×

Elektrik Faturasına İtiraz Etme ve İtiraz Dilekçesi

Elektrik Faturasına İtiraz Etme ve İtiraz Dilekçesi

Özellikle son yıllarda dijitalleşmenin artmasıyla çok daha fazla yapılmaya başlanan yanlışlardan biri de; elektrik faturalarının okunurken yanlış okunmasıdır. Bu durum, faturaya çok yüksel bedellerin yansımasına ve tüketicinin canının bir hayli sıkılmasına yol açabiliyor.

Fakat hiç merak etmeyin; bu yazımızda sizlere gelen elektrik faturalarınıza nasıl itiraz edebileceğinizden bahsedeceğiz.

Elektrik faturalarının yanlış okunmasından dolayı gelen yüksek bedeller, başkasına ait fatura okunmasının sizin faturanıza yansıtılması veya kullanmadığınızı düşündüğünüz bir bedelin faturaya dönüşmesi durumlarından herhangi birini yaşamış olabilirsiniz. Böyle bir durum da elektrik faturasına itiraz hakkınız bulunmaktadır.

Elektrik faturasına nasıl itiraz edebilirim?

Öncelikle fatura itirazınızı, faturanız gelir gelmez yani son ödeme tarihi gelmeden yapmanızı öneriyoruz.

  • Elektrik faturasına itiraz için buraya tıklayarak indireceğiniz “Elektrik Faturasına İtiraz Dilekçesi”ni doldurmanız gerekiyor.
  • Akabinde kimlik fotokopiniz, itiraz edilen faturanın orjinali ve doldurduğunuz itiraz dilekçesi ile birlikte bağlı olduğunuz elektrik kurumunun müşteri merkezlerine başvurmalısınız.

Bu başvuru süreci yaklaşık 15-20 dakika sürmektedir ve itirazınız alındıktan sonra 5 ile 10 gün arasında teknik personeller tarafından ikamet adresinde ziyaret edileceksiniz. Bu ziyaret ile teknik bir inceleme yapılacak ve eğer haksız bir elektrik tutarı yansıtıldığı anlaşılırsa, gelen teknik ekip bunu raporlayarak merkeze bildirecektir. Bu süreçten sonra raporun onaylanmasıyla birlikte itiraz edilen bedel sonraki faturalarınızdan düşecektir.

İtiraz ederken gelen faturayı ödemek zorunda mıyım?

Eğer elektirk faturanızın son ödeme tarihi geçmediyse, herhangi bir ödeme yapmanıza gerek kalmadan itiraz edebiliyorsunuz. Fakat, faturanızın son ödeme tarihi geldiyse veya geçtiyse; her halükarda ödeme yapmanız gerekmektedir. Eğer itirazınızın sonucunda haklı bulunursanız, itiraz ettiğiniz faturanın bedeli sonraki aylarda gelecek olan faturalarınızdan düşecektir.

Elektrik Faturası İtiraz Dilekçesi

Elektrik faturasına itirazlarda dilekçe doldurulması, genelde kayıp veya kaçak kullanım bedellerinin yansıtılması durumlarında gerekli görülür. Eğer sizinde faturanıza kayıp/kaçak kullanım bedeli adı altında fazla bir tüketim  yansıtılmışsa, buraya tıklayarak indireceğiniz itiraz dilekçesini de doldurup, müşteri merkezlerine itiraz sırasında yanınızda bulundurunuz.

Yorum gönder