×

Siyah Mutfak Dekorasyonu Nasıl Yapılır? Nelere Dikkat Edilmeli?

Siyah Mutfak Dekorasyonu Nasıl Yapılır? Nelere Dikkat Edilmeli?

Siyah mutfak dekorasyonu nasıl yapılır? Bu yazımızda sizlere siyah tonlarına hakim olan mutfakların dekorasyonlarını anlatacağız.

Günümüzde popüler olan ve sıklıkla kullanılan bazı renkler mevcut. Genellikle oda dekorasyonlarında kullanılan bu renkler hem görsel ve hem de estetik olarak son derece hoş durmaktalar. Turkuaz, kırmızı, mor, mavi ve benzeri renkler bunların arasında diyebiliriz. Bunun yanı sıra siyah da sıklıkla kullanılan bir renk. Özellikle mutfakta siyah kullanımı son derece yaygın. Zira siyahın hem kamufle etme özelliği ve hem de hoş bir görünüşü olması onu cazip kılıyor. Siyah mutfak dekorasyonu nasıl yapılır gelin hep birlikte göz atalım.

Siyah Mutfak Dekorasyonu Nasıl Yapılır?

  • Yardımcı Renk Seçimi
  • Ana Eşyaları Siyah Seçme
  • Yerleşim

Siyah bir mutfak dekorasyonu oluştururken dikkat etmeniz gereken ilk husus yardımcı renk seçimidir. Siyaha en uygun olan yardımcı rengin beyaz olduğunu belirtelim. Fakat bazı ev sahipleri kırmızı, mavi, turuncu ve petrol rengi gibi renkleri de tercih etmekteler. Bu noktadaki seçim tamamen sizin zevklerinize kalmış durumda. Lakin belirli bir yardımcı rengi seçmenizin zaruri olduğunu hatırlatalım.

Seçtiğiniz yardımcı rengi mutfağınızda geçiş tonu olarak kullanın. Örneğin mutfak duvarlarınızın, fayanslarınızın ya da masanızın rengini yardımcı renk ile seçme şansınız mevcut. Bu sayede ana renginiz olan siyaha daha fazla vurgu yapmış ve ortamdaki kasvetli havayı götürmüş olursunuz. Aynı zamanda ana eşyaları siyah seçmeniz de çok önemli. Mutfak dolapları, tezgah ve mümkün ise buzdolabını siyah tercih edebilirsiniz.

Yerleşim Aşaması

Siyah renkleri sadece tek bir alana toplamamaya özen göstermeniz gerekiyor. Eğer siyah renkleri sadece tek bir alana toplarsanız ortaya siyah mutfak dekorasyonundan ziyade siyah bir mutfak köşesi çıkartmış olursunuz. Bu bağlamda siyah renklerin arasına tonlama olarak yardımcı renkler de kullanmayı ihmal etmeyin. Mesela mutfak dolaplarınız tamamen mat siyah ise kulplarını yardımcı renk seçebilirsiniz. Tezgahınız tamamen mat siyah ise de üzerine seçeceğiniz dekoratif öğeleri ya da ocağınızı farklı bir renkte tercih edebilirsiniz. Tek renge bağlı olmamanız siyah mutfak dekorasyonu nasıl yapılır konusundaki en büyük kriter.

Yorum gönder