×

Balkonu Mutfağa Dahil Etme Modelleri

Balkonu Mutfağa Dahil Etme Modelleri

Balkonu Mutfağa Dahil Etme Modelleri ; Ev dekorasyonundaki son trend sizin de bildiğiniz gibi balkonu evin içerisine katarak o alanı daha geniş bir hale getirmektir. Yani balkonu mutfağa katmak evinizi daha kullanışlı yapma amacı güder. Bu yazımızda mutfak balkonu içeri alma modelleri ile evinize bir sonbahar şıklığı getireceğiz.

Bir çok insan salon veya evdeki yatak odalarını bu şekilde genişletirken en çok ve yaygın genişletme ise balkonu mutfağa dahil ederek sahip oldukları mutfağı daha büyük ve geniş hale getirmektir. Aşağıda birçok balkon mutfak modelleri örnekleri bulacaksınız.

Mutfak balkonu içeri alma modelleri

Sizlere büyük bir keyifle yazarak sunacağımız bu mutfak balkonu içeri alma modelleri yazımızda; sahip olduğumuz mutfağı daha fazla genişletebilmek için balkonu içeri katarken ne gibi yollar izleyeceğimiz. Nelere dikkat edeceğimiz ve nasıl dekore edeceğimiz konusundan bahsedeceğiz.

Özellikle bir çok kadının hayatlarının büyük bir kısmı evlerinin mutfaklarında geçiyor. Özellikle ev hanımları için mutfaklar adeta bir salon halini alıyor. Evin diğer bireyleri okul veya işlerinden gelmeden önce ev dağılmaması ve günlük rutin hazırlıklar sebebiyle çoğunlukla mutfakta bulunmak zorunda kalıyorlar.

Hal böyle olunca balkonu mutfağa dahil etme modelleri konusunda ilk fikir tabi ki ilk önce hanımlardan çıkıyor. Evde birden fazla balkon varsa ve mutfak gereğinden küçükse mutfaktan girilen balkonun mutfağa dahil olması elbette ki çok mantıklıca oluyor. Yani balkonu mutfağa katma işlemi aslında evinizi bir tık daha güzelleştiriyor.

Balkonu Mutfağa Dahil Etme Modelleri; Başlamaktan Korkmayın!

Sahip olduğunuz mutfak büyük veya küçük olsun balkonu da mutfağa dahil ederek daha büyük bir alana sahip olmak istiyorsanız bizce doğru düşünüyorsunuz. Öyleyse bu tadilat sürecine başlamaktan korkmamalısınız.

Öncelikle bir kağıt kalem alarak izleyeceğiniz yol haritasını planlamalısınız. Kırılacak ve içeri katılacak alanın ölçüsünü alarak bu işi teslim edeceğiniz kişilerle görüşüp fiyat alarak birkaç yer ile karşılaştırma yapmalısınız.

Bu hem bütçeniz için hem de tadilat sürecini teslim edeceğiniz kişilerin güvenli olup olmadığını anlayabilmek için oldukça önemlidir.

Balkonu mutfağa katma tadilatını teslim edeceğiniz kişi veya kişileri iyi araştırmalısınız ki kısa bir süre içinde yeni dekorasyonunuzdan sorun çıkmasın.

Dikkat Edilmesi Gereken Noktalar!

  • Dahil edilecek olanın ölçüsü mutlaka iyi alınmalıdır.
  • Dahil etme işlemi tamamlandıktan sonra tüm evin uyum içinde olması için pencere ve camlar diğer odaların pencere ve camlarının aynısının olmasına dikkat edilmelidir.
  • Eğer ısıtma konusunda bir sıkıntınız yok ise tüm dış cepheyi cam ile kapatabilir daha fazla gün ışığı alarak mutfağınızda daha ferah bir görünüm sağlayabilirsiniz.
  • İçeri kattığınız alana yani eski balkon olan kısma kahvaltı masasını koyarak günün herhangi bir öğününde özellikle sabah kahvaltılarında daha ferah ve keyif verici ortam yaratabilirsiniz.
  • Mutfak tezgah veya dolaplarını dahil ettiğiniz alana kadar uzatmak isterseniz; aynı renk tezgah, tezgah arası fayans ve mutfak dolaplarınızı bütünlüğü korumak açısından aynı renk ve modelde yaptırmaya özen göstermelisiniz.
  • İçeride kalmak zorunda olan kombinin hantal görüntüsünden hoşlanmıyorsanız bir fikrimiz var.
  • Yine mutfak dolaplarınızın aynı modeli ile bir kombi kabini yaptırıp kombinizi bu şekilde saklayabilirsiniz.
  • Cam kısmı için perde seçme konusunda kararsız iseniz, hem güneşlik hem de tül olan stor perde modelini tercih etmeniz çok kullanışlı ve mutfağınız için oldukça modern görünüm sağlayacak bir tercih olacaktır.

Balkonu mutfağa katmak ; Nasıl Dekore Etmeliyiz!

Öncelikle içeri kattığınız alana yani cam kenarına mutfağın bütünlüğünü sağlamak amacıyla genel renklere ve dekorasyona uygun bir mutfak masası koymanız çok modern bir görünüm sağlayacaktır.

Mutfak küçük veya büyük olsun daha ferah ve geniş göstermek için mutlaka açık renk tonlarda dekore etmelisiniz.

Mobilyalar, beyaz eşyalar, kullanılan araç gereçler, halı ve perde gibi ayrıntılar mutfakta curcuna yaratmaması için birbirleri ile uygun renklerde tercih etmelisiniz.

Aşağıda ise sizler için seçtiğimiz Balkonu Mutfağa Dahil Etme Modelleri arasından dilediğinizi inceleyebilirsiniz.

Siz de içinde bulunmaktan keyif alacağınız şık ve modern mutfaklar dizayn edebilirsiniz.

Balkonu mutfağa katmak

Ev dekorasyonundaki son trend sizin de bildiğiniz gibi balkonu evin içerisine katarak o alanı daha geniş bir hale getirmektir.

Balkonu mutfağa dahil etme modelleri

Evde birden fazla balkon varsa ve mutfak gereğinden küçükse mutfaktan girilen balkonun mutfağa dahil olması elbette ki çok mantıklıca oluyor.

Yorum gönder