×

Horlalamak için Hangi Tip Yastık Kullanmalıyız

Horlalamak için Hangi Tip Yastık Kullanmalıyız

Horlama her ne kadar bir sağlık sorunu olarak görülmese de, hem horlayan kişiyi hem de yanında bulunan diğer kişi ya da kişileri bir hayli rahatsız eden bir durumdur. Bir tür uyku rahatsızlığı olan horlama, uyku sırasındaki soluk alıp vermenin boğazın arka tarafındaki yumuşak dokuda titreşimler oluşturması sonucunda meydana gelmektedir.

Horlamanın birçok nedeni olabilir, bunlar arasında geniz eti, uyku apnesi, sigara ve alkol tüketimi, yaş alma, sinüslerde enfeksiyon, alt çenede küçüklük ya da burunda eğrilik gibi sebepler en sık görülenlerdir.

Horlama sorununun tedavisinde, günümüzde horlamaya uygun yastıklar kullanılmaktadır. Horlama sorununun ortadan büyük oranda kaldırılmasını sağlayan uygun yastıklar, kişinin uyku sırasında rahat etmesini sağlamaktadır.

Horlama İçin Yastık Önerileri Nelerdir?

  • İnternet ortamında satışa sunulan ve piyasada bulunan horlama yastıkları kullanılabilir. Bazı yastıkların orta kısmı daha havalı ve kenar kısımları daha çukurdur. Bu yastığın kullanımı sırasında hastanın muhakkak yan dönmesi ya da yüz üstü dönmesi gerekir. Bu da horlama sorununun uyku sırasında ortaya çıkmamasını sağlamaktadır.
  • Buna ek olarak içerisinde çeşitli bitkisel ürünler bulunan bazı yastıklar da horlamayı önlemesi için kullanılabilmektedir. Kullanılan yastıkların mutlaka ortopedik ve anti alerjik olması gerekmektedir.
  • Yurt dışında farklı özelliklere sahip yedi farklı horlama yastığı satışa sunulmaktadır. Bunların bir kısmına internet üzerinden erişim sağlanabilmektedir. Horlama yastığı kullanımı mutlaka doktora danışıldıktan sonra uygulanmalıdır. Eğer sorun çok ciddi ise horlama yastığı yeterli olmayacaktır, bu nedenle sorunun tespiti için muayene olunmalıdır.

Horlamanın Önlenmesi

Horlama yastığı her ne kadar hastanın pozisyonunu değiştirmesine ve bu sayede horlamamasına neden olsa da, aslında kesin bir çözüm değildir. Hastanın mutlaka horlama sorununa neden olan faktörler için muayene olması gerekmektedir. Bunun haricinde horlamanın önlenmesi için bazı yöntemler kullanılabilir. Bu yöntemler şöyle sıralanabilir:

  • Sürekli olarak kullanılan yastıklar, alerjik reaksiyon oluşmasına neden olabilmektedir. Bu nedenle yastık kılıfları çok sık aralıklar ile değiştirilmelidir. Ayrıca uyku öncesinde yastığın mutlaka havalandırılması gerekmektedir.
  • Horlamanın kilo ile doğrudan bir bağlantısı vardır. Kilolu kişilerin horlama sorunundan kurtulabilmesi için kilo vermesi çok önemlidir.
  • Horlamanın engellenmesi için satışa sunulan burun şeritleri de horlamanın büyük oranda azalmasına yardımcı olabilmektedir. Bu şeritlerin özelliği, burnun nefes almasını kolaylaştırmasıdır.
  • Alkolün sürekli tüketimi boğazda kuruluk sorununun oluşmasına neden olmaktadır. Bu nedenle alkol tüketmemek de horlamanın giderilmesini sağlayacaktır.
  • Horlama sorununun ortadan kaldırılmasında, su tüketiminin artırılması da sayılabilir. Su tüketimi burnun içindeki ve yumuşak dokudaki enzimlerin kurumamasını sağlayacaktır.

Yorum gönder