×

İyi Bir İlişkiyi Bitiren 10 Neden

İyi Bir İlişkiyi Bitiren 10 Neden

Hiçbir ilişkinin mükemmel olmaması onu mükemmele yaklaştırmak için elinizden geleni yapmanıza engel değil tabi ki de.

Ama bir yerde karşılıklı hata yapıyorsanız ve bitmek bilmeyen problemleriniz peydah oluyorsa bu size oturup ciddi ciddi düşünmeniz için bir sebeptir.

Hiçbir ilişki mükemmel değildir.

Sadece onu mükemmele yaklaştırmak için elinizden geleni yapabilirsiniz. Ama bir yerde sorun varsa, ne kadar uğraşsanız da problemler de gittikçe artıyorsa, ilişkinizin bundan sonrası için karar verme aşamasında olduğunuzu düşünüyorsanız, işiniz hiç de sandığınız kadar kolay olmayacaktır.

İlişkiyi bitirmek için yanlış karar verme korkunuzu yenmek ve doğruya yönelmek için hangi durumlara dikkat edilmelidir;

1-ELEŞTİRMEK
Hiç kimse sürekli kafa ütüleyen bir insandan hoşlanmaz. Zamanla ilişkideki memnuniyet azalıyor ve karşı tarafın her hareketi bize rahatsız edici geliyor. Bu duruma gelmeden önce ilişkiyi yıpratan eleştirilerden,karşımızdakinin asla kafamızda çizdiğimiz profil olamayacağı gerçeğini kabul etmeliyiz.

2-KARŞILAŞTIRMAK
Hiç kimse ama hiç kimse kötü söz duymaktan ve küçümsenmekten hoşlanmaz. Sevgilinizi başkalarıyla kıyaslayıp aşağılamak yerine onun güzel yönlerini görüp takdir edin. Yerinde iltifat ilişkiyi besler.

3-KONTROL ETMEYE ÇALIŞMAK
İlişkiye başlarken içimizi kemiren reddedilme korkusu yerini zamanla kaybetme korkusuna bırakır. Bu korku beraberinde kontrolcülüğün çeşitli şekillerini de getirebilir. Şöyle ki; Açık kontrolcülük; suçlama ve kızgınlık, öfke nöbetleri, şiddet, hükmetme, eleştirme, alay etme gibi davranışları içerir.

4-ALKOL VE DİĞER BAĞIMLILIKLARA SAHİP OLMAK
Madde ve alkol bağımlısı kişiler,hayattaki yalnızlıklarını ve boşluğu bunlarla kapattıklarını söylerler.Fakat sevgilisiyle içini kemiren duyguları paylaşsa buna gerek kalmayacağını idrak etmelidirler.

5-MADDİ SORUNLARI SÜREKLİ GÜNDEME GETİRMEK
İlişki,ortak sorumlulukların yerine getirilmesiyle ilerler.Sorumluluk,maddi-manevi tek bir tarafın omuzlarındaysa, bu yükü taşıyan için de,karşı taraftan ihtiyaçlarını karşılamasını bekleyen için de durum zordur.Yüklerinizi paylaşın.

6-DİRENMEK
Direnme ve karşı gelme davranışı, kontrol edilen eşte görülür daha çok. Zaten pek çok insan da ilişkiye başlarken kontrol altında tutulacağı korkusu yaşamaz mı? Kontrol altında tutulan kişi, geri çekilme, unutkanlık, sürüncemede bırakma gibi davranışlarla direnir. Haksız olduğunuz zaman özür dilemekten, kendinizi affettirmeye çalışmaktan kaçınmayın.

7-KÖTÜ İLETİŞİM KURMAK
Konuştuğunuz zaman gözlerinin içine bakıp onu dikkatli dinleyin. Sevgiliniz birşey anlattığında yarım dinlemelerde kafa sallayıp geçiştirmelerde bulunmayın.

8-GELECEKLE İLGİLİ PLANLARIN UYUŞMAMASI
Farlı karakterler olabilir,farklı şeylerin hayalini kurabilirsiniz. Ama birbirinize destek çıkarak karşınızdakinin bireysel mutluluğuna da saygı duyabilirsiniz. Gelecekte yapılması planlanan işler, yapılacak maddi yatırımlar, çocukların hangi okullarda okuyacakları gibi meseleler sürekli tartışma konusu olur ve ilişkinin tadı kaçar.

9-DEĞİŞTİRMEYE ÇALIŞMAK
Eşler önce birbirlerinin farklı olan özelliklerine hayran olurlar ve bir ilişkiye başlarlar. Ama zamanla birbirinin davranışlarından huzursuz olmaya, bu davranışlardan vazgeçirmeye çalışırlar. Belki de bunu sağlamak için zorla değiştirme hamlelerinde bulunmaktansa,sevgilinizin hoşlanmadığınız davranışlarını karşılıklı oturarak ona anlatmalı, onun da fikrini almalısınız.

10-ONA KENDİNİ ÖZEL HİSSETTİRMEMEK
Ona sizin için ne kadar önem ifade ettiğini ya da çok sevdiğinizi kelimelerle kısıtlamayın. Sımsıkı sarılmalarınızla, küçük sürprizlerle, onun hoşlandığı şeyleri birlikte yapmayı teklif etmelerle ona bunu hissettirebilirsiniz.

Yorum gönder