×

Dar Mutfaklar İçin Masa Modelleri

Dar Mutfaklar İçin Masa Modelleri

Dar Mutfaklar İçin Masa Modelleri; Son dönemlerde farklı yerlerde farklı insanların ortak sorunlarından bir tanesi evlerinin ve yaşam alanlarını küçük olması. Gerek yenileşen ve kalabalıklaşan dünyada gerekse artan nüfus ve yoğunluk sebebiyle son yapılan evler genelde çok fazla küçük yapıda oluyor.

Durum böyle olunca, salon, yatak odası, çocuk odaları, balkon, mutfak olduğundan çok daha küçük boyutlarda olmaktadır. Bu sahip olduğumuz dar alanları  bilinçli ve işlevsel bir şekilde dizayn etmezsek kalabalık görünüme engel olamayız.

Özellikle dar ve küçük olan mutfaklarımızda çok fazla pişirme, yeme içme araç gereçleri oldukça fazla ve kalabalık görüntüye sahip olduğundan mantıklı ve işlevsel dekore etmemiz mutfaklarımızı olduğundan büyük gösterip geniş bir kullanım alanına sahip olabiliriz.

Sonuç olarak bu yazımızda; eğer dar ve küçük olan alanlara sahipseniz ve özellikle mutfağınızdan şikayetçi iseniz Dar Mutfaklar İçin Masa Modelleri seçeneklerini gözde geçireceğiz.

Küçük Alanlara Küçük Fikirler!

Sahip olduğunuz da ve küçük mekanları olduğundan daha büyük görünmesini sağlayacak ilk ip ucu; o alanı mutlaka açık ve soft renklerde dekore etmektir.

Dar alanlarda kullanılan beyaz, ekru, pastel gibi renkler hem daha aydınlık ve ferah görünüm sağlayacak hem de alanınızın daha büyük ve iç açıcı görünmesine yardımcı olacaktır.

Elinizden geldiğince dolap ve depolama alanı oluşturmalısınız. Sonradan alınan puflar sonradan monte edilen dolaplar gibi ayrıntıları atlamadan dekorasyon sürecine devam etmelisiniz.

Depolama açısından ölü alanları kullanmaktan çekinmemelisiniz. Mutfak dolabı üzerindenki boşluklar, kapı üstlerindeki boşluklar potansiyel depolama alanlarıdır.

Mutfağınız çok küçükse ve bundan son derece mutsuz iseniz, var olan mutfak balkonunu içeri katmak yaratacak mekan açısından oldukça mantıklı bir tadilat olacaktır.

Duvarlarda kullanacağınız raflar ve 90’lı yıllarda kullanılan terek dediğimiz mutfak rafları oldukça kullanışlı ve dekoratif bir hava katmaktadır.

Bu rafları dekore ederken mutfağınızla uygun renklerde boyamanız mutfağınıza daha modern bir havaya sokacaktır.

Özellikle ışıklandırmanın bir mekanın daha büyük görünmesi için oldukça önemli olan ayrıntılardır.

Gün ışığından oldukça güzel faydalanan alanlarda gece için de aynı ferahlığı görmek istiyorsak spot dediğimiz küçük ışıklandırmalardan kullanıp gece de daha aydınlık bir mutfağa sahip olabiliriz.

Tezgah üstlerinde ve kahvaltı masalarında doğal ahşap malzemeleri kullanmak da mutfağınızın daha ferah görünmesini sağlayacaktır.

Dar Mutfaklar İçin Masa Modelleri; Nasıl Bir Masa Olmalı?

Eğer mutfağınızın dekorasyonunu planladınız, sürece başladınız ve artık masa alma kısmına geçtiyseniz gelin birlikte masa alırken nelere dikkat etmeliyiz bunu inceleyelim.

  • Öncelikle mutfak için düşündüğünüz masayı alabilir veya yaptırabilirsiniz.
  • Eğer kararınız almaktan yana ise mutlaka masayı koyacağınız yerin ölçüsünü iyi almalısınız.
  • Bu ölçü masanın mutfağın ortasında hantal gibi görünmesinden ziyade, mutfağa bir bütünmüş havası katmak için oldukça önemli bir ayrıntıdır.
  • İster almak ister yaptırmak olsun üzerinde durduğumuz en önemli konu ölçüdür.
  • Evde kaç kişi yaşıyorsa o kadar sayıda sandalye veya tabure almak mantıklıca olacaktır. Fazla sandalye ve taburelerle dar olan alanınızı daha fazla daraltmamış olursunuz.
  • Bank şeklinde oturma gereci almanız işiniz bittikten sonra tamamen masanın altına itip alanınızda fazlalık oluşturmamış olursunuz.
  • Bu bankların sandık gibi olanlarından tercih etmeniz size ekstra bir depolama alanı sunacağından çok kullanışlı ve işlevsel bir ürün olacaktır.
  • Amerikan mutfak tarzı gibi olan alanlarda tezgahın devamı şeklinde bir masa yaptırırsanız hem yeme içme aktiviteniz kolaylaşacak hem de mutfağınızda daha modern bir görünüm oluşacaktır.
  • Yapı marketlerden alacağınız ekstra dirsek aparatlarla duvara monte edeceğiniz tahta plakalar da mutfağınızda hem çok yer kaplamayacak hem de son derece modern görünecektir.

Aşağıda ise sizlere fikir vermesi amacıyla derlediğimiz Dar Mutfaklar İçin Masa Modelleri’ni inceleyebilir kendi mutfağınız için farklı bir tasarım oluşturabilirsiniz.

Yorum gönder