×

Gelinlik Fiyatları: Kiralamak Mı Almak Mı Doğru?

Gelinlik Fiyatları: Kiralamak Mı Almak Mı Doğru?

Evet, hayatınızdaki en önemli günlerden biri yaklaşıyor. Sizin için karar vermesi en zor olan konulardan biri hangi gelinliği alacağınız olacak. Yüzlerce model bakacak belki de hiçbirini beğenmeyeceksiniz. Bir diğer dikkat edeceğiniz konu da gelinlik fiyatları elbette. 1 kez giyeceğim diyerek kiralamayı tercih edecek ya da hatıra olsun diyerek gelinliğinizi satın alacaksınız.

Evet, hayatınızdaki en önemli günlerden biri yaklaşıyor. Sizin için karar vermesi en zor olan konulardan biri hangi gelinliği alacağınız olacak. Yüzlerce model bakacak belki de hiçbirini beğenmeyeceksiniz. Bir diğer dikkat edeceğiniz konu da gelinlik fiyatları elbette. 1  kez giyeceğim diyerek kiralamayı tercih edecek ya da hatıra olsun diyerek gelinliğinizi satın alacaksınız.

Peki gelinlik fiyatları son zamanlarda ne durumda? Hangi gelinlik modelleri daha ucuz? Biraz yakından bakalım…

Gelinlik fiyat skalasını incelediğimizde öncelikli olarak ne kadar kaliteli kumaş kullanılırsa fiyatların da bir o kadar arttığını söyleyebiliriz. Gelinliklerde ipek kumaş daha pahalı olurken sentetik kumaşlar ucuz oluyor. Ucuz gelinlik fiyatları listesinde de genellikle bu sentetik kumaşlı gelinlikler oluyor.

En ucuz gelinlikler sade modeller ve fazla işçilik gerektirmeyen tasarımlar oluyor. Kullanılan tüller, taşlar, danteller ve boncuklar her zaman gelinliğin maliyetini attırıyor. Gelinlikte Swarovski, inci, cam ya da kristal taşların kullanılması elbette karşınıza pahalı bir gelinlik çıkarıyor. Bunlar yerine plastik boncuklar kullanılarak maliyeti düşürmek mümkün.

Ucuz Gelinlik Modelleri

Gelinlik fiyatları son yıllarda arttığı için çiftler satın almaktansa kiralama yoluna başvuruyorlar. Kiralık gelinlik fiyatları 2.500 TL’den başlayarak maksimum 9 – 10 bin TL’ye çıkıyor. Ucuz gelinlik modelleri için kiralama ücreti daha düşük olurken tasarımcıların gelinlikleri ve gelinlik üzerindeki işlemelerle taşların değeri kiralama ücretlerini de belirliyor.

Gelinlik fiyatları üzerinde balık, prenses, düz ve A kesim gibi farklı kesimler de etkili. Kesim dışında gelinlikte kullanılan halter, straplez, hakim ya da V yaka tasarımları da maliyetleri etkiliyor.

Gelinlik fiyatları genel olarak 3.500-4.000 TL civarından başlayıp 20.000 TL ve üzerine kadar çıkabiliyor. Ünlü bir tasarımcının gelinliğini tercih etmeniz, kaliteli kumaş kullanılması ve işçiliği fazla olan modelleri giymek istemeniz gelinliğinizin ne kadara mal olacağını belirliyor. Ancak yine de ucuz gelinlik modellerini araştırarak kaliteli ancak ekonomik tasarımlar bulabilirsiniz. Bu muhteşem gecenin en güzeli her koşulda siz olacaksınız.

Yorum gönder