×

En Faydalı Saç Tarama Tüyoları

En Faydalı Saç Tarama Tüyoları

Bir saç fırçasını kusursuz bir şekilde saçınızda gezdirmekten daha iyi bir his yoktur. Saç hasarı eskiden ısı veya kimyasallarla ilişkilendirdiğimiz bir şeydi, ancak dikkatli olmazsanız basit bir tarama eylemi ciddi zararlar verebilir.

Saçınızı fırçalamanın en iyi yolu hangi fırçayı kullanacağınız, ne sıklıkta yapacağınız, ürünlerin dahil edilip edilmeyeceği hakkında çok farklı görüşler var ve saç tipinize ve dokunuza bağlı olarak, bazı kaynaklar fırçalamamanız gerektiğini söylüyor. Bir zamanlar güzellik rutinindeki en kolay adım gibi görünen şey, bazı hararetli tartışmalara yol açtı ve bir soru özellikle saç bakım camiasını ikiye böldü: Saçınızı ıslakken taramak zararlı mı?

Saç bakımının diğer birçok yönü gibi, bu sorunun cevabı da saçınızın yapısına göre oldukça koşulludur. Saç son derece bireyseldir, yani bir kişi için işe yarayan şey genellikle bir başkası için işe yaramaz. Saçları taramak için hangi koşulların en iyi olduğunu anlamamıza yardımcı olmak için yazımızı okumanızı tavsiye ederiz.

Saçları Taramanın Faydaları Nedir?

Bariz olanı belirtme riskine rağmen, tarama, saçınızı çözerek sağlığını iyileştirmek için tasarlanmıştır. Doğru yapıldığında saç taramak düğümleri ve dolaşmaları önlemek ve kırılmayı azaltmak için önemlidir. Saçları çözmek için kullanılabilecek birçok farklı fırça ve tarak türü vardır. Birçoğu için ıslak saçlarını fırçalamak, duş sonrası rutinlerinin doğal bir parçasıdır. Ancak bazı durumlarda, özellikle çok sert bir şekilde yapıldığında, fırçalama saçınızın sağlığına zarar verebilir ve önlemeye çalıştığı kırılmaya neden olabilir.

Saçınızı Nasıl Taramalısınız?

Bir çok uzman, tüm saç tipleri için dolaşmaları ve kırılmaları önlemenin duşta başladığı konusunda hemfikirdir. Saçları taramak her zaman gereklidir. Bunun yerine, şampuanlama ve bakım yaparken duşta saçınızı karıştırmamaya odaklanmalısınız.

Düz saçlı olanlar, daha fazla tarama yapmak için saç kuruyana kadar beklemelidir. Kıvırcık saçlı olanlarınız için, fırçalamak veya dolaştırmak için en iyi zaman şampuan öncesidir ve bakımlar bu saç karışıklığını açma işlemini kolaylaştırabilir. Kıvırcık ve dalgalı saçlarda kabarık bir kütikül daha fazla karışıklık anlamına gelir. Şampuanı duruladıktan sonra, saçınız hala çoğunlukla çözülecek ve daha sonra kütikülü tekrar kapatmak ve son bir kez fırçalamak için başka bir saç kremi ile bitirebilirsiniz.

Islak Saçları Taramak Doğru Mu?

Düz saçlı olanlar için ıslak saçı taramak kuru fırçalamaya göre daha fazla zarar verebilir. Saçınızı tararken akılda tutulması gereken bir numaralı şey, saçlarınız ıslandığında en savunmasız ve hassas durumda olmasıdır. Bu durumda fırçalamak aslında saçınızı aşırı gerebilir, aşırı çekebilir ve sonunda saçınızı yıpratabilir. Saçlar kuruyken en güçlü durumundadır. Özellikle ıslakken, her türlü sert çekme saça zarar verecektir.

Kıvırcık veya dokulu saçları olanlar için bunun tersi geçerlidir. Doğal bukleleri fırçalamaya çalışan herkes, kıvırcık saçları kurutmanın ne kadar yanlış olduğunu kanıtlayabilir. Islakken kıvırcık veya dokulu saçları fırçalamanın aslında saç köklerindeki kırılmayı ve travmayı azaltmaya ve kıvırcık deseni sağlam tutmaya yardımcı olacaktır. Çok fazla esnekliğe ve gerginliğe sahip saç modelleri için, saçın kaymasını çok daha kolay hale getirmek için bir çeşit saç karışıklığı açıcı sprey, saç kremi veya yağa ek olarak nemlendirmeye veya neme ihtiyaç olmaktadır.

Ne Tür Saç Fırçası Kullanmalısınız?

Ne zaman fırçalıyor olursanız olun, doğru araçları ve yaklaşımı kullandığınızdan emin olmak önemlidir. İş saçlardaki karışıklığı gidermek için fırçalamaya geldiğinde aşağıdan yukarıya doğru başlamak en iyi tercihtir. Ayrıca, özellikle kıvırcık saçlarda taramayı kolaylaştırmak için saçları bölümlere ayırmak önemlidir. Dermatologlar kıllı fırçaları tavsiye ediyor. Kıllı saç fırçaları daha kalın, kıvırcık saçlar için güzel bir tercihtir ayrıca kıllı fırçalar saçları düzleştirmek veya yumuşatmak için gerçekten güzel bir tercihtir. Ayrıca silikon kıllara sahip yumuşak fırçalar süper nazik olduğundan ve saçı çekmediğinden tüm saç tipleri için uygundur.

Saçınızı Ne Sıklıkta Taramalısınız?

Saç fırçalama sıklığının size ve kişisel tercihinize ve ayrıca saç tipinize bağlıdır. Sonuç olarak, gerektiğinde saçınızı taramalısınız. Kıvırcık saçlar için, yıkama günlerinize bağlı olarak her üç ila yedi günde bir taramalısınız. Saç tipinize göre kırılmayı en aza indirecek doğru tarama şeklinizi belirleyin. Kırılma veya saç dökülmesi yaşıyorsanız, değerlendirme için dermatoloğunuza danışın.

Önemli İpucu!

Saçınızı ıslakken taramak, saç tipinize ve yapınıza bağlı olarak iyi veya kötü bir şey olabilir. Düz saçlar için, saçı ıslakken fırçalamak kırılmaya neden olabilir. Alternatif olarak, kıvırcık saçlı kişilerin, tarama sırasında hasarı önlemek için su, dolaşık açıcı sprey, saçta bırakılan saç kremi veya yağ şeklinde yeterli nemi sağlaması gerekir.

Yorum gönder