×

Balık Burcunun Özellikleri Nelerdir?

Balık Burcunun Özellikleri Nelerdir?

19 Şubat – 20 Mart tarihleri arasında doğan insanlar Balık burcudur. Balık burcunun yönetici gezegeni Neptün’dür. Rengi deniz yeşilidir. Balık burcunun çiçeği nilüfer, şanslı taşı ise aytaşıdır. Su grubunda yer alır.

Olumlu Karakter Özellikleri

  • Yaratıcılık;  Balık burçları arasında en sanatsal olanı olarak bilinir ve günlük yaşamda yaratıcılıklarını sıklıkla ifade ederler. Hayal güçleri güçlüdür ve hayalperest olarak ünleri, sanat, müzik ve yazı gibi hobilerin peşinde koşarken onlara yardımcı olabilir. Diğer birçok işaret kadar mantığa bağlı değildirler ve yeni fikirlere açık olmaları, başkalarının pratik olmadığı için göz ardı edebileceği veya reddedebileceği yaratıcı yolları keşfetmelerine olanak tanır.
  • Empatik; Ağlamak için bir omuza veya dinleyen bir kulağa ihtiyacınız varsa, Balık’tan daha iyi kimse yoktur. Balıklar inanılmaz derecede empatiktir ve başkalarının duyguları ile uyum içindedir. Birinin ağladığını görürlerse, nasıl yardım edebileceklerini hemen öğrenmek isteyeceklerdir ve hatta sempatiden ağlamaya başlayabilirler.
  • Cömertlik; Balıklar son derece cömerttir ve başkalarının ihtiyaçlarını kendilerinin önüne koymasıyla bilinir. Önem verdikleri insanların mutlu olması onlar için önemlidir, bu yüzden bazen kendi mutlulukları pahasına gelse bile, iyi bir şey yapmak ya da yaşadığınız bir problemde size yardımcı olmak için kendi yollarından çıkacaklardır.

Olumsuz Karakter Özellikleri

  • Aşırı Duygusal; Duygularıyla bu kadar uyumlu olmak Balıkların başkalarıyla ilişki kurmasına yardımcı olabilse de, duyguları bazen onları daha iyi hale getirerek aşırı duygusal ve hatta karamsar olmalarına neden olabilir. Bir Balık burcunun bir tartışma sırasında ağlamaya başlaması veya tamamen kapanması alışılmadık bir durum değildir. Ek olarak, olumsuz bir havaya girdiklerinde, Balık burcunun kendilerini rahatsız eden her şeyi atlatması ve mutlu hissetmeye geri dönmesi uzun zaman alabilir. Diğer su burçları gibi, Balık da kin beslemekle tanınabilir.
  • Etkileyici; Balıklar hem çok idealist olduklarından hem de başkalarında en iyisini aradıklarından, genellikle aşırı derecede güvenebilir ve kolayca sallanabilirler . Onlar aynı zamanda doğal hayalperestlerdir ve başkalarına daha mantıklı bir yol izlemeleri gerektiği açık olsa bile, pratik olmayan hedefler veya fikirler peşinden gitmeye kolayca ikna edilebilirler. Daha iddialı bir kişi bir şey önerirse, Balıklar hem çok iyimser oldukları için hem de hoş bir şekilde barışı sürdürmek istedikleri için genellikle onunla birlikte gider.
  • İçine kapanık; Balık, insanlarla ilgilenmek için çok çaba sarf etse de , genellikle başkalarından yardım kabul etmekte zorlanırlar. Bunun nedeni kısmen, çoğu zaman yanlış anlaşıldığını hissetmeleri veya insanların, başkalarını anlamak için zaman ayırdıkları şekilde onları anlamaya zaman ayırmamalarıdır. Ayrıca, Balıklar çok güvenilir ve cömert oldukları için, onlardan yararlanılabilir ve kötü muamelenin üstesinden gelmeleri çok zor olabilir. Yeterince sık yaralanırlarsa, Balık kendini koruma yöntemi olarak kendilerini kapatmaya başlayabilir. Balıkların duyguları zaten yeterince güçlüdür ve en iyi çıkarlarını yürekten bilmeyen insanların onları oynamasına ihtiyaçları yoktur.

Balık Burcunun Özellikleri

AŞK

Balıkların genellikle Oğlak, Yengeç, Aslan ve Boğa ile romantik olarak en uyumlu olduğu (ve İkizler ve Yay ile en az uyumlu olduğu) düşünülse de , hemen hemen ilgilendikleri herkesle bir ilişki kurabilirler.

Balıklar hızlı ve sert düşer ve bir ilişkinin başlangıcından itibaren düşünceli ve sadık ortaklardır. Ciddi ilişkileri tercih ederler ve doğru kişiyle tanıştıklarında işleri erkenden “resmi” hale getirmek isteyeceklerdir. Balıklar gerçek romantiklerdir ve ne kadar önemsediklerini göstermek için düşünceli sürprizler ve hediyeler düşünme yolundan gideceklerdir. Başkalarının duygularına çok uyumlu oldukları için, Balıklar inanılmaz derecede şefkatli ortaklardır ve sevdikleri kişinin önemsendiğinden ve desteklendiğinden emin olmak için hemen hemen her şeyi yapar.

