×

Oyuncu Masası Nasıl Olmalı? Oyuncu Masası Ölçüleri Nelerdir?

Oyuncu Masası Nasıl Olmalı? Oyuncu Masası Ölçüleri Nelerdir?

Oyuncu masası nasıl olmalı? Oyuncu masası ölçüleri nelerdir? Bilgisayar masası alacakların merak ettikleri soruları yanıtlıyoruz.

Günümüzde normal bilgisayar masalarının oyuncular için yeterli olmadığı aşikar. Zira artık bilgisayar masaları da kendi içlerinde farklı amaçlara dönüşmeye başladılar. Bu bağlamda normal bir çalışma ve bilgisayar masasının bir oyuncu için yeterli olmadığını söyleyebiliriz. Oyuncuların bilgisayar masalarından beklentileri çok daha farklı ve çeşitlenebilir olmakta. Örneğin bir oyuncu masasının normale göre biraz daha büyük olması şart. Bunun yanı sıra, kasa sergilenmesi için, yerine göre özel bir bölmeye ve farklı renklendirme seçeneklerine de sahip olmalı. Gelin bütün bu konulara göz atalım.

Oyuncu Masası Nasıl Olmalı

  • Büyük ve Geniş
  • Enine Uzun
  • Tercihen Renkli ya da Desenli

Normal masaların genellikle iki kolumuzun uzunluğunda olduklarını biliyoruz. Fakat iş oyuncu masalarına geldiğinde ise durum çok farklı bir hal alıyor. Oyuncu masalarının normal şartlara göre daha geniş olmaları gerektiğin daha önce belirtmiştik. Çünkü oyuncuların sahip oldukları büyük kasa, monitör ya da monitörler masada çok fazla yer kaplamaktalar. Haliyle de masanın farklı işlevler için kullanılabilmesi adına da yer bulunması şart. Üstelik klavye ve fare için de tercihen alttan sürgülü masalar olması işe yarayacaktır. Bu konuya oyuncu masası ölçüleri ile daha fazla değineceğiz.

Renkli ya da Desenli Masalar

Gösterişi seven bazı oyuncular RGB renklerle donatılmış masaları seviyorlar. Zira bu tip masalar hem dışarıdan hoş görünüyor ve hem de bir oyuncu için olduğunu belli ediyor. Aynı zamanda klavyenizin, farenizin, monitörünüzün ya da kasanızın RGB ışıklandırmaları ile masanızdaki RGB ve desenlerin birleşimi gerçekten hoş durabilmekte. Bu konudaki tercih tamamen size kalmış diyebiliriz.

Oyuncu Masası Ölçüleri

Oyuncu masası nasıl olmalı ile beraber sorulan en sık problemlerden bir tanesi de ölçü oluyor. Çift monitör kullanımı için masanızın en az 2 metre uzunluğunda olmasını belirtelim. Size yakın olan en boyutunun da 55-60cm olması yeterli olacaktır. Böylece hem kasanız için ve hem de monitörleriniz için gereken alan sağlanmış olur. Tek monitörlü bir oyuncu sisteminiz varsa da boy oranını 30-50cm kadar kısaltabilirsiniz. Oyuncu masası ölçüleri bu şekilde diyebiliriz.

Yorum gönder