×

Bu Deodorantlardan Uzak Durun !

Bu Deodorantlardan Uzak Durun !

Deodorantın İçeriğindeki Zararlı Maddeler

Kötü kokuların önüne geçmek için kullanılan deodorantlar farkında olmadan büyük bir tehlike içeriyor. Sürekli olarak kullanılan bu ürünler cilt sağlığını ciddi manada riske sokuyor. İşte parfüm seçimi sırasında dikkat etmeniz gereken cildi tehlikeye atan o maddeler:

Paraben

Paraben maddesi kozmetik sektöründe oldukça sık bir şekilde karşımıza çıkıyor.

Yapılan araştırmalar sonrasında kozmetik sektörünün vazgeçilmezi haline gelen bu maddenin kansere kadar etkilerinin olduğu ortaya çıkmıştır. Bu nedenle ürün seçimi sırasında ürünün içeriğinde paraben olmamasına dikkat etmelisiniz .

Trikolasan

Bakterileri önlemek adına hijyen ürünlerinin içinde bulunan bu madde, vücudun hormonal seviyesi ciddi anlamda tehlikeye atıyor. Ayrıca maddenin kalp rahatsızlıklara da neden olduğu ortaya çıkmıştır.

Ftalat

Ciltte ve saçta sabitleme yapılması için bu tarz bir madde kullanılıyor. Bu sayede cilt yüzeyinde deodorantın daha uzun süre kalması sağlanmış oluyor. 

Üreme bezlerine zarar verdiği bilinen bu madde, hamilelerinde mutlaka uzak durması gereken risklerden biridir. Özellikle düşük zekaya sebebiyet verirken çoçuklarda astım oluşma ihtimalinin de artmasına neden oluyor.

Alüminyum

Antiperspirant içeren deodorantların içinde bulunan alimünyum ter bezlerinin tıkanmasına neden olurken, terlemenin önlenmesine neden oluyor. Bu sayede vücutta kokunun da ortaya çıkışına engel oluyor. Tabi işleri oldukça kötü bir duruma getiren özelliği de vardır. Meme dokusuna zarar veren alüminyum, buradaki dokunun büyüyerek tümörlere zemin hazırlıyor. Bu sayede kişinin kanser olma ihtimali de her geçen gün biraz daha artıyor.

Yorum gönder