Balık, eşlerinden karşılığında asla aynı çabayı beklemeyecek olsa da, zamanla ihmal edildiklerini hissederlerse incinmiş ve reddedilmiş hissedebilirler. Balıklar çok duygusal oldukları için, duygularıyla kolaylıkla bunalabilecekleri ve algılanan acıları uzun süre tutabilecekleri için zorlu tartışmalar yapmak da zor olabilir . Bağlılıkları ve eşlerini memnun etme ihtiyaçları da zaman zaman muhtaçlık olarak görünebilir ve daha bağımsız tiplerin boğulmuş hissetmesine neden olabilir.

AİLE

Çok aile odaklıdırlar ve aileyi yaşamları boyunca bir öncelik haline getireceklerdir. Birçok üyenin bir araya geldiği ve birbirlerinin şirketlerinden zevk aldığı aile toplantılarını severler. 

ARKADAŞLIK

Balıklar aynı zamanda sadık arkadaşlardır ve doğal dinleme ve empati becerileriyle, genellikle grubun “terapisti” olarak hareket ederler ve ihtiyacı olan tüm arkadaşlarına yardım ederler. Bununla birlikte, akışa gitme arzusu ve doğal insanları hoşnut etme eğilimleri nedeniyle, Balık kişiliği arkadaşlıklarda istediklerini iddia etmekte genellikle zorluk çekebilir ve onları itici olarak gören insanlar tarafından şefkatli doğasından yararlandığını görebilirler.

İŞ VE KARİYER

İdealist ve etkilenebilir kişilikleriyle, bir Balık kişiliği ilk bakışta işyerinde mükemmel görünmeyebilir. Ve bazen kendi hayal güçlerine kapılıp, tamamlanması gereken daha sıradan görevlere odaklanmak için oturmak yerine çılgın fikirlerin peşinden gidebilecekleri doğrudur. Güçlü mantıksal beceriler ve / veya çok fazla tekrar gerektiren işler, genellikle Balık burcunun gelişeceği işler değildir.

Bununla birlikte, doğru koşullarda, Balıkların doğal yaratıcı yetenekleri ve başkalarıyla çalışma becerileri, işte parlamalarına izin verebilir. Kolay hareket etmeleri ve herkesle geçinme yetenekleri nedeniyle genellikle popüler iş arkadaşlarıdırlar.

Balıklar, kendileri için çalışırken de genellikle başarılı olurlar çünkü işlerini nasıl sürdürecekleri konusunda daha fazla özgürlüğe sahiptirler ve yaratıcılıklarına özgürce hüküm sürebilirler.

Balıklar için iyi işler, başkalarına özen göstermeyi ve / veya onların yaratıcılığına odaklanan işlerdir. Bazı örnekler şunları içerir:

  •  Hemşire   
  • Yazar
  • Öğretmen
  • Fotoğrafçı
  • Danışman
  • Fizyoterapist
  • Grafik Tasarımcı

Diğer Burçlarla Uyumluluk Durumu

Balık ile en uyumlu burçlar;

  • Boğa
  • Yengeç
  • Akrep
  • Oğlak

En az uyumlu oldukları burçlar ise Koç, İkizler, Yay ve Kova’dır.

Balıklara Tavsiyeler

  • İnsanların sizden yararlanmasına izin vermeyin. Doğal olarak, yakınınızdaki insanlar için neredeyse her şeyi yapacak olan ve maalesef bazı insanlar sizden çok fazla şey almaya çalışacak şefkatli bir insansınız. Başkalarını mutlu etmeye çalışırken kendi ihtiyaçlarınızı da ihmal edebilirsiniz. Birisi için nazik bir şey yapmak üzereyken, durun ve kendinize bunun gerçekten sizin yararınıza olup olmadığını sorun.
  • Mola verin. Çok fazla duygu hissettiğiniz için, özellikle bir tartışma sırasında veya bir ilişkinin başlangıcı gibi yüklü durumlarda bazen duygularınızı kontrol edemeyebilirsiniz. Geri adım atmak ve hissettiğiniz şey üzerinde kontrolü yeniden kazanmak, yoğun anları daha iyi idare etmenize yardımcı olabilir ve yine mutluluğunuz için en iyi kararları vermenizi sağlayabilir. Oğlaklar ve Teraziler gibi düz kafalıklarıyla bilinen işaretlerle konuşmak, doğru kararları verdiğinizden emin olmanıza yardımcı olabilir.
  • Güçlü yönlerinizi de kullandığınızdan emin olun. Olumlu Balık özellikleri, bir ton yaratıcılığa ve hayal gücüne sahip olmayı içerir ve sorunları ve olasılıkları diğer burçların göremeyeceği şekilde görebilirsiniz. Bu becerilerin hafife alınmasına izin vermeyin, aynı zamanda hedeflerinize doğru çalışırken pratik olmaya devam ettiğinizden emin olun.

Yorum gönder