×

Kova Burcunun Özellikleri Nelerdir?

Kova Burcunun Özellikleri Nelerdir?

22 Ocak – 19 Şubat tarihleri arasında doğan insanlar Kova burcudur. Sembolü su taşıyıcıdır. Kova burcu ile ilişkili gezegen Uranüs’tür. Rengi açık mavidir. Terazi ve İkizler burcunun yanı sıra Kova da bir hava burcudur.

Olumlu Karakter Özellikleri

  • Açıkfikirlilik;  Hemen hemen her burç, Kova burçlarının her zaman yeni fikirleri düşünmeye çalıştığını söyler. Yeni bilgilere açıktırlar ve bir kitabı asla kapağına göre değerlendirmezler. Asla başkalarının örneklerini takip etmezler ve soruna benzersiz bir çözüm bulmak için her zaman ellerinden gelenin en iyisini yaparlar.
  • İnsancıl; Hangi burcun en çok insani bilimlere meyilli olduğunu analiz edecek olursak, şüphesiz Kovadır. Diller, sosyoloji, coğrafya, tarih, edebiyat bu insanların ilgi alanlarından sadece birkaçıdır. Birçok bilgiyi kolayca hatırlarlar ve öğrenmekten zevk alırlar.
  • Yaratıcılık; Bu insanların doğal yeteneklerinden biri, çerçevenin ötesinde yaratıcılıktır. Kendilerini ifade etmeleri her durumda farklı olabilirken, meraklı zihinleri kalabalığı takip etmek yerine özel bir şey icat etmeye çalışacaktır.
  • Özgür ruh; Bu bir hava burcu burcudur ve davranış biçimlerinden kolaylıkla algılanabilir. Özgürlüklerini çok takdir ettikleri ve başka birinin bakış açısını kabul etmedikleri için Kova burcunu kendi yollarından alabilecek kimse yok. Dahası, genellikle sessizlikte önemli noktaları düşünebilmeleri için boşluğa ihtiyaç duyarlar.
  • Zeka; Akıl, Ocak ve Şubat aylarında doğan insanların güçlü bir yönüdür. Birçoğu deha unvanını hak eder çünkü fikirleri her zaman özel ve yenilikçidir. Soyut düşünceleri çok üst düzeyde gelişmiştir ve birçok alanda profesyonel olmalarına olanak tanır.
  • Özgünlük; Pek çok insan orijinal ve tuhaf olmayı aynı şekilde düşünüyor, ancak ünlü geliştiricileri ve bilim adamlarını hatırlayalım hepsi bir şekilde eksantrik görünüyor. Kova burcunun kalabalığın arasından sıyrılıp aynı sıra dışı ve tuhaf görünebileceğini ve bunun nedeninin benzersiz ve standart dışı olma arzusu olduğunu öğrenince şaşıracaksınız.
  • Sakin; Bu burçların temsilcileri sıkıntılara ve rahatsızlıklara odaklanmıyor, her şeyi hafif bir yürekle tedavi ediyorlar. Kısa bir süre içinde uzun bir yolculuğa çıkmak onlar için sorun değil, her türlü sıkıntıya rağmen sürecin tadını çıkarmak onlar için sorun değil.
  • Hırslı; Kovalar hakkında konuşurken, sadece kendi gelecekleri için değil tüm gezegen için de büyük planlar yaptıklarını belirtmekte fayda var. Olumlu değişikliklere odaklanırlar ve güçlü bir adalet duygusuna sahiptirler, bu nedenle yanlış kabul ettikleri herhangi bir eylem bu işaretin temsilcisini hayal kırıklığına uğratır ve başarıya ulaşmak için daha fazla eylemde bulunmaları için onları teşvik eder.
  • Dostluk; Kova burcu kişiliklerinin çok sayıda arkadaşı vardır çünkü benzersiz yetenekleri ve becerileri başkaları için bir cazibe merkezi görevi görür. Uzun sürmesi için dostluğa yardım etmeyi ve takdir etmeyi asla reddetmezler.

