×

Ginseng Nedir? Nasıl Kullanılır? Faydaları Nelerdir?

Ginseng Nedir? Nasıl Kullanılır? Faydaları Nelerdir?

Ginseng Nedir? Ginseng Nasıl Kullanılır?

Bitkiler, hayatın her alanında karşımıza çıkmaktadır. Her gün severek tüketilen çay da bir bitkidir ve çeşitli yararları, zararları bulunmaktadır. Dünyada en çok siyah çay tüketen ülke olarak ilk sırada olmamıza rağmen, yurtdışında yetişen ve sağlığa faydalı olduğu düşünülen bitkisel çayları da tüketmekte iyi seviyelerdeyiz.

Ginseng ismini hiç duymuş muydunuz? Ginseng, kökeni uzak doğu ülkelerine dayanan kazık köklü bir bitkidir. Bu bitkinin asıl fayda sağladığı kısmı ise yine köküdür. 5000 yıldan fazla süredir birçok hastalık için tedavi yöntemi olarak kullanılmaktadır. Ülkemizde Ginseng kökü biraz pahalı olduğu için çeşitli tabletlerde satışa sunulmaktadır. Peki, ginseng faydaları nelerdir?

Mecitefendi Ginseng Ürünleri

Öncelikle eğer Ginseng kullanmak istiyor iseniz bir doktora başvurmanızda fayda vardır. Diğer ismi Panax Ginseng olan bu bitki, fiyatından dolayı çok sık tercih edilmemektedir. Mecitefendi ise fabrikalarında özenle bu bitkiyi içeren kapsülleri hazırlayıp satışa çıkarmaktadır. Mecitefendi Ginseng kapsül, takviye edici gıda olarak satışa çıkarılmaktadır.

Ginseng Faydaları Nelerdir?

Ginseng faydaları, aslında diğer bitkiler aynı özelliklere sahiptir. Ancak bakıldığında Ginseng, çok kuvvetli bir bitki olduğu için insan sağlığında vücudun her noktasına hitap etmektedir. Ginseng nedir diye araştırma yapan kişiler, faydalarını gördüklerinde oldukça şaşırmaktadırlar. Genel olarak Ginseng faydaları nelerdir bakacak olur isek şu şekildedir.

·         Elbette ilk sırada bağışıklık sistemi gelmektedir. Ginseng, içerdiği özellikler sayesinde çok güçlü bir antioksidan niteliği taşımaktadır. Bağışıklık sistemini düzenler.

·         Sakinleştirici etkisi var demek yanlış olmaz. Ginseng, adaptojen özelliği sayesinde sinir ve stresten arındırıyor.

·         Hafızayı da güçlendiriyor. Adaptojen özelliği sayesinde sinir ve stresten arındırdığı için konsantreyi artırıyor, hafızayı güçlendiriyor.

·         Gün içerisinde enerjik olması sağlıyor. Stresten uzak tuttuğu için beyin daha zinde ve canlı kalabiliyor.

·         Dikkatle kullanıldığı takdirde Ginseng, kötü kolesterol seviyesini de dengeliyor. Ancak başta da denildiği gibi dikkatli ve düzenli kullanım şarttır.

·         Tansiyonun dengesizliğini de ortadan kaldırıyor. Sürekli aynı düzeyde ve seviyede ilerlemesine katkıda bulunuyor.

·         Ginseng içerisinde birçok faydalı vitamin ve mineral barındırmaktadır. Bu özellikleri sayesinde kalp ve damar rahatsızlıklarına yakalanma riskini düşürüyor, kalp ritminin stabil bir seviyede ilerlemesini sağlıyor.

·         Hormonların düzenli ve sağlıklı çalışmasını sağlıyor.

·         Güçlü bir antioksidan özelliği olduğu söylenmişti. Bu özelliği sayesinde grip, nezle gibi mevsimsel rahatsızlıkların önüne geçiyor. Bununla da kalmayıp kanser gibi ciddi hastalıklarla mücadelede büyük rol oynuyor.

Ginseng Nasıl Kullanılır?

Botanik ismi Panax olan bu bitkiyi hemen her yerden temin etmeniz mümkündür. Özellikle aktarlarda Ginseng satılmakta ve nasıl kullanıldığı anlatılmaktadır. 5000 yıldan fazladır uzak doğuda çay olarak tüketildiği belirtilen Ginseng, günümüzde de çay şeklinde demlenerek tüketilmektedir.

Ginseng kullanımı için aktarlardan paketli bir şekilde Panax Ginseng temin edebilirsiniz. Bu paketlerin üzerinde nasıl kullanılacağı yazmaktadır. Aktarlarda aynı zamanda bu bitki kök ya da toz halinde de satılabiliyor. Kök halinde alınan Ginseng bitkisi, rendelenerek demliğin içine konulmaktadır. Kaynatılan sıcak suyun hemen üzerine dökülmemesi gerekiyor. Böyle bir durumda Ginseng, içerisindeki vitaminleri kaybeder. Bu yüzden kaynattığınız suyu ortalama 5 – 6 dakika soğumaya bırakmalısınız. Soğuduktan sonra içine rendelediğiniz demliğe boca edin. Ocağın altını açarak ortalama 6 – 7 dakika kadar demleye bırakın.

Ginseng çayı için önerilen kullanım miktarı da bulunmaktadır. 2 su bardağı su ile yapılacak olan çaya 1 kaşık rendelenen toz Ginseng eklenir. Çayı tatsız buluyor veya farklı bir lezzet arıyor iseniz şeker yerine bal ekleyebilirsiniz. Ginseng çayını tüketmeden önce olası bir rahatsızlığa meyil vermemek için mutlaka uzman hekime danışınız.

Yorum gönder