×

Küçük Mutfak Dekorasyon Örnekleri

Küçük Mutfak Dekorasyon Örnekleri

Küçük Mutfak Dekorasyon Örnekleri; Hızla gelişen ve değişen teknoloji çağında bir çok alanları büyütürken, özellikle evlerimiz olmak üzere daha sakin ve rahat bir yaşam sürmek için küçültme yoluna gidildi. Evlerimizde küçülen alanlar arasında ise en büyük oran mutfaklara verildi.

Küçülen mutfak alanlarına uyum sağlaması açısından eşyalar ve mutfak dolapları da aynı ölçüde küçülmeye uğradı. Bu sebepledir ki mutfaklarından sıkılan ve onları dekore etmek isteyenler küçük mutfak dekorasyon örnekleri konusunda kafa yormaya başladı.

Küçülen mutfaklar beraberinde ise dekore etme kolaylığını da yitirmiş oldu. Küçük alanları zekice dekore ederek daha konforlu ve verimli bir yaşam alanı oluşturmak son derece güç.

Fakat sahip olduğumuz mutfaklar son derece küçük olabilir. Bizim de evi yıkıp baştan gönlümüze göre bir ev ve mutfak yapma şansımız yok ise elimizde olan mevcut alanı daha büyük görünen ve kullanışlı hale getirmek bizim elimizde. Öyleyse Küçük Mutfak Dekorasyon Örnekleri tam olarak sizin gibi düşünenler için ideal bir yazı olma özelliğine sahip oldu.

Sahip olduğumuz küçük olan mutfaklar kesinlikle en çok kafa yorulması gereken, dekorasyonu zor bir yenileme sürecidir. Bu süreçte eşyalarınızı mutfak içerisinde nereye ve nasıl koyacağınızı, renklerin birbiri ile uyumunu bilememek işinizi daha da zorlaştıracaktır. Bu durumda sahip olduğunuz imkanları ve yapabileceklerinizi en ince ayrıntısına kadar gözden geçirip detaylıca araştırmak gerekir.

Küçük Mutfak Dekorasyon Örnekleri; Dekore Ederken Nelere Dikkat Etmeli!

  • Öncelikle daha büyük, aydınlık ve ferah bir mekana sahip olmak istiyorsanız; duvarlardan mutfak dolaplarına kadar açık, soft ve birbiri ile uyumlu renkler tercih etmelisiniz.
  • Edineceğiniz mutfak dolapları, mutfak masaları gibi büyük ve kaba  olan eşyaları mümkün olduğunca işlevsel ve kullanımı pratik olan tasarımlardan seçmelisiniz.
  • Kapı üstleri gibi ölü kalmış alanları kullanmaktan çekinmeyin.
  • Mutfak dekorasyonunda kullandığınız açık renkleri, aydınlatmanın muhteşem etkisi ile tamamlamayı unutmayın.
  • Unutulmamalıdır ki özellikle kullanacağınız beyaz renkler küçük olan alanınızı daha büyük gösterir.
  • Bu beyazlık hilesini balkon, banyo vb. gibi küçük ve dar alanlarda da kullanabilirsiniz.
  • Yoğun beyazlık istemeyenler ise alacakları araç gereçlerde, kullanılan raflarda, halı ve perde gibi detaylarda farklı ve canlı renkler kullanarak mekana hareketlilik kazandırabilirler.
  • Sahip olduğunuz duvarlar bile birer verimli kullanım alanlarıdır. Oralara monte edeceğiniz kullanışlı raflar veya askılar ile işlevsel kullanım alanlarınızı arttırabilirsiniz.
  • Rafları yoğun bir şekilde kalabalık görünmesini istemezseniz daha az eşya koyarak mutfağınızın dekorasyonunu  saksıda minik çiçeklerle destekleyebilirsiniz.
  • Küçük mutfak dekorasyonu yaparken fazlaca dolap kullanmak isterseniz, kullanılmayan alanlara ekleyebilir, duvar görüntüsü de vererek fazla kalabalık  görünmesinin önüne geçebilirsiniz.
  • Küçük olan mutfağınız için daha minimal eşyalar seçme konusunda korkak davranmamalısınız.
  • Seçeceğiniz katlanabilir masa ve sandalye gibi işlevsel mobilyalar ile yerden tasarruf ederken kendinize daha geniş bir kullanım alanı oluşturabileceksiniz.
  • İçeri veya dışarı açılan kapılar mutfakta gereğinden çok daha fazla yer kaplar. Bunun önüne geçmek kapıyı yerinden söküp ip veya boncuklu perdeler kullanabilirsiniz.
  • Bu perdelerin koku geçirmesinden şüphe duyuyorsanız sürgülü veya akordiyon kapı yaptırmak alanınızı daha büyük hale getirecektir.

Yukarıda anlattığımız dekorasyon fikirlerinden kendinize ve mutfağınıza uygun olanları hayata geçirerek sahip olduğunuz küçük mutfağınızı daha büyük görünen, kullanışlı ve işlevsel hale getirebilirsiniz.

Yorum gönder