×

Ev Yapımı Yastık Spreyi Tarifi

Ev Yapımı Yastık Spreyi Tarifi

Kozmetik sektörü her geçen gün biraz daha gelişiyor ve yeni ürünleri kullanıcılarına sunuyor. Aslında bu kadar gelişen bir sektörde her ürünün gerçekten işe yarayıp yaramadığı soruları kafaları kurcalasa da kesinlikle çok yoğun bir alıcısı olduğunu kabul etmek gerek. Elbette her bir ürün belli bir takım problemleri çözmek üzere piyasaya sürülüyor. Bu noktada en büyük problem yine tüketicinin zihni oluyor. Çünkü binlerce farklı çeşit ürün ve alternatif arasından hangisinin satın alınacağına bir türlü karar veremiyorlar. Tabii bir ürün tercih ederken ürünün amacı, kokusu ve içeriği kişi için en önemli ayırt edici özelliklerden oluyor. Hatta bazı durumlarda kozmetik sektörü henüz böyle bir ihtiyacımızın olup olmadığını bilmezken bile bize bir takım işlerimizi kolaylaştıracak ürünler sunabiliyorlar. Önceleri pek bilinmeyen ama son yıllarda yavaş yavaş yaygınlaşmaya başlayan yastık spreyleri biraz lüks tüketim gibi görülse de aslında çok fazla işe yarayan ürünlerden bir tanesi. Çünkü uyku günün en önemli evresini oluşturuyor ve kaliteli bir uyku çekmek her şeyden çok daha önemli olabiliyor. Eğer geceleri güzel bir uyku çekilemez ise bu insan ilişkilerinden tutun da iş hayatına kadar pek çok şeyi olumsuz yönde etkileyebiliyor. O yüzden bu uyku saatlerini en etkili ve en kaliteli hale getirmek gerekiyor. Yani yastık spreyleri de aslında direkt bu işe yarıyor. Yastık spreyi sıkılmış bir yastıkta çekilecek gece uykusu, hem kişinin uykuya dalmasını kolaylaştıracak hem de tamamen dinlenmiş bir şekilde uyanmasına yardımcı olacak. Bir hayli popüler olan bu yastık spreyleri aslında çok hafif ve yumuşak aromalar içeriyor. Aynı şekilde içlerinde yastıklara uygun olarak üretilmiş olan parfümlü sular bulunuyor. Bu güzel koku spreyleri sayesinde sakinleşmek, rahat bir uyku çekmek ve tamamen dinlenerek uyanmak mümkün bir hale geliyor. Benzer şekilde bu yastık spreylerinin içinde kişinin rahatlamasına yardımcı olacak bazı maddeler de bulunuyor.

Her ne kadar bu ürünler son yıllarda bir hayli popüler bir hale gelseler de aslında çok da yaygın değiller. En azından yastık spreyi üreten birkaç markanın karşısında çok güçlü rakipleri bulunmuyor. Biraz da bu nedenden dolayı yastık spreylerinin fiyatları bir hayli yüksek diyebiliriz. Aslında her ne kadar lüks tüketim gibi görülse de yastık spreyleri çok önemli bir probleme çözüm buluyor. Bu noktada bu yüksek rakamlara bu ürünlerin nasıl satın alınacağı problemi ortaya çıkıyor. Aslında bu o kadar da büyük bir problem değil. Çünkü yastık spreylerini evde çok kolay bir şekilde hazırlamak mümkün. Üstelik dışarıda satılan ürünlerden çok daha az maliyetlere bunu yapabilirsiniz. Hatta size çok daha iyi gelen ve çok daha sevdiğiniz kokuları bile yastık spreyinizde bir araya getirebilirsiniz. Bu evlerde yapılan yastık spreyleri tamamen doğal ürünler ile hazırlandığı için güvenilirdir. Aslında piyasada satılan yastık spreyleri de genel olarak her cilde uygun ve doğal maddelerden imal edilirler. Bu yüzden cildinize direkt olarak temas edecek bu ürünler konusunda herhangi bir çekince yaşamanıza gerek olmaz.

Ev Yapımı Yastık Spreyi Nasıl Yapılır?

Ev yapımı yastık spreyini aslında hazırlamak çok kolay. Yalnızca tarifi eksiksiz bir şekilde uygulamak ve ürünleri eksiksiz bir şekilde tedarik etmek gerekiyor. Ondan sonra istediğiniz miktarda yastık spreyi hazırlayabilirsiniz. Fakat yine de yastık spreylerini az az hazırlayıp, bittikçe yenisini yapmanızı tavsiye ederiz. Böylece herhangi bir bozulma olmaz ve her daim taze ev yapımı yastık spreyleri kullanabilirsiniz. Ev yapımı yastık spreyleri için elbette tek tarif bu değil. Farklı esanslar ve farklı maddeler ile siz de kendi zevklerinize en uygun olan tarifleri seçip onları hazırlayabilirsiniz.

