×

Minimal Mutfak Tasarımı Önerileri Mutfağınıza Değer!

Minimal Mutfak Tasarımı Önerileri Mutfağınıza Değer!

Büyük mutfaklara sahip olmak her zaman avantaj niteliği taşımaz. Mutfaklar adeta bir sanat atölyesi olduğu için herhangi bir yere koyduğunuz malzemeye kolayca ulaşmanız gerekir. Bu sebeple mutfak tasarımı konusunda minimal olmaya özen göstermeli ve tasarımları ona göre yapmalısınız. İlgili içeriğimizde sizlere mutfakta daha pratik olmanız için gerekli düzeni sağlayabileceğiniz minimal mutfak tasarımı önerileri sunacağız.

Kullanışsız Olan Eşyaları Mutfakta Tutmayın.

Bir mutfağın hem ferah hem de işlevsel olması için mutfak içerisinde sadece sık sık kullanılan eşyaların bulunması gerekir. Bu sebeple aktif olarak kullanılan eşyaların dışındaki tüm malzemeleri mutfağın dışında herhangi bir raflı dolapta depolayın.

Duvardaki Boşluklar Sizler İçin Şans Niteliği Taşır.

Her ne kadar depolama işlemi için dolaplar sizlere yardımcı olsa da kendiniz için hem dekor amacıyla hem de yer açmak amacıyla mutfak duvarlarını depolama için kullanabilirsiniz. Her zaman kullandığınız güzel görünümlü tencere, tava gibi ürünleri duvara asabilirsiniz.

Mutfak Dolaplarını Açık Hale Getirin.

Bir mutfağın en aktif kullanılan bölümü üst raflardır. Bu rafların kapalı olması neyin nerede olduğunu bulmanız için sizlere dezavantaj olacaktır. Hâl böyle olunca daha minimal mutfak tasarımı yapmak için üst rafları açık raflarla değiştirin.

Tekerlekli Mutfak Masaları Kullanın.

Mutfak içerisinde hareketli bir masanın olması sizlere kolaylık sağlar. Bulaşık yıkarken tezgahın üzerinde sizler için bir alan kalmadığında bu masayı yanınıza çekerek bulaşıkları onun üzerine koyabilirsiniz.

Minimal Mutfak Tasarımı Konusunda Vazgeçilmeziniz Açık Renkler Olsun.

Minimallik demek bir yandan sadelik demektir. Bu sebeple mutfağınızın boyasında renk karmaşasına yer vermeden açık ve sade renkleri kullanın. Hatta bu sebeple mutfak içerisindeki çalışma performansınızda artacaktır.

Dolap İçi Düzenleyiciler Alın.

Minimal mutfak tasarımı konusunda en fazla ihtiyacınız olacak şey dolap içi düzenleyicilerdir. Bir dolabın içerisinde malzemeleri koyduğunuzda bir süre sonra karışıklıklar ortaya çıkar. Bu karışıklıkların ortaya çıkması ise çalışma performansına etki eder ve pratik olamazsınız.

Köşe Çekmeceleri Kullanın.

Evinizde düz bir mutfak değil de L mutfak bulunuyorsa büyük olasılıkla dolapların iç kısmında kesişme bölümünde ölü köşeler olacaktır. Bu köşeleri direkt olarak işlevsel hale getirmek için köşe çekmeceleri kullanabilirsiniz.

Bu içeriğimizde sizlere minimal mutfak tasarım adına bazı fikirler verdik. Bu fikirleri özgürce değerlendirebilir ve kendi isteklerinize göre şekillendirebilirsiniz.

Yorum gönder