Düzenli ev için notlar
Evinizde hiç kullanmadığınız fakat atmaya da kıyamadığınız eşyalar dağ gibi mi oldu? Artık evinizdeki dağınıklığı kontrol edemiyor musunuz? O zaman bu yazımızı dikkatlice okuyun ve hemen bir başlangıç noktası belirleyerek, harekete geçin! İşte işinize yarayacak Düzenli ev için notlar..
Yapacaklarınızı listele
Evinizi düzenlemek için işe yapacaklarınızı organize ederek koyulabilirsiniz. Yapacağınız her şeyi önem sırasına göre listelemelisiniz. Eğer kendinizi çok iyi hissetmiyorsanız basit şeylerle işe başlayabilirsiniz.
Hedef belirlemelisiniz
Bir günde kaç iş yapabilme kapasiteniz var? Yapabileceğiniz işleri günlük, haftalık ve aylık olarak belirleyin ve hedef kartları oluşturmalısınız. “Bugün mutfağı temizle”, “Kitaplık düzenlenecek” vb. kartlar hem hatırlatıcı olacaktır hem de motivasyon sağlayacak. Her hedef sonrası kendinizi ödüllendirmeyi unutmamalısınız.
Ev işini oyuna dönüştürün!
Evinizi organize etme işini “Atma ve tutma” oyununa dönüştürebilirsiniz. “Hangi eşyalarımı, neden atmalıyım?” sorusuna verdiğiniz cevapları listelemelisiniz ve atılacakları “Atma” listenize eklemelisiniz. İşinize yaramayan, hiç kullanmadığınız eşyalarınızı, lekeli ya da yırtık kıyafetlerinizi ortadan kaldırarak işe başlayın. Kullanmadığınız eşyalarınızı atmak yerine derneklere ya da ihtiyaç sahipleri kişilere de bağışlayabilirsiniz. Atmayı göze alamadığınız eşyalarınızı ise “Tutma” listenize yazın ve neden saklamak istediğinizi açıklayarak, bundan sonra ise bu eşyayı nasıl daha fonksiyonel kullanabileceğinizi düşünmelisiniz!
Depolama yöntemini kullanın
Evinizi düzen yaparken dolap, çekmece veya sepetlerden faydalanabilirsiniz. Dağınıklığa neden olan eşyaları bu bölümlere koyarak dağınıklığa engel olabilirsiniz.
Fatura kutunuz olmalı
Faturalar, evraklar gibi birçok kağıt evi karışık gösterecektir. Bir fatura klasörü oluşturarak evinizin daha derli toplu ve düzenli gözükmesini sağlayabilirsiniz.
Mutfak ve banyoya daha çok vakit ayırmalısınız
Evinizi düzenlerken mutfak ve banyonuzu aklınızdan asla çıkarmayın. Bu mekanları düzen yaparak, alan verimliliğini yükseltebilirsiniz. Mutfakta ve banyoda her gün rutin olarak kullandığınız eşyaları dolabınızın en ön bölümüne koymalısınız. Sık kullanmadığınız ürünleri ise arka kısımlara koymaya özen gösterin. Bilhassa ecza dolabınızda bulunan son kullanma tarihi geçmiş ilaçları, uygun bir biçimde ortadan kaldırmalısınız.
Yorum gönder