Malzemeler:

  • Yarım litre distile su
  • Yarım vanilya çubuğu
  • Yarım portakal kabuğu
  • 5 damla vanilya esansı
  • 5 damla narenciye çiçeği esansı
  • Sprey şişesi

Hazırlanışı:

1- Öncelikli olarak yarım litre distile suyun içine vanilya çubuğunu ve portakal suyunu koyun. Bu şekilde ocakta sürekli karıştırarak kaynatın.

2- Su kaynadıktan sonra iki dakika daha bekletip ocaktan alın.

3- Su yeteri kadar soğuduktan sonra suyu iyice süzün ve içinde vanilya çubuğu ile portakal kabuğunu çıkarın.

4- Su yeterli soğukluğa geldiğinde içine 5 damla vanilya esansını ve 5 damla da narenciye çiçeği esansını ilave edin.

5- Biraz daha suyu karıştırdıktan sonra bir sprey şişesinin içine dökün ve kullanmaya başlayın.

Ev Yapımı Yastık Spreyi Nelere İyi Gelir?

Aslında son yıllarda bir hayli popüler olan yastık spreyleri bir çeşit aromaterapi metodudur. Günümüzde pek çok insan geceleri rahat uyuyamamaktan ve uykuya kolay bir şekilde dalamamaktan şikayetçidir. Bu sprey de en temel hali ile insanlara bunu sağlar. Çünkü kokular hislerimizi ve duygularımızı direkt olarak etkileyen şeylerin başında gelir. Zaten bu yüzden dışarıda farklı kokulara sahip pek çok farklı bakım ürünü satılır. Aslında pek çoğunun en temel amacı kişinin duygularına hitap ederek iyi hissetmesine yardımcı olmaktır.

Eğer ki yastık spreyleri lavanta, vanilya, çay ağacı ya da geraniyum gibi bitkisel yağlardan yapılmışlar ise kişiyi sakinleştiren bir özellik taşırlar. Bu sayede yastık spreyi çok ama çok etkili bir hale gelir. Ancak elbette her koku herkeste aynı duyguyu oluşturmaz. Bu yüzden yastık spreyi yapmaya başlamadan önce size kendinizi en iyi hissettirecek kokuyu bulmanız gerekebilir. Genelde üzerine yastık spreyi sıkılmış bir yastıkta uyumak kişinin gevşemesini sağlarken kaliteli bir uyku çekmesine de olanak tanır.

Günümüzde bazı belli başlı kişisel bakım ürünleri satan markaların yastık spreylerini dışarıda bulmak mümkündür. Özellikle L’Occitane, The Body Shop ve Bath and Body Works markalarının yastık spreylerini kolayca satın alabilirsiniz. Fakat bu ürünler genelde çok kaliteli olmak ile birlikte bir hayli de pahalılardır. Bu yüzden tamamen doğal bir şekilde bu ürünleri evde hazırlamak mümkündür. Böylece farklı farklı kokuları deneme ve en iyisini tercih etme fırsatını da bulabilirsiniz. Eğer her sabah gerçekten dinlenmiş ve rahatlamış bir şekilde uyanmak istiyorsanız ev yapımı yastık spreylerini mutlaka denemelisiniz.

Ev Yapımı Yastık Spreyi Kullanımı

Ev yapımı yastık spreyi son zamanlarda çok yaygın olarak kullanılan ürünlerden bir tanesidir. Ürünün genel kullanım şekli gece yatmadan önce yastığın üstüne bir miktar sıkılmasıdır. Bu sayede karışımın güzel, ferahlatıcı ve dinlendirici kokusu tüm gece boyunca size eşlik eder ve rahat bir uyku yaşamanıza olanak sağlar. Bununla birlikte ev yapımı yastık spreyleri tamamen doğal oldukları için oda spreyi olarak da kullanılabilirler. Ev yapımı yastık spreylerinin her gece yatmadan önce düzenli olarak kullanılmasında herhangi bir sakınca yoktur. Ancak spreylerin tazeliğini düzenli olarak kontrol etmek gerekir. Hazırlanmış olan sprey karışımı ağzı kapalı olan bir kabın içinde ve buzdolabında saklanmalıdır. Ancak karışım en fazla üç hafta saklanabilir. Eğer ki bir müddet sonra spreyin kokusunda ilk yaptığınız zamana göre bir azalma ya da değişme var ise o sprey bozulmuş demektir ve onu döküp yerine yenisini yapmak gerekir.

Yorum gönder