×

Koç Burcunun Özellikleri Nelerdir?

Koç Burcunun Özellikleri Nelerdir?

21 Mart – 19 Nisan tarihleri arasında doğan insanlar Koç burcudur. Koç burcunun yönetici gezegeni Mars’tır. Rengi deniz kırmızıdır. Koç burcunun çiçeği devedikeni ve hanımeli, şanslı taşı ise elmastır. Ateş grubunda yer alır

Olumlu Karakter Özellikleri

  • Güçlü liderlik;  Doğuştan bir lidersin ve başkalarının sorumluluğunu nasıl üstleneceğini biliyorsun. Tüm girişimlerinizde kazanan olmanıza yardımcı olan güçlü bir liderlik özelliğine sahipsiniz. Güç konumunda gelişirsiniz. Koç , bütün gün oturup kapılarını çalma fırsatı beklemekle kalmazlar. Dışarı çıkarsın, şansını ve kaderini yaratırsın.
  • İnanılmaz kendine güven; Özgüveniniz her zaman çevrenizdeki insanlara ilham verir. Bu güven, zorlu durumlarda bile devam eder. Koç, son derece bağımsız yaratıklardır ve güçlü bir fikriniz var. Fikir ve görüşlerinize sadık kalıyorsunuz ve nadiren başkalarının önerilerini kabul ediyorsunuz. Başkalarını takip etmek yerine öncü olmayı ve işleri kendi tarzınızda yapmayı tercih edersiniz.
  • Olumlu enerji; İlk burç burcu olan Koç, çok fazla pozitif enerjiye sahiptir. Enerjik ve dinamiksiniz çünkü Mars tarafından yönetilen bir ateş burcuna aitsiniz. Sıkı bir durumda coşkulu ve iyimsersiniz. Durum hakkında oturup zaman kaybetmezsiniz. Bunun yerine, uygulanacak alternatif bir plan bulursunuz. İstenmeyen durumlarda kayıplarınız ve hatalarınız üzerinde durmak için zamanınız yok. Koç, bazen kötü şeylerin olduğunu ve insanların istenmeyen ve durdurulamaz durumlarla karşılaştığını bilir. Oturmanın ve endişelenmenin durumları değiştirmeyeceğine dair güçlü bir inancın var. Bunun yerine, hedeflerinize ve özlemlerinize odaklanır ve başarı yolundaki engellerin üstesinden gelmeye çalışırsınız.
  • Cesaret; Koç, inanılmaz derecede güçlü, aşırı dirençlidir ve burcun en cesur işaretlerinden biridir . Meydan okumaya yükselir ve işlerin üstesinden gelirsiniz. Kendinizi paketin tepesine çıkarmak için hayatta risk almaktan korkmazsınız. Zor durumlarda ve hayatın çöküşlerinde cesur kalırsınız.
  • Yaratıcılık; Koç her zaman farklı bir şey yapmanın yollarını araştırır. Yaratıcı Koç burcu, yerlilerin sıkıcı ve tekrarlayan görevlerle başa çıkmada son derece zor zamanlar geçirebileceği anlamına gelir. Her gün aynı şeyi yapmaya dayanamazsınız. Sanatsal görevleri tercih edersiniz.

Olumsuz Karakter Özellikleri

  • Bencillik; Koç burcunun sahip olduğu olumsuz özelliklerden biri, kendini geliştirme endişesidir. Kazanmak söz konusu olduğunda, Koç her şeye ayak uydurabilir. Yapacağını söylersen, yoluna ne çıkarsa çıksın ona sadık kalacağın anlamına gelir. İstediğiniz hedeflere ulaşmak için çalışmak için fazladan çaba sarf eder, gücünüzü ve ayrılmış enerjinizi çeker ve zorlarsınız. Etrafınızdaki herkesten daha fazla bilgi ve yeteneklere sahip olduğunuzu düşündüğünüz için bazen başkalarının duygularına karşı duyarsızsınız.
  • Dikkat arayışı; Koç burcu bireyler dikkat çekicidir. Aslında talep ediyorsun. Sahip olmadığın zaman kolayca sinirlenirsin. Her zaman her şeyin çekim merkezi olmak istersiniz. Her zaman işleri diğerlerinden daha iyi yapmak ve görevleri verimli bir şekilde ve zamandan önce tamamlamak istersiniz. Görevlerde eksiklikler ve engellerle karşılaşırsanız, başkalarının elini tutamazsınız. Durumla mücadele etmeyi ve hedeflerinize verimli ve zamanında ulaşmak için ekstra enerjinizi kullanmayı tercih edersiniz. Hayatın her koşulunda bir kazanan olmak için becerilerinizi ve coşkunuzu kullanacaksınız. Ancak bazen kişisel ilişkileriniz göz ardı edilir ve iş-yaşam dengesi etkilenir.
  • Öfke patlamaları; Koç buradaki kısa huylu burçlardan biridir. Sizi kızdırmak ve öfkenizin patlamasına neden olmak çok zaman almaz. Koç burcunun en büyük sorunu, öfkeleriyle nasıl başa çıkacağınızı bilmemenizdir. İşler istediğiniz gibi olmadığında veya biri işinizde hata bulursa sinirlenirsiniz. Çalışma tarzınızda başkalarının önerilerini asla hoş karşılamazsınız.
  • Sabır eksikliği; Sabır sana kolay gelmiyor. Yerliler her şeyi diledikleri anda gecikmeden isterler. Sakinleşip sonuçları bekleyemezsiniz. Monoton şeylerden kolayca sıkılır ve diğerine geçerek onları yarım bırakarsınız. Başarı yolunda oturup eksiklikleri analiz etmeyeceksiniz. İkinci bir düşünmeden alternatif bir plan yürütürsünüz.
  • Dürtüsel davranış; Koçların dürtüsel davranışları vardır. Hızlı bir karar verme eğiliminiz var ve onu analiz etmek için zaman kaybetmeyin. Yakında bunun en iyi seçenek olmadığını anlarsın. Çoğu zaman, konunun çeşitli yönlerini düşünmezsiniz ve arkadaşlarınızın bakış açısını dikkate almazsınız. Sadece nihai sonuçları düşünün ve bir sonuç çıkarın.

