×

Başak Burcunun Özellikleri Nelerdir?

Başak Burcunun Özellikleri Nelerdir?

23 Ağustos – 22 Eylül tarihleri arasında doğan insanlar Başak burcudur. Başak  burcunun yönetici gezegeni Merkürdür. Rengi gümüştür. Başak burcunun çiçeği ay çiçeği ve kadife çiçeği, şanslı taşı ise peridottur. Toprak grubunda yer alır.

Olumlu Karakter Özellikleri

  • Çok çalışmaya hazır olma; Eylül’de doğan insanlar , çalışmalarının her zaman bir sonucu olacağını anlar ve çok fazla zaman ve güç harcayarak bunu yeterince iyi tamamlamak için çok çalışırlar.
  • Yaratıcılık; Bu burcun kadınları ve erkekleri, popüler yolları takip etmek yerine her zaman yeni bir şeyler icat etmeye hazır olan sanatsal kişiliklerdir. Üstelik danslar, tiyatro, şarkı söylemek, resim yapmak en sevdikleri hobilerden sadece birkaçı.
  • Güvenilirlik; Güvenebileceğiniz bir kişiye ihtiyacınız var mı? Bu insanlar her zaman sözlerini tuttukları için Başak burcunun bir temsilcisini arayın. Dahası, insanları asla zor durumda bırakmazlar..
  • Sabır; Her zaman her insanda en iyisini görmeye çalışırlar ve zor durumlarla karşılaşsalar bile asla pes etmezler.
  • İyilik; Başak’la ilgili ilginç olan şey, neredeyse herkese olan sevgisidir. Doğal olarak, pek çok insana duygularını ifade etmezler, ancak istisnasız her insana karşı çok alçakgönüllü ve naziktirler.
  • Eleştirel düşünme; Bu Dünya burcundaki insanlar bir karar vermek için asla acele etmezler çünkü birçok detayı analiz etmek ve bir soruna farklı açılardan bakmak çok önemlidir. Bu nedenle, her sorunu çözmek için çok çaba harcarlar.
  • Sadakat; Başaklar ile romantik ilişkiler çok barışçıl ve uzun ömürlüdür ve bunun temel nedeni çok sadık olmalarıdır. Her zaman duygularını ifade ederler ve partnerlerinin bakış açısını şüphe duymadan kabul ederler. İhanet onlar için kabul edilemez ve onların tarafında neredeyse hiç olmayacak.
  • Sorumluluk; Başaklar harika çalışanlardır. Görevler verildiğinde, onlara büyük bir sorumlulukla davranırlar ve mükemmel hale getirene kadar asla nihai bir sonuç önermeyeceklerdir. Bu insanlar talimatları doğru bir şekilde uygular ve harika işleri için övgü ararlar.
  • Alçakgönüllülük; Utangaç ve alçakgönüllü Başak burcunun insanları, başkalarının onları Dünya bireyleri olarak gördüğüne inanır, bu yüzden asla diğerleri arasında olağanüstü görünmeye çalışmazlar. Genellikle, ilk başta diğer insanlara karşı dururlar ve onları arkalarından takip ederler.
  • Mükemmel hafıza; Olayları, isimleri, şiirleri kolaylıkla ezberler ve profesyonel olarak çok hızlı gelişmelerine yardımcı olur. Aynı zamanda, başarılarını etkileyebilecek olumsuz deneyimlere de odaklanırlar.
  • Yardımseverlik; Başaklar ihtiyaç duyulma hissini ve başkalarından minnet duymayı severler, bu yüzden asla başkalarına yardım etmeyi reddetmezler ve herhangi bir zorluk durumuyla baş etmeye hazırdırlar. Yardımlarını gösterme biçimlerinden biri de gönüllülük.
  • Zeka; Merkür bu burçla ilişkili bir gezegen olduğundan, Başak insanlarının çok zeki ve akıllı olması şaşırtıcı değildir. Mükemmel hafıza ve sorumluluk, entelektüel gelişimlerine katkıda bulunur, bu nedenle her zaman boşlukları geliştirmeye ve doldurmaya devam ederler..
  • Sakinlik; Bu burç temsilcisiyle iletişim kurmaya başladığınızda, bu kişinin istiridye doğasını hemen fark edersiniz. Herhangi bir çelişki veya yanlış anlaşılma yaşamayacaksınız çünkü Başak bunu hissetmenize asla izin vermeyecek, bu insanlar sayesinde tüm köşeler yuvarlanıyor.
  • Analitik akıl; Başak burcunun önceki özelliklerinden, bu insanların bilgiyi analiz etmekten ve mükemmel bir yapı elde etmek için onu nişler halinde dağıtmaktan zevk aldıkları anlaşılabilir. Niteliklerinden birinin analitik bir zihniyet olmasına şaşmamalı.
  • Muhafazakar; Neredeyse her şey hakkında daha muhafazakar görüşleri takip etme eğilimindedir. Eski eğilimleri severler ve onları bir örnek olarak görürler. Geleneksel olan her şeyi severler ve bir dereceye kadar bilgiçlik gösterirler.

