×

Mutfak Tezgah Arası Fayans Modelleri

Mutfak Tezgah Arası Fayans Modelleri

Günümüzde mutfaklar; kadın erkek bir çok insanın yemek yapmaktan ziyade vakit geçirdikleri, sohbet ettikleri, arkadaşlarını ağırladıkları, hatta ofis olarak bile kullanıp çalışmalar yaptığı alanlar haline gelmiştir. Bu yazımızda Mutfak Tezgah Arası Fayans Modelleri hakkında anlatım yapacağız.

Durum böyle olunca mutfaklar da evin diğer alanları gibi dekore etmekte büyük özen ve ilgi gösterdikleri alanlar olmuşlardır.

Mutfak dolaplarından beyaz eşyalara, masalardan kullanılan araç ve gereçlere kadar mutfaklarda kişisel zevklerimizin yer aldığı dekorasyonlar oluşturuyoruz.

Modern mutfakların dekorasyonlarında kullandığımız her detay mutfağı olduğundan bir üst seviyeye taşıyabilen  unsurlar haline gelmiştir. Kullandığımız Mutfak dolaplarından, mutfak masalarına, halılardan perdelere gibi büyük dekoratif eşyaların dışında tezgah ve tezgah arası fayanslar göze küçük gelen fakat oldukça etkili ayrıntılardır. Bundan yıllar önce mutfakların tamamı fayans yada kalebodur ile dekore edilirdi. Fakat  yıllar sonra bu modanın son bulmasıyla, mutfakların yalnızca tezgah ile dolap arasındaki kısmınlar fayans ile dekore edilmeye başladı.

Mutfak Tezgah Arası Fayans Modellerini; mutfak dolaplarının rengine, içeriğindeki desenine, boyutuna, mutfak tezgahının tarzına göre seçenekleri bulunan bu fayans modellerinin birbirinden ayrılan bir çok özelliği vardır. Mutfak fayanslarının Desen, renk, doku, boyut ve tasarım dışında dayanıklılığı, uzun ömürlü olması, suya dayanıklı olması ve kolay temizlenmesi gibi farklı özellikleri vardır.

Tek Renk Şıklığı

Beyaz, krem rengi , bej , toz pembe ya da ekru. Hem temiz ve iç açıcı hem de parlak ve ışıltılı bir görüntü oluşturan bu mutfak tezgah arası fayans modelleri modern, sade şık mutfakların olmazsa olmazıdır. Bu açık renkli fayanslar küçük olan mutfaklarınızı olduğundan daha büyük ferah ve iç açıcı görünmesini sağlayacaktır.

3 Boyutlu Fayanslar

Çiçek desenli, balık desenli, meyve desenli ve daha birbirinden çok farklı desene ve forma sahip 3 boyutlu mutfak tezgah arası fayans modelleri mutfaklarda yerlerini almaya başladı. Bu fayansları mutfaklarımızda kullanırken, mutfak dolaplarının sade olması gerektiği fikrini aklınızdan çıkarmayın.

Mutfak Tezgah Arası Fayans Modelleri Retro ve Vintage Tasarımlar

Retro ve Vintage mutfak fayans modelleri son dönem modern zamanların en çok ilgi çeken mutfak dekorasyonlarından biri olmuştur. Birbirinden farklı renkleri, ayrıntılı aksesuarları ile oldukça fazla ilgi ve alaka gören bu mutfak fayansları modern  ve şık görünen evlerin farklı ve dikkat çekici yapıları olarak  değerlendirebilirsiniz.

Mutfak Tezgah Arası Fayans Modelleri Seçerken Nelere Dikkat Etmeli

  • Tüm  yapılan dekorasyonlarda da dikkat edileceği gibi göz önünde bulundurulması gereken en önemli unsur; Mutfağın büyüklüğü ve küçüklüğüdür.
  • Geniş mutfaklarda gönül rahatlığıyla kullanılabile koyu tonlar, küçük mutfakları olduğundan daha küçük ve basık gösterecektir.
  • Küçük mutfaklarda tercih edilen açık ve soft renkler mutfağı daha ferah, temiz ve iç açıcı gösterir.
  • Eğer Tezgah Fayans Modellerinden desenli ve 3D olanlarını seçecek olursanız mutfak dolaplarınız kesinlikle tek renk ve sade olmalıdır.

Yorum gönder