×

Yazın Saçlarınızın Yağlanmasının Önüne Nasıl Geçilir?

Yazın Saçlarınızın Yağlanmasının Önüne Nasıl Geçilir?

Yaz ayının en büyük dertlerinden biride yağlı saçlardır. Eğer saçlarınız sürekli yağlanıyorsa bunun bir sebebinin olduğunu bilmelisiniz. Birçok insan, sıcak havalarda yağlılığın artığını düşünmektedir. Artan vücut sıcaklıkları ile terleme artıyor, bu da terin kafa derisindeki sebum ile karışmasına ve dolayısıyla daha fazla yağlılığa neden oluyor.

Terlemenin genel olarak artmasının yanı sıra, havanın kendisi de sorunlardan biri. Artan nem ile havada daha fazla nem oluşmakta ve dolayısıyla saçınızda daha nem olmakta. Yazın taktığımız aksesuarlarda bu sorunu daha da tetiklemekte. Kafaya takılan düneş gözlükleri, yağın aktarılmasına yardımcı olur. Kökleri düz ve yağlı yapan şapka gibi güneş aksesuarları da aynı şekilde bu durumu olumsuz etkilemektedir.

Peki sorunu en aza indirmek için neler yapılabilir? En iyi yağlı saç ipuçlarını bu yazımızda sizlerle paylaşıyoruz.

Saçlarınızı fazla yıkamayın

Saçlarınız yağlandıkça saçlarınızı yıkama hissi oluşur ve saç yıkama sıklığınız artar. Yağ ile mücadele etmenin en kolay yolu saçları yıkamaktır fakat, uzmanlar bunun yapılabilecek en kötü müdahale olduğunu söylüyorlar. Saçınızı her gün yıkamaya başlarsanız, saç deriniz aşırı sebum(yağ bezlerinin meydana getirdiği salgı) üretmek zorundaymış gibi hisseder. Bu nedenle saçlarınızı her gün yıkamak sizi içinden çıkılamaz bir kısır döngüye sokuyor.

Aşırı yıkama batağına düşmüş gibi hissediyorsanız, kendinizi bu durumdan hemen çıkarmalısınız. Şampuan sayınızı azaltın, doğal ürünler ve sülfat içermeyen şampuanlar tercih edin.

Kuru şampuan en iyi seçenek

Yıkamalar arasında yağlı saçlarla mücadele etmek ve saç tellerinin taze ve hacimli görünmesini sağlamak için kuru şampuanı tercih edin. Kuru şampuanların bu noktadaki en büyük avantajı pudralı yapısı olmasıdır kuru şampuanlar bu yapısı sayesinde saç derisinin ürettiği yağı emer. Aşırı yağları, teri ve kirleri emmek için kök bölgenize ekleyin. Ayrıca bir önceki günkü saçınızı bile hacimli ve güzel gösterir. Sizlerin de önerebileceğiniz kuru şampuanlar varsa yorumlarda yazabilirsiniz.

Saç bakım ürünlerinizi sadeleştirin

Yaz gelince, saçtaki yağ seviyelerini en aza indirmek için her zamanki şampuan ve saç kremi kombinasyonunuzu yeniden değerlendirmeniz gerekebilir. Silikonlardan ve sülfatlardan uzak durun. Yıkandıktan sonra saçınıza soğuk su püskürtün bu saç derisine yardımcı olacak ve kan akışınızı düzenleyecektir.

Ve saçlarınıza uyguladığınız ürünleri kararında uygulayın. Saçlarınızı yıkarken ürünü saç köklerinize çok uygulamayın çünkü bu durum, saçlarınızda yağlı köklere neden olur. Aynı saç şekil verici ürünler içinde geçerlidir.

Topuz saç tercih edin

Yağlı saçların sebepleri sadece saç köklerinden, kullandığınız ürünlerden kaynaklanmıyor. Elinizdeki kir, dokunduğunuzda saçınızda birikebilir. Saçınızı topuz yapmak, onu yağlı yüzünle veya terli boynunuzdan uzak tutacaktır.

SAÇ BAKIM ÜRÜNLERİ İNCELEYİN

https://evcimo.com/sac-bakim-sekillendirme-c-922

Yorum gönder