×

2023 Trend Fon Perdeler Nasıl Olacak

2023 Trend Fon Perdeler Nasıl Olacak

Fon perdeler salonlarda kullanılan en klasik perdelerdir. Fon perdeler özellikle gösterişli ve şık salonlar için ideal görüntüyü oluşturmaktadır. Fon perdelerin sık ve çok kullanımı modasını hiçbir zaman geçirmemiş, tam aksine daima modasını canlı tutmuştur. Fon perde kullanımı için kesinlikle şık bir salon dekorasyonuna ihtiyacınız vardır.

Fon perde modelleri özellikle gösterişli salonlarda çok şık ve hoş görünmektedir. Ancak fon perde modelleri mutfaklarda ve çocuk odalarında kullanılmaması gereken perdelerdir. Mutfaklarda şık bir görüntüyü oluşturmayacak olup, çocuk odalarında fon perde kullanımı çocukların oda içinde rahat hareket edememesine sebep olacaktır. Bunun için çocuk odalarında, mutfaklarda fon perde tercihi mümkün değildir. Ancak salon, oturma odası ve yatak odalarında fon perde tercih yapılabilir. İşte, 2023fon perde modelleri;

İtalyan Perde Modeli: 2023 yılında tercih edilecek olan en güzel ve şık perde modeli şüphesiz ki İtalyan perde modelidir. İtalyan perde modeli kendinden kıvrımlara ve bükülmelere sahiptir. Kendinden kıvrımlara ve bükülmelere sebep olan İtalyan perdeler salonlarda, oturma odalarında ve yatak odalarında şık ve hoş bir görüntü oluşturacaktır. İtalyan perdeler evinizi muhteşem bir gösterişe kavuşturacaktır. Ancak fon perde seçerken mutlaka dikkat edilmesi gereken nokta perdenin renginin seçimidir. Eğer ki salonunuzda çok fazla canlı renk kullanmışsanız, perdenizi krem rengi ya da beyaz tercih etmelisiniz. Ancak sade ve açık renkte olan dekorasyonlarda perde seçimi olarak canlı renk perdeler

İsterseniz en pahalı en lüks mobilyayı salonunuza koyun perde olmayınca o oda tamamlanmamış gözükür. Dekorasyonda perde son derece önemlidir. Odadaki halıdan parkeye oturma grubundan aksesuarlara her şey perde rengi seçiminde önemlidir. Mobilya ve perde seçimi hakkında sık yapılan hatalara düşmemeniz için bi kaç şey bilmeniz çok faydalı olabilir. Peki mobilya ve perde uyumu nasıl yapılır ?

Öncelikle mutlaka unutulmaması gereken şey ; perde seçimi en son olmalıdır. Yani mobilyayı, parkeyi ve duvar rengini belirledikten sonra perdeyi seçmelisiniz.

Mobilya ve perdeyi uyumlu bi şekilde kullanmak istiyorum deyip ikisini de aynı renk aynı tonda seçmek büyük bi hatadır. Bu hataya düşmemek için birbirini tamamlayan renkleri tercih edebilirsiniz. Çünkü birbirleriyle aynı renke perde ve mobilyalar son drce sıkıcı ve tasarım olarakta yavan bir görüntü sergilemektedir. Aynı tonu tutturmanın da zahmetli bir iş olduğunu düşünürsek bunun için bu kadar uğraşmaya gerek olmadığını anlayabilirsiniz.

Renk seçimi yapılırken nelere dikkat edilmeli ?

Perde seçerken oturma grubu renginden aynı rengin belirgin biçimde ters bir tonunu seçmektir. Bu şekilde hem oturma odanızı öne çıkarırsınız hem de perdeniz daha hoş gözükebilir. Eğer bej bir koltuğunuz varsa koyu pembe ve kırmızıya yakın tonda bir perde modeliyle eviniz oldukça şık durabilir.

Perde seçimi mobilyadan da ziyade genel olarak oturma grubu ile orantılı seçilmelidir. Bunu yapmanın bi yolu da eğer desenli koltuğunuz varsa desensiz bir perde seçmektir. Hem perdeniz hem de oturma grubunuz desenli olursa hem çok karışık olur hemde gözünüz yorulabilir. Bunu yaptığınız zaman odada bir birliktelik ve bütünlük yakalanır. Ve sonuç olarak ortaya hoş ve güzel bir görünüm ortaya çıkar.

Yani desenli koltuklarla düz renk perdeler, düz renk koltuklarla desenli perdeler büyük bir uyum oluşturur. Eğer eviniz alçak tavanlıysa ne olursa olsun desenli perdenin dışında düz perdeler tercih edin.

Eğer perde ve mobilya uyumundan konuşuyorsak kumaş uyumunu es geçmek olmazdı. Oturma grubunda kullandığınız kumaşlarla perdenin kumaşının uyuşması da oldukça önemli bi faktör. Mesela parlak kumaşlı bi koltukla keten perde kullanmanız çok absürd kaçabilir, yani dengesiz olur. Bunun yerine saten bir koltuğunuz varsa parlak bi kumaşı onun yanında kullanmanız çok hoş görünür.

Yorum gönder