×

Ranza Yatağın Avantajları ve Dezavantajları Nelerdir?

Ranza Yatağın Avantajları ve Dezavantajları Nelerdir?

Ranza yatağın avantajları ve dezavantajları nelerdir? Hangi şartlarda ranza yatak modelleri tercih edilmeli ve kullanılmalı?

Özellikle çocuk ve genç odalarında sık sık ranza yatak ikilemine düşülmekte. Ebeveynler çocukları için oda tasarlarken tekli mi yoksa ranzalı mı yatak almaları konusunda kararsızlar. Bu yazımızda ebeveynlerin kararsızlığını gidereceğiz. Zira ranza yatağın avantajları ve dezavantajları ile siz de seçiminizi doğru olarak yapabileceksiniz. O halde gelin bu tip yatakların iyi yanlarına göz atalım.

Ranza Yatağın Avantajları

  • Daha Fazla Alan Sağlaması
  • İşlevsellik
  • Görece Hoş Görüntü
  • Sempati

Şüphesiz ki ranza tipi yatakların en önemli özellikleri sağladıkları alandır. Zira ebeveynler genellikle küçük odalar için ranza tipi yataklar tercih etmekteler. Eğer küçük bir odanız varsa ve tekli yatak alırsanız çocuklarınız için yeterince alan bırakmamış olursunuz. Fakat ranza tipi yatak ile sadece tek yatak lokasyonuna iki yatağı sığdırabilir ve böylece daha fazla alan kazanabilirsiniz.

Çekmeceli Ranza

Aynı zamanda ranza tipi yatakların işlevselliklerini de unutmamak gerek. Çoğu ranza tipi yatakta dolap seçeneği, çekmece seçeneği ve hatta tekliye dönüşme seçeneği bile mevcut. Üstelik ranza tipi yataklar genel manada dekoratif açıdan çok daha hoş durmaktalar. Zira bu tip yatakların konumlandırması bir hayli kolay olabilmekte. Bütün bunların yanı sıra birçok çocuğun ve gencin ranza tipi yataklara sempati duyduğunu da unutmamak gerek.

Ranza Yatağın Dezavantajları

  • Sabitleme
  • Yer Kavgası
  • Tavan Boyutu

Ranza tipi yatakların en büyük dezavantajları sabitlemedir. Çünkü yüksekliklerinden ötürü ranzalar hareketli uykularda ya da olası doğal afetlerde problem çıkartabilirler. Ancak ranzayı duvara ve yere düzgün bir şekilde monte ederseniz bu sorunun üstesinden gelirsiniz. Ranza tipi yataklarda monteleme çok önemlidir.

Bunun yanı sıra çocukların ranza tipi yataklarda yer kavgası verdiklerini biliyoruz. Genellikle üst basamakta olmak adına verilen bu atışmalar son derece can sıkıcı olabiliyor. Bu noktada çözüm size kalmış durumda. Aynı zamanda ranza yatak alırken tavan boyutunuza da dikkat etmelisiniz. Tavanda en azından üst bölmedeki yatakta oturabilecek kadar boşluk olması şarttır. Ranza yatağın avantajları ve dezavantajları bu şekilde.

Yorum gönder