×

Evde Fön Nasıl Çekilir?

Evde Fön Nasıl Çekilir?

Hangi bayan saçının her zaman fönlü olmasını istemez ki? Fakat her gün düzenli olarak kuaföre gitmek belirli bir bütçe istediği için bu isteğimiz gerçekleşemeyebilir.  Her gün kuaföre gitmek yerine fön çekmenin püf noktalarını öğrenerek sizde kendi fönünüzü kendiniz çekebilirsiniz.

Fönün saçınızda bozulmadan durmasını istiyorsanız saçlarınızın mutlaka temiz olması gerekmektedir. Hatta siz her zaman fön çekmeden önce saçlarınızı şampuan ile güzelce yıkayıp, soğuk suyla durulayın. Duruladığınız saçlarınızı havlu ile hafif hareketler yaparak kurulayın. Daha sonra saç tipinize uygun hacim veren losyonlardan birini seçerek saçınıza uygulayıp, saç kurutma makinesini son seviyeye alarak saçınızı kurutun.

Saçınızı düzgün bir şekilde ortadan ayırdıktan sonra alın çizginizden başlayarak en üstteki ve öndeki tutamları bir toka veya klips yardımıyla tutturun. Aynı şekilde bir kulağınızdan başlayarak diğer kulağınıza uzanan yeri de ayırın ve onu da dikkatli bir şekilde tutturun. Son olarak arkada kalan kısımları da tutamlara ayırarak toka yardımıyla tutturun. Böylece fön çekme işlemi daha pratik ve hızlı olacaktır.

Fön işlemi kol kaslarını çalıştıran bir işlem olduğundan dolayı kolunuz yorulabilir. Bu yüzden ilk olarak saçınızı tutamlara ayırıp 7 cm’lik parçalar alarak fön çekme işlemine başlayın. Fön çekerken her zaman saçınızı tarak yardımıyla dışa doğru çekmeli ve fön makinesini dik tutmalısınız.  Fön çektiğiniz tutamların bozulmaması için saç tutamlarınıza parmağınızı dolayarak toka yardımıyla tutturun. Tüm tutamlara aynı işlemi uyguladıktan sonra tokaları çıkartıp elinizle saçlarınızı düzeltin. Saç spreyi sıkarak saçınızı sabitleyin.

Evde Fön Çekmenin Püf Noktaları Nelerdir?

  • Bu işte profesyonel olan kişiler fön çekme işlemine her zaman enseden başlamaktadır. Önce alt kısımlara fön çekildikten sonra yavaş yavaş ön kısımlara fön çekilerek işlem tamamlanmaktadır.
  • Uzun bir saça sahipseniz ensenizdeki tutamlara fön çekerken tarağı öne doğru uzatarak fön çekin.
  • Alın ve perçemlere en son fön çekmelisiniz. Bu bölgede bulunan saçlar hemen kuruduğu için sizi saatler boyu uğraştırabilir.
  • Fön çekerken saçınıza hacim kazandırmak istiyorsanız tarağı uzama yönünün tersine doğru çekin. Uzun saçlarınızı tarağa sararak fönleyin ve yine sardığınız yönde açarak bırakın.
  • Saçınıza kolay bir şekilde fön çekmek istiyorsanız klips veya küçük tokalar kullanın.
  • Saçınızın parlak görünmesini istiyorsanız her bir saç tutamına teker teker fön çekin. Her zaman fönü yukarıdan aşağı doğru tutmalısınız. Fön makinesini saç kökünüzden, saç uçlarına doğru götürün.
  • Saç uçlarınızı fırçaya sarın ve iç ve dış şekilde olmak üzere fön çekin. Böylece saçlarınızın uçları daha iyi görünecektir.
  • Saçlarınızın bozulmaması için mutlaka saç spreyi kullanmalısınız. Ayrıca banyo yaptıktan sonra fön işlemini uyguluyorsanız saçlarınızı tamamen kurutana kadar taramalı ve ardından fön çekmelisiniz.

Yorum gönder