×

Dekorasyon, Kış Dekorasyonu, Evinizi Güzelleştirmenin Yolları

Dekorasyon, Kış Dekorasyonu, Evinizi Güzelleştirmenin Yolları

Dekorasyon ortamın göze güzel görünmesi için yapılan çalışmadır. Dekoratif eşyalar ile yapılabileceği gibi ortamdaki bazı şeyleri değiştirerek de yapılabilir. Örneğin ortamdaki renkler değiştirilebilir. Ya da ortamın mobilyaları değiştirilebilir. Ev için parkeler, fayanslar, karolar değiştirilebilir. Ortamdaki ışığı değiştirmek de buna dahildir. Dekorasyon ve güzelleştirme tamamen ortamda yaşayacak olanların ihtiyaçları doğrultusunda olmalıdır. Ya da ortamı kullanacakların diyelim biz buna. Sonuçta oteli havuz ve benzeri yerlerdeki dekorasyon çalışmaları sahiplerden daha çok ortamı kullanacaklar için düzenlenirler. Peki 2023 dekorasyon trendleri neler diye de araştırma içine girebilirsiniz ama unutmayın ki aslolan her sene değişiklik yapmak değil uzun vadeli rahatlık önceliğiyle düzenlemeler yapmaktır.

Kış Dekorasyonu

Bu kış dekorasyonda değişiklik yapmaya ne dersiniz? Hem mobilyaların konumunda, hem de aksesuarlarda değişiklik yaparak evinizin her alanında kış dekorasyonunu yansıtabilirsiniz. Kış deyince ilk aklımıza gelen yılbaşı gecesi ve yeni yıl konsepti oluyor. Yeni yıla sayılı günlerin kaldığı şu günlerde, salonda dekoratif bir çam ağacına yer verebilirsiniz. Onu süsleyecek dekoratif süsler ve yanıp sönen ışıklandırma ile birlikte yılbaşı konsepti için süslediğiniz çam ağacınız salonunuzda kışa uygun bir dekorasyon yaratacak. Şık ve özel bir kış dekorasyonu için önerilerimizden ilham alabilirsiniz.

Kış mevsimi karsız olmaz. Soğuk havalarda dışarıdaki karı evinize de taşıyabilecek detaylara yer verebilirsiniz. Müzikli dekoratif kar küreleri, kar temalı bir tablo, kar şeklinde bir aksesuar ve beyaz mobilyalar, kış mevsimi dekorasyon önerileri arasında yer alıyor. Evinizin dekorasyonunda yılbaşı teması için kırmızı rengini de kullanmayı ihmal etmeyin. Romantik ve tutkulu bir renk olan kırmızı, özellikle yatak odası ve mutfak dekorasyonu için ideal renklerden biridir. Yatak odanızın duvarlarında ya da mutfak dolabı seçiminde tercihinizi kırmızıdan yana kullanarak; dışarıda soğuk hava varken, evinizin içinde sıcacık bir ortam yaratabilirsiniz. Soğuk kış günlerinde mutfağınızda dekoratif bir görünüm yaratmak için, küçük ev aletlerinde renkli seçimler yapabilirsiniz. Yeşil, sarı, kırmızı, mavi ve pembe renkli kettle, tost makinesi gibi küçük ev aletleri mutfağınızın dekorasyonunu renklendirecek.

Kış aylarında ev dekorasyonunda en çok tercih edilen aksesuarlardan biri dekoratif mumlardır. Salonda, yatak odasında, oturma odasında ve banyoda, dinlenmeye ve loş bir ortama ihtiyaç duyduğunuzda, mumların etkisinden yararlanın. Aromatik kokularda tercih edeceğiniz dekoratif mumlar, evinizin havasını değiştirirken, ortama hoş kokular yayılmasına da yardımcı olacak. Kış mevsiminde evinizi dekore ederken, bu soğuk havalarda koltukta otururken sizi sıcak tutacak şallara ihtiyacınız olacak. Yumuşacık dokuları ve renkli desenleri ile koltuk şalları, kış mevsimi dekoratif düzenlemeleri için iyi bir seçim. Kış sezonunda ev dekorasyonlarına baktığımızda, genellikle soft ve pastel renklerin ön planda olduğunu görüyoruz. Koltuklar, mobilyalar, duvarlar ve aksesuarlarda tercih edilen pastel renkler, kışın havasına uygun ve aynı zamanda modern görünümler yaratıyor.

Yorum gönder