×

Retro Ev Tasarımı Nasıl Yapılır ve Nelere Dikkat Edilmelidir?

Retro Ev Tasarımı Nasıl Yapılır ve Nelere Dikkat Edilmelidir?

Retro ev tasarımı nasıl yapılır? Bu tip evleri yaparken dikkat edilmesi gerekenler nelerdir? İlgili ev tasarım hakkındaki merak edilenler.

Günümüzde birçok modern ev tasarımı mevcut. Özellikle 2021’ler itibariyle modern evler sıklıkla dikkat çekmeye başladı. Lakin bazı ev sahiplerinde geçmişe dönme isteği de olmuyor değil. Retro ev tasarımları da bu noktada ciddi yardımcı oluyorlar. Siz de retro eşyalar alarak, retro renkler seçerek ve retro dekoratif öğeleri kullanarak retro bir tasarım yapabilirsiniz. Bunun için dikkat etmeniz gereken birçok husus ve kriter mevcut. Eğer günlük hayatın modernliğinden sıkıldıysanız, sürekli olarak birbirlerine benzer evler görmekten bıktıysanız ve farklı bir şeyler arıyorsanız retro ev tasarımı yapmayı düşünün. Bu yazımızda ise sizlere retro ev tasarımı nasıl yapılır sorusunu cevaplayacağız.

Retro Ev Tasarımı Nasıl Yapılır?

  • Renkler
  • Eski Tip Eşyalar
  • Tasarım
  • Dekoratif Öğeler

Birçok insan retro ev tasarımının sadece eski eşyalar kullanmaktan ibaret olduğunu düşünür. Halbuki bu son derece yanlış bir bakış açısı. Zira eski eşyalar ya da eski tip eşyalar kullanmak ile ortaya hoş bir görüntü çıkartamazsınız. Bu bağlamda eşyalarınız için ayrı bir çaba sarf etmeniz, değişiklikler yapmanız gerekir. Dolayısıyla da eşyalarınız üzerinde iyi düşünmeniz ve bu eşyaları kendinize göre doğru bir şekilde seçmeniz şahane olacaktır. Retro ev tasarımı nasıl yapılır sorusunda mevzu eski eşyalar almaktan ziyade retro havası yaratabilmektir. Öyle ki retro havasını yeni eşyalarla bile yaratabilirsiniz. Bunun için tek yapmanız gereken ise bazı kriterlere dikkat etmek olacak.

Renkler

Retro havasını en çok kazandıran öğe renklerdir. Doğru renkleri seçtiğiniz takdirde yeni tasarımlı eşyalarla bile retro havası kazanmanız mümkün. Dolayısıyla da her zaman doğru renkleri seçmeye özen göstermelisiniz. Size tavsiyemiz retro renklerini tercih etmeye odaklanmanız olacak. Bunun için internet üzerinden ilgili retro renklerine göz atabilirsiniz. Retro renklerde birbirlerine zıt olan renk seçenekleri sıklıkla kullanılmakta. Turuncu, mavi, sarı, yeşil, pembe ve benzeri renkleri bir arada kullanmak evinize farklı bir hava katar. Farklı bir havadan ziyade, retro bir hava da katar. Bu bağlamda ilgili renkleri kullanmaktan çekinmeyin. Öyle ki duvarlarınızı bu tip farklı renklerle boyayabilir, mobilyalarınızı bu tip farklı renklerden seçebilir ya da dekoratif öğelerinizi bu renklerle süsleyebilirsiniz.

Retro Ev Tasarımı Nasıl Yapılır: Eski Tip Eşyalar

Eski tip eşyaların kullanımı retro tasarımlarda büyük önem taşıyor. Elbette ki bütün ev tasarımınızı eski tip eşyalar ile doldurmanıza gerek yok. Fakat evinizin ana unsurlarını eski tip eşyalardan oluşturmanız önemli. Örneğin bir mutfağın ana unsuru mutfak dolapları ve buzdolabıdır. Bu bağlamda ilgili öğeleri eski tip şekilde seçebilirsiniz. Aynı zamanda salonunuzda da mobilyalarınızı bu şekilde seçmeniz mümkün. Eğer sadece ana unsurları eski tip seçerseniz ortaya güzel bir görüntü oluşturursunuz. Oluşan bu görüntü de retro bir hava yaratmak adına son derece yeterlidir.

Tasarım

Evinizin dekorasyon tasarımına da önem vermeniz çok önemli. Eski tip, retro evlerin dekorasyon tasarımını yakalamaya çalışın. Retro evlerde genellikle eşyaların birbirlerine yakın olduklarını gözlemliyoruz. Aynı zamanda da bu eşyalar konumlandırma bazında da genellikle son derece düzdürler. Yani retro evlerde L koltuk, çapraz koltuk, üçgen koltuk ve benzeri unsurlar bulunmamakta. Eğer bu tip konseptlere dikkat ederseniz genel tasarım bazında da retro bir hava oluşturabilirsiniz. Bunun sonucunda ise ortaya çıkacak olan konsept tamamen retro sınırlar içerisinde gidecektir. Böylece retro ev tasarımı nasıl yapılır sorusunu cevaplayarak hayalinizdeki eve kavuşmanız mümkün.

Dekoratif Öğeler

Dekorasyon öğeleri retro tasarımlarda büyük önem taşır. Şunu söyleyebiliriz ki belirlenen odanın ana öğeleri ve renklerinden sonra retro havayı en çok kazandıran bileşenler dekoratif öğelerdir. Bu bağlamda dekoratif öğelerin seçiminde son derece dikkatli olmalısınız. Her bir odanızda muhakkak retro dekorasyonun bulunmasına özen gösterin. Salonunuz için bunun bir retro tarzda gramofon , mutfağınız için masa, odanız için de bir biblo olması mümkün. Bu tip tercihler retro havasını çok daha net ve keskin bir şekilde yakalayabilmenizi sağlar. Bu sayede eviniz tamamen retro bir duruşa bürümesi mümkün.

Yorum gönder