×

Saçı Kepekten Kurtarma Kürleri

Saçı Kepekten Kurtarma Kürleri

Saçtaki kepeği giderme, kepekli saç bakımı, kepeklenmeyi önleme bütün bayanların cilt sorunlarını başında geliyor.

Türkiye genelinde birçok insanın en temel problemleri arasında kepek problemleri yer almaktadır. Kepekler genellikle sıcak ve soğuğa karşı maruz kalındığında görülmekte olan istenmeyen şeylerdir. Kepeği önlemek isteyen bireyler saç derisine iyi bir bakım yapılmalıdır.

Çünkü cilt üzerinde meydana gelen kızarıklıklar aynı zamanda kaşıntıya sebebiyet verdiği için kepek oluşumu söz konusu olmaktadır.

Kepeği önlemek isterseniz ilk olarak güneş ışığı elde etmeye özen göstermeniz gerekiyor. Çünkü sabahın erken saatlerinde elde edilecek güneş ışıklarıyla beraber alınan d vitamini saç diplerine besleyici bir özellik verecektir.

Saçlarınızın saç şekillendiricileri ile beraber yıpranmasını sağlamazsanız bu noktada ilk olarak akla gelmekte olan sprey jöle ya da boya gibi maddeler saç diplerinin ve saç yapısına doğrudan zarar veriyor olması ile bilinmektedir.

Eğer sık sık fön çekmezsiniz ya da düzleştirme işlemleri yapmazsanız saçlarınızın yeterli düzeyde protein ve vitamin değerlerini almasını sağlar mineral açısından zengindir şampuan tercih edersiniz kepeğin önlenmesini sağlamak mümkün olacaktır.

Çünkü mineral alımı ile beraber saçlarınızda kepeği yok edebilirsiniz saçlarınızdaki tepe yararlanmak için stresten uzak durmaya özen göstermenizde fayda olacaktır.

Aşırı miktarda zararlı kimyasallar içermekte olan şampuanların kullanımına bir son vermekte fayda olacaktır.

Özellikle kış aylarında kuru havanın fazla olduğu bilinmektedir. Bu durumlarda saçlarınıza yeterli düzeyde nemlilik kazandırmaya özen göstermeli ve saç diplerine yağ ile masaj uygulaması yapmanızda fayda olacaktır.

Yorum gönder