×

Günlük Yaşamı Rahatlatacak ve Uyumanıza Yardımcı Olacak Tarifler

Günlük Yaşamı Rahatlatacak ve Uyumanıza Yardımcı Olacak Tarifler

Uyku getiren şeyler… Günümüz hayat şartları içerisinde insanlar yoğun bir stres ile başa çıkmak zorunda kalıyor. Ülkemiz özelinde bakıldığında iş hayatı içerisinde yer alan kişilerin ve eğitimlerine devam eden öğrencilerin günlerini gergin bir şekilde geçirdikleri dikkatlerden kaçmıyor. Tam da bu noktadan yola çıkılarak uzmanlar tarafından uyarılar yapılıyor.

Günlük hayat içerisinde stres ile mücadele edemeyen insanların yaşamış oldukları gerginlik sağlıklarını tehdit edebiliyor. Stres ile mücadele etmek, sakinleşmek ve rahat bir şekilde uykuya dalmak için yapılabilecek küçük uygulamaları sizlerle paylaşmak istiyoruz.

Nefesle Stresi Kontrol Altına Almak

İş yerinde, okulda, caddede, trafikte… Aklınıza gelebilecek her yerde farklı sebeplerden dolayı stres seviyeniz yükselebilir. Stres yaşamaya başladığınızı hissettiğiniz anda nefes alış verişlerinin kontrol edilmesi stres seviyesini düşürmek için oldukça etkili bir yöntem. Günümüzde nefes uzmanlığı olarak bilinen bu alanda eğitim veren birçok insan olduğunu görüyoruz.

Uyku Getiren Şeyler: İçecek Tavsiyesi

Doğada bulunan birçok bitkinin çayı uyku getirmesiyle bilinmektedir. Uyku getiren içeceklerin sadece uyumak için, stresi azaltmak için de kullanılabileceği belirtiliyor. Bu sebepten dolayı bu içeceklerin stresli olunduğu zamanlarda tüketilmesi sakinleştirici etki gösterecektir.

  • Papatya çayı
  • Kediotu çayı
  • Limon otu çayı
  • Vişne suyu
  • Lavanta çayı
  • Hindistan cevizi suyu

Bu içecekleri gün içerisinde stresli anlar için tüketmenin yanı sıra geceleri rahat bir şekilde uyumak için de tüketilebileceği unutulmamalıdır.

Düzenli Egzersiz Şart

Fiziksel sağlıkla birlikte ruhsal sağlığı da korumak için düzenli egzersiz yapmak şart. Uzmanlar ve doktorlar tarafından yıllardır düzenli egzersiz yapmanın sağladığı faydalar anlatılıyor. Buna rağmen ülkemizde düzenli egzersiz yapan insanların oldukça az sayıda olduğu görülüyor.

Yapılan araştırmalarda düzenli egzersiz yapan insanların stres ile daha kolay mücadele ettiği ortaya çıkarılmıştır. Ayrıca gün içerisinde spor yapmak gece daha rahat bir uyku da sunuyor.

Nefes egzersizleri, bitki çayları ve düzenli spor ile günlük hayat içerisindeki stresinizi azaltabilirsiniz. Böylelikle gece rahat bir şekilde uykuya dalarak yeni günü zinde ve sağlıklı bir şekilde karşılayabilirsiniz.

Yorum gönder