×

Koldaki Deri Sarkması Nasıl Önlenebilir?

Koldaki Deri Sarkması Nasıl Önlenebilir?

Genellikle belirli yaşlardan sonra vücudumuz deforme olur ve çeşitli bölgelerimiz sarkmaya başlar. Sarkmaya başlayan ve göze en çok çarpan bölge kol bölgesidir. Bu sarkık görüntü sizin fiziksel görüntünüzü bozacağı gibi aynı zamanda kafanıza takacağınız için psikolojinizi de etkileyecektir. Koldaki sarkma sadece yaş itibari ile ortaya çıkmaz aşırı kilonuzdan kurtulduğunuz zamanda kolunuzda ki esnemiş deri büzülecek ve sarkacaktır bu da kötü bir görüntü ortaya çıkacaktır. Günümüzde çoğu insan sarkık kollarından şikayetçidir ve bir çözüm bulmaya çalışır. Pekibu sarkma nasıl önlenebilir ?

Koldaki Deri Sarkması Nasıl Önlenebilir?

Düzenli Spor ve egzersiz yapmak kasları aktifleştireceği için sadece kollarınızı değil tüm vücudunuzu sıkılaştıracaktır. Vücud daha sıkı bir hale geldiği için sarkma görülmez. Kollarınızı aktif olarak çalıştırmak, kolları sabit tutmak yerine aktif olarak kullanmak kasları çalıştıracağı için sarkmayı önleyecektir.

Dengeli, düzenli ve diyet ile beslenmek vücudu dinç – sıkı tutacaktır. Beslenmede sarkmaların önemli bir düşmanıdır. Bir çok problemin çözümünde karşımıza çıkan su ise yine deri sarkmasını engelleyen en önemli faktörlerden biridir. Su vücuttan toksinleri atar ve vücuda direnç verir.

Deriye faydalı olan krem ve maskelerden yardım alınabilir, düzenli olarak kollara uygulanabilir.

Sarkmalar İçin Tavsiye Ettiğimiz Maskeler

  • Elma Suyu Maskesi: Elma meyvesinin içinde bulunan asit ve minareller deri ile etkileşecek ve kol da iyi bir izlenim bırakacaktır.
  • Zeytinyağı, Bal ve Yumurta Maskesi: Bu üç malzemeyi birbiri ile karıştırıp tek görüntülü homojen bir kıvam elde edin ve bunu derinize uygulayın. Bu maske zamanla deride etkisini gösterecek ve sarkmayı azaltacaktır.
  • Kavun Maskesi:  Limon suyunun içine sıkıldığı kavunu, deriye uygulamak zamanla deriyi sıkılaştıracak ve iyi bir halen büründürecektir. Aynı zamanda derinizde bir sıkılaşma gösterecektir.

Dikkat: İlk önceliğiniz profosyonel yardım almak olsun. Gerekli yerlerden bilgi alıp bu maskeleri danışıp kullanmanız tavsiye edilir. Eğer ki derinizde aşırı kızarıklık ve tahriş görürseniz maskeyi bırakmanız önerilir.

Yorum gönder