×

Salon Dekorasyonunda Renk Uyumu Nedir? Dekorasyonda Renk Uyumu Nasıl Sağlanır?

Salon Dekorasyonunda Renk Uyumu Nedir? Dekorasyonda Renk Uyumu Nasıl Sağlanır?

Salon dekorasyonunda renk uyumu nedir? Dekorasyonda renk uyumu nasıl sağlanır? Bütün merak edilenleri sizler için cevaplıyoruz.

Bir salonda dikkat çeken birçok özellik olur. Koltuk takımları, halı, duvar dekorasyonları, dekoratif öğeler, TV ünitesi, kitaplık, masa ve benzeri her türlü unsur bu klasmana girer. Ancak saydığımız bu unsurları rastgele bir şekilde seçmek ve konumlandırmak son derece yanlıştır. Zira bu yöntemle birlikte ortaya pek de beklediğiniz gibi bir görüntü çıkamayabilir. Dekorasyon seçimi yaparken tek başına güzel olan ürünlere yönelmek yerine bir bütün olarak güzel olan ürünlere yönelmelisiniz. Bu noktada da renk uyumu büyük önem taşımakta. Çünkü renkleri birbirleriyle uyumlu olan eşyalar bahsettiğimiz bütün görüntüye ulaşacaklardır.

Salon Dekorasyonunda Renk Uyumu

Renk uyumu gerçekleştirirken öncelikle ana temanızı belirlemeye çalışın. Basitçe odanızın açık renklerle mi yoksa koyu renklerle mi süslenmesi gerektiğini belirleyin. Bu sayede ürün seçiminizi çok daha rahat yapacaksınızdır. Böylece de seçtiğiniz ürünler birbirleriyle uyumlu olacak ve hoş gözükeceklerdir. Aynı zamanda birbirleriyle uyumlu olan renkleri de seçmeyi ihmal etmeyin. Neyse ki bu konuda referans alabileceğiniz birçok içerik web sayfamızda mevcut. Birbiriyle uyumlu olan renkleri kullandığınız takdirde salonunuz genel görüntüsüyle beraber son derece hoş olacaktır. Siyah ile beyazı, mavi ile kırmızıyı, sarı ile turuncuyu ya da mor ve turkuazı birleştirmek gibi siz de birbirleriyle uyumlu olan ana ve ara renkleri belirlemelisiniz.

Dekorasyonda Renk Uyumu Nasıl Sağlanır?

Renk uyumu sağlamanın ilk kuralı ana renkleri belirlemek diyebiliriz. Ana renkler en az bir ve en fazla üç adet olmalıdırlar. Bu renkleriniz salonunuzun genel görüntüsünü gösterecek ve ilk izlenimini uyandıracak ana oyuncular olurlar. Salonunuza giren bir kişi ilk olarak bu renkleri fark edecektirler. Salonunuzun koltuk takımı, TV ünitesi, masası ve benzeri ana eşyalarını bu renkler oluşturacaktır. Sonrasında ise ana renkleri birbirlerine bağlayacak ve geçiş sağlayacak ara renkler kullanmanız gerekli. Ara renkleri daha çok dekorasyon öğelerinde kullanabilirsiniz. Duvar dekorasyonlarınızda, masa dekorasyonlarınızda, TV ünitesi dekorasyonlarınızda ara renkler son derece hoş duracaklardır. Salon dekorasyonunda renk uyumu ve dekorasyonda renk uyumu nasıl sağlanır.

Yorum gönder