×

Katlanır Yemek Masası Modelleri

Katlanır Yemek Masası Modelleri

Katlanır Yemek Masası Modelleri; büyüyen telaşların, koşturmaların aksine evlerimiz ve yaşam alanlarımız hızla küçülmeye başladı. Evde geçirdiğimiz vakit dışarıdan geçirdiğimiz vakitten daha az olmaya doğru ilerledikçe, insanlar evlerinde kalıp keyif yapmayı özler hale geldi.

Durum böyle olunca daha az eşya ile daha  küçük evlerde ikamet etmeye başladık. Gerek öğrenci evleri gerek tek yaşayan insanların yanı sıra, daha minimalist, kalabalıktan uzak ve işlevsel eşyalar ile yaşamayı keyifli bulan insanlar var.

Bu minimalist yaşam tarzı insanların son dönemlerde tercih ettiği bir durum olması sebebiyle, üretim firmaları da daha küçük alanlara daha fazla eşya sığdırma telaşı ile yeni, farklı ve modern eşyalar üretmeye başladı.

Bu küçük alanlara işlevsel yataklar, masalar, raflar derken eşya çeşitliliğini arttırarak, çok küçük metre karelik alanlara yaşamı kolaylaştıracak her şeyi sığdırabilmeyi başardılar. Özellikle yeme içme ve uyuma alanlarında çok fazla tasarım eşya üretilerek çok fazla seçenek ile tercih zenginliği yaratıldı.

Bu yazımızda kendisi ve ailesi için minimalist yaşam tarzını belirleyen veya küçük evlere sahip olan kişilerin daha işlevsel yemek masalarını görerek tercih yapmaları hakkında rehber olup dekorasyon sürecinin daha  kolay olmasını sağlamak amacıyla Katlanır Yemek Masası Modelleri’nden bahsedeceğiz.

Katlanır Yemek Masası Modelleri; İşlevsel Masalar

Özellikle küçük mutfak ve salonlara sahip olan kişilerin en büyük sorunlarından birisi de masalardır. Tercih ettiğimiz masayı küçük olan bir yere sığdırmaya çalışıp dar olan alanımızı daha da daralttığımız zaman hareket etmeye yer kalmıyor.

Durum böyle olunca akla ilk olarak daha küçük ve gerektiğinde açılıp kapanabilen masaları araştırma haline geliyoruz.

Eğer sizde katlanan yemek masası alma telaşına düştüyseniz seçim yapmadan önce size önereceğimiz birkaç yemek masası modelini incelemeden seçim yapmayın.

Öncelikle masayı alacağınız alanın ölçüsünü bilmek sizin yararınıza olacaktır. Mağazada masa seçimi yaparken ölçüler ile hareket ederek seçim yaparsanız masayı eve getirdiğinizde her hangi bir sürprizle karşılaşmamış olursunuz.

Keza özel olarak yapacak ve yaptıracak olursanız masayı koyacağınız alanın ölçü bilgilerine sahip olmak dekorasyon sürecini kolaylaştıracaktır.

Klasik Katlanan Yuvarlak Masa!

Hemen hemen her evde rastlayabileceğimiz bu yuvarlak masalar, dikdörtgen şekildeyken iki kenardan açılarak yuvarlak masa halini almaktadır. Tercih edeceğiniz bu tarz masalar daha az yer kaplayıp size daha fazla yaşam alanı sunacaktır.

Dikdörtgen Katlanır Masa Ve Sandalye!

Eğer sandalyeleri masanın etrafında kalabalık olarak görenlerdenseniz bu masalar tam size göre. İki kenarından açarak dikdörtgen olan masayı daha büyük bir dikdörtgen masa haline getiriliyor.

Katlanabilir sandalyeleri de kullanmadığınız zamanlarda masanın alt kısmındaki sandalyeler için ayrılmış alana istiflediğiniz zaman sıkıcı ve kalabalık sandalye görünümünden kurtulmuş oluyorsunuz.

Katlanır Yemek Masası Modelleri; Dresuar Masalar!

Duvar dibine dresuar veya konsol gibi konulmuş olsalar bile bu masalar aslında inanılmaz işlevsel ve kullanışlı ürünlerdir.

Kullanılmadığı zamanlarda duvara monte edilen haznelerinin içinde bekleten bu masaları kapalı konumdayken dresuar, konsol, raf gibi işlevsel şekilde kullanabilir ihtiyaç duyduğunuzda açarak eğlenceli yemeklerin yendiği kocaman bir masa haline getirebilirsiniz.

Yazı Tahtası mı O!

Özellikle mutfaklarda tercih edilen bu masalar kapalı konumdayken yazı tahtası biçimini alarak çoğunlukla unutkan olan insanların not alabileceği veya dilediği güzel sözleri yazabileceği işlevsel bir üründür.

Açıldığı zaman ise istenilen boyutlarda yapıldı ise 2-4 kişilik masalara dönüşebiliyor.

Daha fazla fikir isteyenler için aşağıda derlediğimiz kullanışlı ve işlevsel Katlanır Yemek Masası Modelleri’ni inceleyebilir fikir edinebilirsiniz.

Yorum gönder