×

Doğum Sonrası Yırtılma İzlerinden Kurtulun

Doğum Sonrası Yırtılma İzlerinden Kurtulun

Normal doğum sırasında oluşan yırtılmaların nedeni aşırı ve kontrolsüz ıkınmadır. Yıllardır kadınlara nasıl ıkınacakları öğretmemişlerdir. Özellikle ilk doğumlarda ıkınma sırasında vajina duvarındaki tabanın çökmesi derin yırtıklara neden olabilir. Bunlar zamanla diğer organları da etkilenir. Rahimde ve mesanede sarkma gibi problemlerde neden olabilir. Bu tür durumlarda Perinoplastivajinada daraltma ameliyatları uygulanır.

Perine Nedir? Perinoplasti Nasıl Yapılır?

Yine normal doğumda dudaklar ile anüs arasına uygulanan epizyotomi (doğum kesisi) doğru bir şekilde onarılmazsa doğum sonrası şikâyetlere neden olabiliyor. Özellikle zor doğumlar sırasında makatta oluşan derin yırtıklar tedavi edilmediğinde dışkı kaçırmalara neden olabilir. Epizyotomi uygun bir şekilde yapılmazsa ya da doğum sonrası dikişlerin atması nedeniyle ağrılı cinsel ilişki gibi şikâyetlere neden olabilir. Doğum izleri Perinoplasti ile birlikte uygulanacak perine yırtığı estetiği( Perinoplasti ) ile yapılır. Lokal anestezi ile yapılan tedavi ortalama 40-45 dakika sürüyor.

Doğum Sonra Çatlak Ve Sarkmalar Nasıl Geçer?

Deri çatlakları hızlı kilo alıp verme, gebelik dönemlerinde karnın gerilmesine bağlı olarak, büyüme dönemlerinde derinin kemiklere eşlik edilmemsinden dolayı ortaya çıkar.Özellikle karında, kol içlerinde, kalça bölgesinde sıklıkla görülür.

Hamilelikte çıkan leke çatlaklar cildin yapısıyla ilgilidir. Bazılarında oluşur, bazıların hiç oluşmaz. Doğum sonrası cerrahi müdahalesi için 1 yıl beklenilmesi gerekir. Doğum sonrası kesi olmayan işlemlerle spor, diyet gibi işlemlerle İstediği görüntüye kavuşabilir. Bu sürenin sonunda kişi isterse karın germe ameliyatı ile göbek seviyesinin altındaki fazlalıkları göbekten uzaklaştırmak mümkün.

Hamilelik Çatlakları Ve Lekeleri Nasıl Silinir?

Doğum sonrası çatlak ve lekeleri tedavisinde o bölgedeki zayıflamış olan kolejin ve elastikiyetini kaybetmiş dokuyu kuvvetlendirmeye çalışmaktır.

Bu amaçla bağ dokusunu kuvvetlendirici Mezoterapi tarzı yöntemler, PRP uygulamaları, Freoksiyonel iğneli radyo frekans uygulamaları,  Fraksiyonel karbondioksit lazer,  gibi uygulamalardan faydalanır. Çatlak tedavileri ayda 1 olacak şekilde 4 ile 6 seans yapılır. Kişi etkisini 2 aydan sonra görmektedir.

Yorum gönder