×

Diş Macunu İle Sivilce Tedavisi Mümkün Mü?

Diş Macunu İle Sivilce Tedavisi Mümkün Mü?

Olmadık zamanlarda çıkan sivilceler her zaman can sıkmıştır. Bu sivilcelerden kurtulmak ve temiz bir yüz elde etmek isteyenlerin başvuracağı yöntemlerden birisi de diş macunu sürmektir. Genelde kulaktan duyularak öğrenilen bu yöntem gerçekten sivilceleri geçirme konusunda işe yarıyor mu? Diş macunu sivilceleri kurutuyor mu?

Cilt konusu oldukça hassas bir konudur bu yüzden attığınız her adıma dikkat etmelisiniz. Hiçbir şeyi doğrudan uygulayamaz doğrudan sonuç almaya çalışmazsınız. Test etmeden kullandığınız ürünler cildinizde istemediğiniz kalıntılara neden olabilir. Özellikle kulaktan duyulan bilgiler ile hareket etmemeli önlemler alarak doğru adımlar ile hareket etmelisiniz.

Cilde İyi Gelecek Maddelerin Yanı Sıra Zarar Veren Maddeler De İçerir

Diş macunu cildinize iyi gelecek maddeler içerir ancak sadece iyi gelecek değil kötü gelecek maddeleri de içerir. Bu yüzden diş macunu kullanımı biraz risklidir. Hidrojen peroksit, kabartma tozu ve alkol gibi etken maddeler gözeneklerin kapanmasını sağlar. Cildi temizleyen ve gözenekleri kapatan bu etken maddeleri cildinizi istemediğinizden fazla kurutarak tahriş olmasına da neden olabilir. Diş macunu ile sivilce kurutma yöntemi kimilerine iyi gelirken kimilerinin sivilcelerini daha beter hale getiriyor.

Diş macununun içerisinde bulunan ve iltihaplanmaya neden olan Metanol maddesi her zaman sivilcelere iyi gelmez. Kurutma işlemi yaparken sivilcelerin daha da yoğunlaşmasına ya da büyümesine de neden olabilir. Diş macunu ile sivilce kurutma yöntemi işe yarar ancak her zaman ve herkes için işe yarar değildir. Sivilce tedavisi için diş macunu kullanımı kuru, düzensiz yapıda cilt ve dökülmelere yol açabilir.

Diş Macunu İle Tedavi Sürecinde Çok Dikkatli Olmalısınız

Diş macunu ile sivilce tedavisine başvurmak isteyenlerdenseniz bu süreçte oldukça dikkatli olmalısınız. Bu yöntemi sürekli olarak kullanmaktan kaçının ve cildinize uygulamadan önce ufak, gözükmeyen bir noktada test edin. Cildinizin gösterdiği reaksiyonlara göre kullanıma başlayabilirsiniz. Kullanımı gerçekleştirirken bolca sürmekten kaçının, bir parça diş macununu sivilcenin üzerine koyun ve kurumasını bekleyin. Kuruma işlemi olurken 10 dk. dan yukarı çıkmamaya dikkat edin.

10 dakika kadar sivilce üzerinde duran diş macununu ılık bir su ile yıkayın. Yarım saat sonra sivilcenin uca toplanmış ve sıkılabilir halde olduğunu göreceksiniz. Sivilcelerinizi sıkmanızı önermeyiz, yanlış sıkılan sivilceler iz bırakabilir. İz bırakmaktan ziyade cilt altına yayılma gibi bir sorun yaşanırsa aynı yerde bir sivilce varken 3 4 sivilce olarak geri dönüş yaşanabilir.

Yastık Kılıfları Sivilce Oluşumunda Büyük Rol Oynuyor

Sivilceler yüzünden başınız sürekli dertlere giriyorsa yastık kılıflarınızı kontrol etmelisiniz. Sürekli olarak aynı yastık kılıfı üzerine yatmak sivilceleri arttırabilir. Yastık kılıflarınızı mümkünse haftada bir olmak şartı ile yıkayın ya da değiştirin. Özellikle her gece başınızı koyduğunuz yoğun temas halinde bulunduğunuz yastık kılıfları temiz olmazsa sivilcelerden kurtulmanız pek de mümkün olmaz.

Yorum gönder