×

Merdiven Altı Dekorasyonu Nasıl Yapılır

Merdiven Altı Dekorasyonu Nasıl Yapılır

Merdiven altı dekorasyonu nasıl yapılır? Merdiven altı nasıl doldurulabilir? Dubleks evler için hazırladığımız rehbere gelin göz atalım.

Dubleks evlerde merdiven dekorasyonları büyük rol oynamakta. Zira iki kat arasındaki geçişi sağlayan merdivenler en sık kullanılan araçlardan bir tanesi. Fakat merdivenlerle beraber merdiven altlarını da iyi bir şekilde dekore etmek gerekiyor. Çünkü merdiven altı her ne kadar fazla dikkat çekmese de dekorasyon bazında önemli olan bir nokta. Halihazırda merdiven altının evin ortasında olduğu ve dış taraftan fazlaca dikkat çektiği konumlar da mevcut. Peki merdiven altı dekorasyonu nasıl yapılır? Merdiven altı nasıl doldurulabilir? Gelin bu konunun detaylarına göz atalım.

Merdiven Altı Dekorasyonu Nasıl Yapılır?

Merdiven altlarını doldururken önceliğiniz bu alanı ne amaçla kullanmak istediğiniz olmalı. Çünkü bu tip konumları birçok amaç doğrultusunda kullanmanız mümkündür. Örnek vermek gerekirse kimileri merdiven altlarını tamamen boş bırakmayı tercih ederken kimileri de oraya süslemeler yapmakta. Aynı zamanda merdiven altını kiler olarak kullanan ya da işlevsel bir hale getirmeye çalışan ev sahipleri de mevcut. Bu yazımızda sizlere ilgili konumu nasıl değerlendirebileceğiniz hakkında bazı fikirler vereceğiz. Aynı zamanda vereceğimiz fikirleri dekoratif anlamda da uygulamanız mümkündür. Eğer siz de bu konu hakkında soru işareti yaşıyorsanız tavsiyelerimizi uygulayabilirsiniz. O halde gelin merdiven altı nasıl doldurulabilir ve merdiven altı dekorasyonu nasıl yapılır sorularına cevap bulalım.

Kiler Tipi Kullanım

Merdiveniniz altındaki boşluğu siz de kiler olarak kullanabilirsiniz. Halihazırda birçok dubleks evde bu konumların kiler bazında değerlendirildiklerini görmekteyiz. Lakin herhangi bir değerlendirme yapılmayan ve tamamen boş bırakılan merdiven altları da mevcut. Merdiven altı nasıl doldurulabilir sorusunda kiler cevabı en çok işe yarayan yanıtlardan bir tanesi. Zira kilerlerin yerine göre son derece kullanışlı olduklarına hiç şüphe yok. Gereksiz eşyalarınızı kilerde depolamanız ya da eşya kutularınızı bu noktada muhafaza etmeniz mümkün. Merdiven altınızın yapısına göre evinizin içerisinde göçük bir şekilde kiler yapmanız mümkün. Eğer böyle bir imkânınız yoksa da tamamen merdiveninizin altını kaplayacak biçimde duvar ördürtmeyi ve burayı kiler yapmayı deneyin. Bu noktada dikkat etmeniz gereken husus iç kiler tasarımınızı olabildiğince işlevsel yapmak. Ayrıca yaptıracağınız ek alanları dekorasyonunuzla uyumlu hazırlatmanız gerekir.

Merdiven Altı Dekorasyonu İşlevsel Kullanım

Elbette ki bu alanı işlevsel bir şekilde de kullanmanız mümkün. Bunun için tek yapmanız gereken kilerin altını doldurmak oluyor. Kimileri bu noktalara ev telefonu, internet, modem ve benzeri araçların konumlandırmasını yapmakta. Böylece ortalıkta gözükmesini istemediğimiz aletler merdiven altında kalır. Üstelik evin her yerinden ulaşılabilir noktada olurlar. Merdiven altınıza internet ve telefon kablosu bağlantısı yaptırarak bunu gerçekleştirebilirsiniz. Aynı zamanda evinizde evcil hayvan besliyorsanız bu noktayı onlar için de ayırmanız mümkün. Çünkü evcil hayvanlar merdiven altları gibi tamamen kendilerine özel olacak noktaları severler.

Bütün bunların yanı sıra merdiven altına özel bir kitap rafı inşa ettirebilirsiniz. Merdiven altı dekorasyonu nasıl yapılır ve merdiven altı nasıl doldurulabilir sorularının en iyi yanıtlarından bir tanesi de bu. Yaptıracağınız bir kitaplık rafı son derece hoş ve oturaklı gözükecektir. Bu rafların merdivenin yükselmesiyle doğru orantılı olarak hareket etmesine ve evinizin genel dekorasyonuna uyumlu olmasına dikkat edin. Böylece merdiven altınızı kitaplık gibi son derece yararlı bir şekilde doldurmanız mümkün olacaktır. Siz de merdiven altı dekorasyonu nasıl yapılır sorusunu sormaktaysanız bu seçeneği değerlendirin.

Dekoratif Kullanım

Eğer merdiveninizin konumu fazla göz önündeyse ve o noktayı herhangi bir şekilde doldurma amacınız bulunmuyorsa dekoratif olarak da kullanabilirsiniz. Evinizde yer vermeyi düşündüğünüz bazı aksesuarları bu alanda biriktirmeniz mümkün. Bu tip alanların dekorasyonunda genellikle mini heykelcik, duvar resimleri, çıkartmalar ve benzeri dekorasyon ürünlerinin kullanıldığını görmekteyiz. Dolayısıyla siz de rahatlıkla bu ürünleri kullanabilirsiniz. Ayrıca kullanacağınız ürünleri evinizin dekorasyonuyla da uyumlu seçmeniz gerekmekte. Zira bu durumda son derece güzel ve hoş bir görüntü oluşturursunuz. Bunun için evinizin duvarlarıyla aynı renkte olan aksesuarları seçmeye çalışın. Aynı zamanda merdiven altı konumuna uygun dekorasyonlar da seçmeniz önemli. Salon ve mutfak dekorasyonlarını bu noktada kullanırsanız ortaya hoş bir görüntü çıkmayacaktır.

Yorum gönder