinde daha fazla tercih edilmesi gerektiğini söyleyebiliriz. Bu konuda evinizdeki tüm yataklara lastikli çarşaflar alabilir ve bu çarşafların evinizle uyumunu en güzel seviyeye getirebilirsiniz.

Yorum gönder