×

Bebekleri Güneşten Koruma Önerileri

Bebekleri Güneşten Koruma Önerileri

Sıcak yaz günlerine yaklaştığımız şu günlerde şehirde ve sahil kenarında cildinizin sağlığını korumak için güneş koruyucu krem kullanmaya özen gösteriyorsunuz.

Ancak bebeğiniz için bu özeni gösteriyor musunuz ?

Tüm bayanların bildiği üzere sıcak yaz aylarında bebek bakımı için daha fazla önem göstermek istiyor. Yapılan araştırmalara göre altı aylıktan küçük bebeğe güneş koruyucu krem kullanmak yerine onu olabildiğince güneşe çıkarmamanız gerekmektedir.

Eğer sahil kenarındaysanız mutlaka gölge bir yere ya da şemsiye gibi yerlerde bebeği gölgede tutmanız gerekmektedir.

Küçük bireyimize güneşten koruyucu krem sürmek yerine terletmeyecek uzun kollu tişörtler giydirin, şapka takmayı unutmayın.

Bebeklerin derisi yetişkin bir bireye göre daha hassas olduğu için, bebeğin cildi tarafından güneş kremi emilmeyebilir ve ciltte kimyasallardan dolayı sorunlar yaşanabilir.

Küçük bebekleri güneşten koruma önerileri

  • Altı aylıktan küçük bebeklerde oluşan güneş yanıkları cilt kanseri olma ihtimalini arttırmaktadır. Bu sebepten dolayı bebeğinizi güneş yanıklarından koruyun.
  • Rahat ve ferahlatıcı, terletmeyen ve vücudunu tamamen kapatan kıyafetler giydirmeye özen gösterin. Giydirmeden önce kumaşı inceleyin , kumaş çok fazla şeffaf ve delikli ise giydirmeyin.
  • Bebeğinize giydireceğiniz şapkanın kafasının tamamını ve ensesini korduğundan emin olun.
  • Eğer güneş koruyu krem kullanmak zorunda kalacaksanız mutlaka doktorunuza başvurun. Sadece güneş kremi sürerek bebeğinizi zararlı güneş ışınlarından yüzde yüz koruyamazsınız.
  • Güneş ışınlarının en zararlı olduğu 11:00 ile 14:00 saatleri arasında bebeğinizi ve hatta kendiniz kesinlikle dışarı çıkmayın.
  • Bebeğiniz bol bol sıvı tüketmesi gerekmektedir. Güneşe çıkmadan önce emzirmeye devam ediyorsanız emzirmelisiniz.

Yorum gönder