×

Motorlu Taşıtlar Vergisi internetten nasıl ödenir?

Motorlu Taşıtlar Vergisi internetten nasıl ödenir?

Her yıl Ocak ve Temmuz ayında ödenen motorlu taşıtlar vergisi internetten de yatırılabiliyor. Gerek Gelir İdaresi Başkanlığı’nın İnternet Vergi Dairesi gerekse farklı bankaların internet şubelerinden ödenebilen bu vergi kredi kartına taksitlendirilebiliyor. Bu makalemizde Motorlu Taşıtlar Vergisi‘nin internet üzerinden nasıl ödenebileceğini anlatıyoruz.

Motorlu Taşıtlar Vergisi internetten nasıl ödenir? – YÖNTEM 1 – Gelir İdaresi Başkanlığı

Motorlu Taşıtlar Vergisi‘ni internetten ödemenin birinci ve en güvenli yöntemlerinden biri Gelir İdaresi Başkanlığı’nın İnternet Vergi Dairesi. İnternet üzerinden kredi kartı ödemesi de kabul eden bu yöntemi kullanmak için aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz:

  • Öncelikle Gelir İdaresi Başkanlığı’nın resmi internet sitesine giriş yapmak gerekiyor. 
  • Açılan sayfada Motorlu Taşıt Sorgulaması ve Ödeme seçeneğine tıklanıyor.
  • Ardından açılan sayfada karşınıza çıkan Plaka, TC Numarası/Vergi Numarası, Tescil Tarihi bilgilerini sayfadaki forma yazmanız gerekiyor.

Bilgileri girdikten sonra karşınıza ödemeniz gereken tutar bilgisi geliyor. Anlaşmalı bankalar ve geçerli olan kredi kartları ile Motorlu Taşıtlar Vergisi’ni ödeyebiliyorsunuz. Burada dikkat etmeniz gereken önemli bir konu var: Gelir İdaresi Başkanlığı üzerinden yapacağınız ödemeleri 02:00-22:00 saatleri arasında yapabiliyorsunuz. Bu saatler dışında ödeme yapamayacağınızı bilmeniz gerekiyor.

Motorlu Taşıtlar Vergisi internetten nasıl ödenir? – YÖNTEM 2 – İnternet Bankacılığı üzerinden

Motorlu Taşıtlar Vergisi‘nin aynı zamanda hizmet aldığınız bankanızın internet şubesinden de (birçoğu bu hizmeti veriyor) bu vergiyi ödeyebiliyorsunuz. Bunun için yapmanız gereken tek şey çalıştığınız bankanın internet şubesine giriş yapıp ilgili adımlardan verginizi ödemek. Her bankaya göre değiştiği için standart bir yöntemi olmasa da genelde Ödemeler sekmesi altında verginizi ödeyebileceğiniz bir seçenek yer alıyor.

Dikkat edilmesi gerekenler

Verginizi öderken bankaların resmi internet sitelerine girdiğinizden emin olmanızı öneririz. Dolandırıcıların özellikle vergi ödeme dönemlerinde sahte siteler açarak kullanıcıların banka bilgilerini çalmaya çalıştıkları bilinen bir gerçek. O yüzden bankanız üzerinden yapacağınız ödemelerde doğru adreste olduğunuza emin olmanız gerekiyor. 

Yorum gönder