Koç Burcunun Özellikleri

AŞK

Kesinlikle duygularını ifade etmekten çekinmez. Korkusuzlukları, sonuçlarıyla ilgilenmeden çok romantik ve tutkulu olabilecekleri anlamına gelir. Bu kadar cesarete alışkın değilseniz, bir Koç burcuyla ilişki içinde olmak oldukça şok edici olabilir!

Bununla birlikte, aşık bir Koç harika bir şey olabilir. Macera duyguları ve risk alma istekleri göz önüne alındığında, bir Koç ile birlikte olmaktan asla sıkılmayacaksınız. Ve genellikle açık sözlü oldukları için, bir Koç ile nerede durduğunuz konusunda asla endişelenmenize gerek kalmayacak kadar büyük bir şansınız var.

AİLE

Koç çocuklarının aktif ve iddialı oldukları, akranlarıyla kafa karıştırmalarına ve ebeveynlerini yormalarına neden olabilecek özellikleriyle tanınırlar. Bu nedenle, genç Koçların ebeveynleri, çocuklarının öfke nöbetleri ve isyankâr doğası ile etkili bir şekilde nasıl mücadele edeceklerini ve bunlarla nasıl başa çıkacaklarını erken öğrenmelidir.

Ebeveynler olarak Koçlar, sevgi dolu, özverili ve çocuklarına adanmıştır; ancak, aşırı derecede koruyucu ve hızlı cezalandırabilirler.

ARKADAŞLIK

Bir Koç burcunun birçok arkadaş edinmesi kolaydır. Bununla birlikte, Koçlar, onlara (veya başkalarına) saygı duymayan arkadaşlarına tutunma zahmetine girmeyecektir. Ayrıca arkadaşlıklarında sürekli teşvik ve kendiliğindenliği severler ve bu ihtiyaçlar karşılanmazsa, devam edecek ve takılmak için yeni insanlar aramaya başlayacaklardır.

İŞ VE KARİYER

İş yeri söz konusu olduğunda, bir Koç burcunun doğal liderlik yetenekleri muazzam bir varlık olabilir. Bunlar bulaşıcı bir coşkuyla yeni bir projeyi üstlenecek kişilerdir. Doğuştan gelen zekâları ve hızlı düşünme yolları, onları yol boyunca herhangi bir aksilikle başa çıkacaklarına güvenebileceğiniz türden insanlar yapar.

Koç burcu insanları takım dinamikleri için de harikadır. Koçlar, iş gününün sıkıcı olmasını engelleyebilecek ve utangaç iş arkadaşlarının kabuklarından çıkarılmasına yardımcı olabilecek doğallıkla doludur. Cömertlikleri ve başkalarına yardım etme istekleri onları yaklaşılabilir kılar.

Açık sözlü Koçlar zaman zaman biraz incelikten yoksun olsalar da, iyimserlikleri ve takımı yeni zirvelere taşıma yetenekleri bunu telafi etmekten daha fazlasını yapacaktır.

Diğer Burçlarla Uyumluluk Durumu

Koç ile en uyumlu burçlar;

  • İkizler
  • Aslan
  • Yay
  • Kova

En az uyumlu oldukları burçlar ise Yengeç, Başak, Akrep, Oğlak ve Balık’tır.

Koçlara Tavsiyeler

  • Bir okul kulübüne veya spor takımına katılarak bu liderlik becerilerinden yararlanmayı deneyebilirsiniz. Örneğin, belirli bir sporda gerçekten iyiyseniz, üniversitede de oynamayı düşünebilirsiniz. Takım arkadaşlarınız şevkinizden ve gayretinizden faydalanacak ve gelişmek için yapılandırılmış bir ortama sahip olacaksınız.
  • Bir yerlerde gönüllü olmayı deneyin . Doğuştan gelen cömertliğiniz ve iyimserliğiniz, yardım etmeye istekli iyi insanlara ihtiyaç duyan organizasyonlara mükemmel bir şekilde uyacaktır. Gönüllü olabileceğiniz yerler hakkında fikir edinmek için bu toplum hizmeti projelerine göz atın .
  • Kendinizi sakinleştirmenin ve öfkenizi kontrol etmenin yollarını bulmak için çok çalışmanız önerilir. Meditasyon, nefes alma ve yoga, hızlı kaynaşmanızın kontrolünü ele geçirmek ve zor durumlarda nasıl sakin kalacağınızı öğrenmek için sahip olduğunuz birkaç seçenektir.

Yorum gönder