×

Atiye Dizisi İncelemesi

Atiye Dizisi İncelemesi

Sıra dışı hikayesiyle dikkatleri üzerine çeken Atiye dizisi orijinal Netflix yapımlarından bir tanesidir. Ülkemizin tarihi mekanlarını da konu alan bu dizi konusuyla oldukça dikkat çekiyor. Zira ülkemizde pek de örneği bulunmayan bu senaryo oldukça ürkütücü heyecan dolu. Her bölümüyle olay olan bu dizi Netflix platformunda ilk sezonu geçtiğimiz Aralık ayı içerisinde yayınlandı. 8 Bölüm olarak yayınlanan bu dizi kuşkusuz son dönemin en dikkat çekici yapımlarından biri olmuştur.

Atiye Dizisinin Konusu

Atiye dizisi kuşkusuz son dönemin en ses getiren yapımlarından biridir. Güzel ve işini oldukça iyi yapan bir ressamın doğa üstü hikayesini konu olan bu dizinin başrol oyuncusu Beren Saat ‘tir. Atiye uzun zamandır sergi için çalışan bir ressamdır. Fakat sergide yapacağı resimleri küçüklüğünden beri çizmektedir. En sonunda sergiye hazır hale getiren bu resimleri satmaya karar verir. Fakat sergide bir kadın ortaya çıkar. Bu yaşlı kadını sadece Atiye görmektedir. O an pek önemsemese de eve gelen Atiye telefonundan haberleri incelediği esnada şok geçirir. Zira çizdiği şekillerin aynısı Göbekli tepede bulunmuştur. Hemen yola koyulan Atiye arabasına küçük bir kız alır. Fakat bu küçük kızı sadece kendisi görmektedir. Yaşlı kadın ve küçük kızın yardımıyla Atiye bir anda eşsiz bir dünyada kendini bulacaktır. Mistik olayların sıklıkla geçtiği gerilim ve gizem dolu bu dizi aynı zamanda ülkemizin tarihi güzelliklerini de göstermektedir.

Atiye Dizisi Oyuncuları

Atiye dizisi konusu ve oyuncu kadrosuyla oldukça ses getiren Netflix yapımlarından bir tanesi olmuştur.

  • Beren Saat
  • Mehmet Günsür
  • Başak Köklükaya
  • Civan Canova
  • Tim Seyfi
  • Metin Akdülger
  • Melisa Şenolsun
  • Meral Çetinkaya 

gibi oldukça dikkat çeken isimler bu dizide oynamaktadır.

Atiye Dizisi IMDb Puanı ve Gelecek Sezonu

Kuşkusuz Netflix platformunda bu kadar ses getiren yapım IMDb listesini sallamıştır. Dizinin puanı ise 10 üzerinden 8 olarak açıklanmıştır. İlk sezonu ile oldukça dikkat çeken yapım sayesinde izleyicilerin akılında olan soru ise gelecek sezonun ne zaman çıkacağı olmuştur. Henüz bir açıklama yapılmasa da yeni sezonun yakın zamanda bizlerle olması bekleniyor. 

Yorum gönder