Olumsuz Karakter Özellikleri

  • İnatçılık; Sabırlı olmalarına rağmen, Başakların her durum hakkında hala kendi fikirleri vardır ve fikirlerini değiştirmek neredeyse imkansızdır. Eleştirel düşüncelerine, analitik zihinlerine, detaylara dikkatlerine dayanarak, diğer insanların bakış açılarını kabul etmeye hazır değildirler ve anlaşmaktansa kapatıp dinlemeyi bırakmayı tercih ederler.
  • Seçicilik; Yine, her soruna en iyi çözümü bulma arzusu ve zekası, fazla seçici olma gibi başka bir olumsuz özelliğe yol açar. Haftalarca sadece aksesuar ve mobilya değil, aynı zamanda bir eş de seçilebilir. Artıları ve eksileri benzerse Başak’ın bir karar alması kolay değildir, bu nedenle genellikle kötü sonuçlara yol açar.
  • Her zaman endişeli; Başak kişiliği, bir kibrit kadar çabuk tutuşur ve bu insanların temel sorunu, rahatlayamamaktır. Durumun gitmesine ve rahat bir nefes almasına izin veremezler – uzun süre akıllarında kalması ihtimali yüksektir.
  • Herkesi memnun etmeye çalışmak; Etraftaki herkesi memnun etmekten kaçının. Kendini telafi ederek herkesi mutlu etmek imkansız. Her şeyden önce sağlığınıza öncelik vermeli ve kendinize iyi bakmalısınız.
  • Mükemmeliyetçilik; Başakları ortaya konan tüm gereklilikleri karşılama arzusu ve küçük bir hata bile büyük bir hayal kırıklığına neden olabilir. Hatta son aşamada mükemmel olmadığını düşünürlerse aylarca hazırlanan tüm projeden kurtulabilirler.
  • Aşırı özgüven; Bu onlar için gerçek bir zorluktur, bu yüzden tüm sorumluluğu üstlenmeyi ve yardım arama fikrini bulmadan önce tüm yolları tek başına denemeyi tercih ederler.
  • Eleştiri; Başkalarının çalışmalarını ve başarılarını kendilerininkiyle karşılaştırmaktan korkmazlar. 

Başak Burcunun Özellikleri

AŞK

Sevgi ve ilişki kurma söz konusu olduğunda, Başak şahsiyetleri duygularını ifade etmede çok aktif değillerdir, ancak kendilerini ifade etmelerinin tüm güzelliği yakın ilişkilerde ortaya çıkabilir. Başaklar ilişkilerde istikrarı tercih eder, ancak bu işaretin çekiciliğini göstermek ve eğlenmek için başka bir cinsiyeti de çekmek isteyen temsilcileri var. Baştan çıkarılmaktansa herkesi baştan çıkarmayı tercih ederler. Bu burcun insanları için daha önemli bir yönü güvendir. Onların güvenini hak etmek kolay değildir ve bunu elde etmek zaman ve çaba gerektirecektir. 

AİLE

Başak temsilcileri kendilerini ailelerine adamıştır ve çocukları için harika ebeveynlerdir. Sadece çocuklarına değil, sevdikleri yaşlılara da değer veriyorlar. Çocuklarına koruma sağlarlar, ancak bazen tüm duygularını içeride tutarak rezerve edilebilirler. Yardımsever ve kibar olarak, diğer insanların sorunlarını çözmeye ve ailenin geleneksel sıcaklığına değer vermeye hazırdırlar.

ARKADAŞLIK

Başak ile arkadaş olmak harika – temsilcileri her zaman yardım eli vermeye ve hayattaki zor durumdan kurtulmaya hazır olan burç. Güvenilirdirler, ayrıca arkadaşlığa büyük sorumlulukla yaklaşırlar.  

İŞ VE KARİYER

Başak harika bir para kazandırıcı ve kurtarıcıdır. Bu insanların sıkı çalışması ve yaratıcılığı büyük parasal tazminatlar getirir, ancak pratik yapıları tüm masrafları tutarlı tutar. Uzun vadeli mükemmel ortaklar olabilirler ve sıfırdan da harika projeler geliştirebilirler.

Başak şahsiyetlerinin analitik zihni ve eleştirel düşünmesi onları harika çalışanlar yapar. Sabah erken saatlerde işe geliyorlar ve geç saatlere kadar ofiste kalıyorlar. Yolları üzerindeki engelleri kolaylıkla aşabilen ve yapılandırılmış bir şekilde çalışmaktan zevk alan çalışkan insanlardır. Mükemmeliyetçilikleri işte de takdir edilir, ancak yalnızca eleştiri ve kızgınlıkla bağlantılı olmadığı zaman. Başaklar için en iyi kariyer muhasebeciler, bilimsel araştırmacılar, editörler, öğretmenler ve kişisel asistanlardır.

Diğer Burçlarla Uyumluluk Durumu

Başak ile en uyumlu burçlar;

  • Boğa,
  • Oğlak,
  • Akrep,
  • Yengeçtir.

En az uyumlu oldukları burçlar ise İkizler ve Yay burçlarıdır.

Başaklara Tavsiyeler

  • Başkalarını memnun etmek yerine önce kendinizi düşünün.
  • Rahatlama zamanını planlayın, yoksa sadece unutursunuz.
  • Kendinizi zeka ve duygular arasındaki dengeyi desteklemenize yardımcı olacak insanlarla çevreleyin.
  • Her zaman haklı olmak imkansız olduğu için başkalarının bakış açısını kabul etmeye çalışın.
  • Zaman zaman duygusal yönünüze dönün ve bu başarıyı yakınınızla ve sevdiklerinizle paylaşın.

Yorum gönder