Olumsuz Karakter Özellikleri

  • Dürtüsellik; Yeterince hızlı düşünebilme Su taşıyıcıları da dürtüsel kararlar verme eğilimindedir. Sınırlı ve kontrollü olmaktan nefret ederler, bu nedenle hızlı çözümleri her zaman en iyisi olmayabilir.
  • Öngörülemezlik; Kova’nın davranışlarını tahmin etmek bazen çok zor olabilir çünkü hiçbir zaman geniş çapta kabul gören standartlara göre hareket etmezler. İlginç çözümler ararken, etraflarını saran insanları genellikle şaşırtırlar.
  • Tutarsızlık; Kova temsilcilerinin kimliği her zaman değişir ve bu nedenle davranışları tutarsız olabilir. Bu nedenle, şu veya bu durumda nasıl davranacaklarını tahmin etmek imkansızdır.
  • Aşırılık; Kovalar herhangi bir sınır kabul etmez ve bu, sözde aşırılıkçı davranışlarla sonuçlanır. Öfkelerinin sonsuz olduğunu ve hem üzüntülerinin hem de mutluluklarının da en üst düzeye ulaşacağını hatırlamak önemlidir.
  • İnatçılık; Kova temsilcileri sabit kabul edilir ve bu, bu insanların inatçı olduğu anlamına gelir. Bir karar verdiklerinde, fikirlerini değiştirmek neredeyse imkansız olabilir. Sadece görüşleri doğrudur ve başka hiçbir şey kabul edilemez.
  • Ayrılmak; Kovalar duygulardan yoksundur ve çok pragmatik insanlardır, bu yüzden onları gerçek dünyadan koparır. Bir şey hakkında düşünmeye başladıklarında, etraflarındaki her şeyi fark etmeyi bırakırlar.
  • Bağımsızlık; Kovalar birine bağımlı olduklarında duruma dayanamazlar. Tüm sorunları tek başlarına çözmeyi tercih ederler ve başka birinin fikrini asla kabul etmezler.
  • Duyarsızlık; Bu burcun temsilcileri, özet gibi davranırlar ve duygularını kimseyle paylaşmaktan kaçınırlar. Bu nedenle, içlerinde bir duygu patlaması olsa bile duyarsız görünürler.
  • İdealizm; Olumlu bir özellik olarak kabul edilse de, belli bir olumsuz yönü de var. Kova kişiliklerinin mükemmeliyetçiliği, ideal forma ulaşmak için onları çok sıkı çalıştırır ve bunu hiçbir şekilde yapamadıklarında hayal kırıklığına uğrar ve hayal kırıklığına uğrarlar.
  • Tevazu; Kuşkusuz, Kovalar, yabancı insanlar arasında rahatsızlık duyan ve kendilerine güvenmiyorlarsa bakış açılarını ifade edecek sözlerden yoksun olan utangaç insanlardır. Bu alçakgönüllülük genellikle başarıya giden yolda büyük bir engeldir.

Kova Burcunun Özellikleri

AŞK

Bu insanlar yüksek entelektüel seviyeye sahip eşleri ve bu burçtaki insanları arar. İletişim, bu hava burcuyla olan ilişkilerin başarısında kilit bir bileşendir, ancak aynı zamanda parlak hayal gücüne sahip açık, sosyal ve riskli insanları takdir ederler. Uzun vadeli ilişkilerde dürüstlük ararlar, ancak ortaklarının kendilerini bağımsız hissetmelerine izin verir ve karşılığında bunu da almak isterler.

AİLE

Bu burcun insanları ailelerine karşı çok onurludur. Her zaman aile toplantılarına katılırlar. Ancak zor bir durumda sempati duymaya uygun değildirler. Çocuklarında özgürlüğü ve bağımsızlığı teşvik ederler ve ev yaşamları geleneksel olandan daha sıra dışıdır.

ARKADAŞLIK

Kovalar, ilginç muhataplar arayan çok sosyal insanlardır. Zekası yüksek insanlarla arkadaş olurlar. Aynı zamanda duyarlılıkları ve alçakgönüllülükleri de bu dostluğun başlatıcısı olmalarına izin vermez, bu yüzden başka bir tarafın kendilerine doğru ilk adımı atmasını beklerler.

EĞİTİM

Kova burçları için ders çalışmak kolaydır, çünkü akılları ve yaratıcılıkları her türlü zorlukla başa çıkmalarına yardımcı olur. Açık kaynaklı kütüphanelerde veya diğer geniş ve açık alanlarda çalışmayı tercih ediyorlar. Herhangi bir konu hakkında her zaman kendi fikirleri vardır ve bir şirketten ziyade yalnız çalışmayı tercih ederler.

İŞ VE KARİYER

Kovalar para kazanma konusunda çok disiplinlidirler ancak büyük miktarlar için acele etmezler, yararlı işleri tamamlamayı ve gönüllü olmayı tercih ederler. Aynı zamanda, harcama konusunda oldukça tasarrufludurlar.

Başarıya ulaşan Kova’nın yönettiği birçok işletme var. Bunlar sanatsal, iş odaklı, hukuk, sağlık ve zindelik ve sosyal hizmet işletmeleridir.

Bu insanlar işte esnek ve yeterlidir. Sorumluluklarını zamanında yerine getirir ve işlerinin başarısına çok dikkat ederler. Oldukça aktifler ve yaratıcı çözümler de arıyorlar.

Diğer Burçlarla Uyumluluk Durumu

Kova ile en uyumlu burçlar;

  • Koç
  • İkizler
  • Terazi
  • Yay

En az uyumlu oldukları burçlar ise Boğa ve Akreptir.

Kovalara Tavsiyeler

  • Başkalarının davranışlarını ve başarılarını kopyalamaya çalışmaktan kaçının, kendiniz olmak daha iyidir.
  • Her şey için endişelenmenize gerek yok. Mevcut tüm korkulardan kurtulmanıza ve mutlu bir hayat sürmenize yardımcı olacaktır.
  • Sabırlı olmayı öğrenin, kapsayıcılık en iyi özellik değildir.
  • Dinlenme zamanı planlayın. Hayat sadece iş ve mükemmelliğe giden yol değildir.
  • Rüya görmeye devam edin ve biraz çaba sarf ederseniz hayalleriniz gerçek olur.

Yorum gönder