×

Çam Terebentinin Saç Dökülmesine Faydaları

Çam Terebentinin Saç Dökülmesine Faydaları

Saç dökülme sorunu, yalnızca kadınlar değil, erkekler içinde büyük bir sorundur. Bu sorunun önüne geçebilmek için, sağlıklı beslenmek ve düzenli bakım yapmak oldukça önemlidir. Bugün sizler için, bu önemli bakımlardan biri olan çam terebentinin saç dökülmesine faydaları konusuna değinmek istiyoruz.

Çam terebentin yağını alarak, şampuanınıza karıştırdığınız takdirde saç köklerinizi harekete geçirir ve yeni saç oluşumuna hız kazandırırsınız. Çam terebentin kokusu ağır ve kalıcı bir esans olması dolayısıyla, az miktarda katılması kâfi gelecektir. İşlemi uyguladığınız ilk günlerden itibaren, saçlarınızdaki değişimi rahatlıkla fark edebilirsiniz.

Çam Terebentin Nasıl Uygulanmalıdır?

Çam Terebentin Nasıl Uygulanmalı

Tam ölçü vermemiz gerekirse, şampuanınızın içerisine, bir kapak çam terebentin katarak, iyice karıştırmalı ve saçınızı yıkama esnasında saç diplerinize şampuanı parmak uçlarınızla masaj yaparak uygulamalısınız.

Çam terebentini şampuana karıştırmadan, direk saç diplerine masaj şeklinde kullanmanızda mümkündür. Her iki yöntemde de saçlara etkisi çok fazladır.

Zaman içerisinde yeni saçlarınız çıkmaya başlayacak ve saçlarınız uzamaya devam edecektir. Saçlarınızı her gün yıkayarak kurutmak yerine, haftada 2-3 kez yıkamanız ve saçın kendi yağından istifade etmeniz faydalı olacaktır.

Çam Terebentinin Yan Etkileri

Çam terebentin, saçlarda kuruluk ve kepeklenme yapabilmektedir. Bu sebeple, özellikle kuru saç tipine sahip kişiler kullandığında saçlarda matlığa sebep olabilir.

Ürünü aktarlardan rahatlıkla temin edebilmeniz mümkündür.

Erkekler İçin Kullanımı

Kadınlarda olduğu gibi, erkekler içinde ciddi bir sorun olan saç dökülmesi, ilerlemeden önlem alınması gereken bir durumdur. Bakım setlerine yüksek miktarlar ödemek yerine, bahsettiğimiz yöntem sayesinde uygun fiyatlara saçlarınızı besleyebilirsiniz.

Çam terebentini katacağınız şampuan tercihinizi yaparken, kimyasallar içeren şampuanlar tercih etmek yerine, bebe şampuanları veya bitkisel şampuanlara öncelik vermenizi öneririz.

Zaman içinde kullandıkça çam terebentinin saç dökülmesine faydaları konusunda nasıl ilerleme kaydedeceğinizi gözlerinizle görebilirsiniz.

Yorum gönder